Sportbladets V75-tips

TRAV

Vi pratade med Örjan Kihlström i förra veckan. Han hade sett att vi plockat bort Maharajah från vår V75-kupong men hade inte sett Local Conch vid dennes uppvisning gången före. Örjan undrade hur bra Local Conch egentligen var och efter att vi förklarat för honom att han var fruktansvärt fin var Örjan tyst ett tag, sedan sade han:

”Ja, jag tror i alla fall att Maharajah är en bra mycket bättre häst.”

Där någonstans förstod vi vad klockan var slagen. Dumstrut på för oss som plockade bort Maharajah, men som spelare är det alltid nya tag som gäller.

Den här veckan är det Breeders Crown-finaler på programmet. Fyra stycken som alla på förhand innehåller klara favoriter – det är inte ett dugg förvånande om alla fyra vinner. Vi försöker dock fälla två av dem i förhoppning om att utdelningen ska kunna skjuta lite i höjden i en favoritbetonad omgång.

V75-1

Loppet

Viola Silas jagar oslagbara 21.

Tipsettan

Vi har garderat Viola Silas vid några tillfällen i år när hon varit med på V75-kupongen, men det har inte lönat sig och till den här starten kapitulerar vi inför henne – hon lämnas ensam på lappen.

Motbuden

Många om budet ifall Viola Silas skulle ha en sämre dag eller av andra anledningar komma bort. Vi skulle vid gardering strecka fem till.

Skrällbudet

Jullan kanske behövde loppet senast?

Spetsbudet

Alla på framspår utom Viola Silas får kategori­seras som startsnabba. Vissa mer än andra. Ändå är känslan att Viola Silas när hon kör till kommer att få överta. Det är väl Dileva Käll som kanske skulle kunna tänkas svara ifall hon lyckas nå spets.

! Statistik­vinnaren

Viola Silas.

V75-2

Loppet

Toppform på de bästa borgar för topplopp.

Tipsettan

Raja Mirchi vann försöket till detta lopp i bländande stil. Han är helt klart hästen som de andra måste slå, men så stenklar som många andra tycks tro att han är tycker inte vi, för oss är garderingen given.

Motbuden

One too Many kördes till front senast och lekte sig sedan till seger – intrycket var ”fem plus”. Kadett C.D. var också mycket stark vid segern i sitt försök och var ju tidigare på säsongen under en tid ansedd som kullens bästa häst.

Skrällbudet

Orechietti kan få drömloppet.

Spetsbudet

Orechietti, Lord Mirabelle och Holy Smoke är snabba ut men det är nog så att Kadett C.D. och Raja Mirchi är de som slåss om att få överta ledningen. Fördel Kadett C.D. i kraft av spåret?

! Statistik­vinnaren

Raja Mirchi.

V75-3

Loppet

Fint gudlopp för att vara rätt sent på säsongen.

Tipsettan

Med tre lopp i kroppen borde Iceland vara nära toppformen förvånande nog har det från stallet låtit som om han kommer längre och längre från toppformen för varje start. Vi tar det med en nypa salt men väljer att gardera i ett lopp som vi normalt sett tycker ser ut att vara upplagt för Iceland.

Motbuden

Triton Sund är ju mer stark än snabb och får väl göra ett tappert försök att ta upp kampen med Iceland via avancemang fram utvändigt om denne. Normalt svårt att vinna därifrån, men kanske om Iceland inte är på topp. Dus t All Over bör kunna få loppet i rygg på ledaren. Han är snabb på kortspeed.

Skrällbudet

Boulder Classico har suttit fast varje gång i år, ska bli kul att se den gången han får spurtrymme.

Spetsbudet

Väldigt mycket talar för att Iceland sitter i ledningen redan in i första sväng.

! Statistik­vinnaren

Iceland.

V75-4

Loppet

Vår tipsetta är grym, men står hon upp efter urblåsaren senast?

Tipsettan

Aisle Stand fick ge allt och lite till för att vinna sitt försök – det var en av de starkare prestationer vi sett ett treårigt svenskt sto göra. Om någon är tuff nog att psykiskt och fyskiskt stå pall för det hon utsattes för då, så är det nog Aisle Stand. Vi har dock våra dubier och garderar.

Motbuden

Som ni ser streckar vi på rejält – en sån som Nice Kronos kan bli helt bortglömd från tolfte.

Skrällbudet

Roxa Sisu går från att vara en av favoriterna till detta innan försöken till att vara en outsider.

Spetsbudet

Cruise Speed håller ut de övriga?

! Statistik­vinnaren

Aisle Stand.

V75-5

Loppet

Två hästar höjer sig men vi tror att dessa kommer att sno åt sig majoriteten av alla streck och tar därför med några tänkbara överraskningar.

Tipsettan

Ridgehead Cahore visade sin enorma startsnabbhet i lördags men det blev för bra och han galopperade när det gick väldigt fort in i första sväng. Den här gången borde han kunna hålla ledningen utan att laddas lika mycket. Sedan ska han slås.

Motbuden

Global Journey har stoppas upp av skador men är i grunden en topphäst som såg finfin ut senast. Åke Svanstedt har ytterligare två bra med.

Skrällbudet

Q.Forty Five kräver tur men duger i så fall.

Spetsbudet

Global Journey är en startraket men vi tror att han får svårt att sno ledningen av Ridgehead Cahore.

! Statistik­vinnaren

Ridgehead Cahore

V75-6

Loppet

Det krävs formtapp för att Sebastian K. ska torska.

Tipsettan

Kenenisa Bekele brukar avsluta sina lopp på 10 000 meter med en fyrahundring neråt sådär 53 sekunder – rätt imponerande… Sebastian K. är hans motsvarighet bland de fyraåriga travarna. Senast svepte han till spets på några meter i 1.06-tempo. Är han lika fin igen blir han mycket svårslagen.

Motbuden

Never Again hade stått över inför senast och kommer säkert att vara nära toppformen till denna start. Läget är skräp men Never Again så pass tuff att han kan strida den tunga vägen.

Skrällbudet

Alvena Pampas är en av många vid favoritfall.

Spetsbudet

Copy Tooma eller You Bet Hornline.

! Statistik­vinnaren

Red Hot Dynamite.

V75-7

Loppet

Kul att de bästa hästarna fått de sämsta spåren.

Tipsettan

Elliott Hall har galopperat tre gånger i rad. Vad det beror på är svårt att säga, eftersom han ju alltid fuskar mer eller mindre med aktionen. Innan galoppen i lördags på Jägersro hann han dock ge ett bra formbesked via snabbt avancemang i slutsvängen i stenhårt sällskap. Felfri tror vi att han vinner.

Motbuden

Global Limousine är verkligen en hedershäst och senast var han mycket fin. Tarpoon Bris är, upplever vi det, kuskförstärkt. Macho Gossip gör distansdebut. Borde gå bra.

Skrällbudet

Korok är en härlig löphäst, nu med bra spår.

Spetsbudet

Vi tycker att spetsstriden är öppen. Elliott Hall avancerar tidigt och får överta?

! Statistik­vinnaren

Elliott Hall.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM