Sportbladets V75-tips

TRAV

Inte helt oväntat blev en jackpott utfallet av omgången på Bergsåker i lördags där favoriterna radade upp sig och utdelningen på fem rätt frös inne.

Halmstad står som värd för V75 på lördag och den här omgången ser på förhand inte alls lika lättlöst ut. Det är med stor förväntan vi ser fram emot den.

Som vanligt när det gäller V75 får man fundera hårt och länge när man ska ta ut singelstrecken. Det räcker inte med att spika bästa hästen, ännu mer avgörande för loppets utgång är ju löpningsförloppet.

Av den anledningen känns Jealous Broline som omgångens bästa spikförslag. Både form och ­läge talar för honom i V75-7.

Vår andraspik är kapacitetsmässigt ännu mer överlägsen i sitt lopp, men mot Frillan Filiokus i V75-2 talar läget – många som ska rundas i spåren. Fast hon är ju ett av Sveriges bästa ston, vilket vi hoppas att hon visar igen på lördag.

V75-1

Loppet

Den som har ledningen har fördel. Frågan är bara vem som tar ledningen.

Tipsettan

Junior Vang gynnas av den långa distansen. Det är inte omöjligt att han körs till ledningen. I så fall blir han svårslagen.

Motbuden

Persos Seaman såg mäktig ut senast men det kan vara farlig att dra för stora växlar på den insatsen eftersom favoriten var svag och det i övrigt var ett ganska skralt gäng han slog. Trade East var oerhört framgångsrik 2009. Fick fjolåret spolierat av skada men har nu lopp i kroppen.

Skrällbudet

Avanto… åter underskattad trots bra läge?

Spetsbudet

Avanto frontar men torde vilja släppa. Persos Seaman eller Junior Vang är våra bästa bud till att få överta. Skulle Avanto bomma starten har Trade East bra chans att hålla ut de övriga.

! Statistik­vinnaren

Trade East.

V75-2

Loppet

Det är många i vägen för Frillan Filiokus, och det är det som gör loppet intressant.

Tipsettan

Det är många formstarka hästar som Frillan ­Filiokus har att runda. Hon är dock bra nog att kunna klara av det.

Motbuden

Vi streckar totalt fem stycken på chanssystemet.

Skrällbudet

Spot Over brukar bli underskattad.

Spetsbudet

Springspåren ­öppnar bra. Alpha ­Degato är snabbast men släpper till Necklace?

! Statistik­vinnaren

Zilan Boko.

V75-3

Loppet

Låg klass på veckans gulddivision.

Tipsettan

Det går att spekulera länge i vem som tar ledningen. Ofta är svaret enklare än man tror. Vi som gillar tävling tänker: det givna är att svara ut favoriten, ge den en så tuff uppgift som möjligt. Många kuskar tänker tyvärr tvärtom; brukar jaga ryggen på favoriten. Om det är deras inställning i det här loppet, är det som på förhand ser svårlöst ut i stället en lättlöst historia. För i så fall leder Global ­Investment från första sväng till sista steget.

Motbuden

Det känns starkt med två garderingsstreck.

Skrällbudet

Bobtail har kunnandet. Men formen?

Spetsbudet

Åke Svanstedt sitter bakom Excallibur på nyckeln till hur loppet blir kört. Han kör till ledningen om han vill, sedan är frågan om han vill släppa, och i så fall till vem? Om svaret är: ”ja, han vill släppa” uppstår frågan: Är Neo Holmsminde snabb nog att svara ut Global Investment?

! Statistik­vinnaren

Bring Me Luck U.S..

V75-4

Loppet

Trevligt lopp som känns streckkrävande.

Tipsettan

Kapriol Face har gått i dödens två gånger i rad och förtjänar högsta betyg för båda dessa insatserna. Nu bör hon få en fin smyg­resa varpå hon tål att gå i spåren på slutrundan.

Motbuden

Que Linda är en häst vi håller högt, hon kan nog vara med och hugga bland de bästa fyraåriga stona i år och det är inte omöjligt att året inleds med en V75-vinst. Stefan­ Persson har två segerkandidater i form av ­Gigant Slugger och Twigs Tarzan.

Skrällbudet

D.Side, om man letar lite längre ner i ranken.

Spetsbudet

Pontus Palema är snabb ut, liksom Lennon Legend. Båda känns dock aningen för veka för att få plats på vår V75-lapp.

! Statistik­vinnaren

Forrest Jump har vunnit fyra av sju starter.

V75-5

Loppet

Ganska låg klass men ett kul lopp där det rentav kan bli körning från start.

Tipsettan

Det är en smaksak vem man tippar i detta öppna lopp. Vi valde Ador le Soleil då hon är en av två heta spetskandidater men även klarar att gå bakifrån.

Motbuden

För Shakira Tuna ser det ut att bli antingen spets eller rygg ledaren. Oavsett vilket bör hon räknas tidigt. Tournesol är en häst vi gillar. Spåret är perfekt, formen fin. Very Sober är snabb ut, kan kanske blanda sig i spetsstriden men är inte beroende av den positonen.

Skrällbudet

Vivencia var fin när hon överraskade senast.

Spetsbudet

Vi tror att det står mellan Shakira Tuna och Ador le Soleil, med Very Sober som en tänkbar utmanare.

! Statistik­vinnaren

Diadem Brodda.

V75-6

Loppet

Jämnt lopp som kan bli ett taktiklopp då vi har svårt att se vem som vill ta initiativet.

Tipsettan

Vårt tips bygger på att Mitt Popcorn håller ledningen. Får han sedan bestämma har han bra chans att hålla undan. Får han däremot lite tryck på vägen är han sårbar, då har han visat att han kan vika ner sig. Frågan är vem som ska trycka.

Motbuden

Mille Degato är bästa hästen, har fin form men ett läge som kommer att kräva det bästa av honom. Ideal Kemp är spurtstark, får fin resa.

Skrällbudet

Speedy Photo är mycket snabb en bit.

Spetsbudet

Mitt Popcorn har nog bra chans att hålla ledningen. Burning Line Gral är nog den som närmast utmanar eftersom Jerka Tilly fått spår så långt ut på vingen.

! Statistik­vinnaren

Karma.

V75-7

Loppet

Omgångens sportsligt bästa lopp.

Tipsettan

Som Jealous ­Broline ser ut för dagen är han svår att gå emot. Han får göra ett sämre lopp innan vi ens börjar fundera på att gardera honom. I alla fall så länge han startar från sådana här lägen där spets­chansen är god.

Motbuden

Det tar emot att tvingas plocka bort Beretta Avanti från kupongen, det här är ju nämligen en av de bästa hästarna som finns i den här klassen för dagen. Nu Nu Hill får loppet i rygg på ledaren? Askö Serve är en hårding.

Skrällbudet

Fine Ottens Vigo med hårt tempo?

Spetsbudet

Jealous Broline är hästen som de flesta borde vilja ha rygg på. Vi tror att Nu Nu Hill får den positionen.

! Statistik­vinnaren

Beretta Avanti har vunnit tio av 20 starter.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM