Sportbladets V75-tips

TRAV

De flesta av favoriterna gjorde sin plikt i lördags vilket utmynnade i en jackpott till lördagens omgång på Romme. Känns klart kul, det var ett tag sedan nu, som det var jackpott.

Vad har vi då för chanser att ­sätta sjuan på lördag?

Ja, det finns starka favoriter på lördag också och risken för en ny omgång med låg utdelning är uppen­bar. Som vanligt hoppas vi dock kunna fälla några favoriter.Hallsta Lotus exempelvis. Han har haft en helt fantastisk säsong. Men lång. Och några gånger på slutet har han visat tendenser till att vara lite sliten.

Vi bollade med tre spikförslag. Valde till slut att gardera Sundsvik Saigon i V75-avslutningen och spikar istället Iceland i V75-3. Spets runt om är vad vi tror på i det fallet. Det gör vi dock inte beträffande Cash is Fun Zaz i V75-6. Där tror vi isället att styrkan talar maktspråk över lång distans.

V75-1

Loppet

Jackopttomgången inleds med ett intressant lopp där lösningen kan vara enkel.

Tipsettan

Monster Drive frontade senast och bör ha bra chans att göra det igen. Får han sedan bestämma bör han kunna ­hålla hela vägen, senast fick han ju ge sig i de sista stegen.

Motbuden

Rano var med i samma lopp som Monster Drive senast men var chanslös i en snabb avslutning. Vi tycker att han var ursäktad och tror att formen fortsatt sitter. Oliver Twist imponerade via stark avslutning senast. Farlig igen om han inte fastnar. Men vi tror att han kan öppna rätt så bra.

Skrällbudet

Glöm inte formstarke, starke Karbo Cake.

Spetsbudet

Monster Drive om han öppnar som senast.

! Statistik­vinnaren

Oliver Twist är ju obesegrad efter en start i Sverige men av de hästar som startat mer regelbundet här är Västerbo World den häst som fått besöka vinna

V75-2

Loppet

Hallsta Lotus är som vanligt en stark favorit, men vi garderar.

Tipsettan

Hallsta Lotus hamnar nog vettigt till trots tillägget. Sedan är det förstås bra chans.

Motbuden

Myllarfaks har hittat stilen på allvar efter en svacka. Mjölner Faks är högkapabel, perfekt läge.

Skrällbudet

Feseth Lynet bör bli aningen bortglömd.

Spetsbudet

Tanken är att Myllarfaks ska ta ledningen och att Mjölner Faks smyger med i rygg. Det är detta scenario som gör dem streckvärda.

! Statistik­vinnaren

Järvsöviking har högsta segerprocenten

V75-3

Loppet

Trots några riktigt bra hästar känns Gulddivisionen som en tunn historia där vi bara ser fyra hästar som kan vinna och resten får betraktas som utfyllnad.

Tipsettan

Iceland vek sig från ledningen på lång distans i SM på Åby men har fått ytterligare två lopp i kroppen efter det. Här ser han ut att ­kunna ta ledningen ­utan större strid och ­sedan borde han också få bestämma en bit – innan ­Triton Sund komer fram typ 1200 kvar och trycker upp tempot? Men det borde Iceland klara av och vi tycker att han är en sund spik.

Motbuden

Triton Sund älskar lång distans. Han ­måste ­göra grovjobbet själv men det är inget nytt – han gillar ju det. Normalt sett borde det dock bli tufft att knäcka Iceland. Yanantin Boko ser ut att kunna få drömresan i rygg på Iceland – för visst släpper han ledningen till Iceland? Om sedan Triton Sund lyckas trycka Iceland mör kan det bädda för Yanantin Boko som brukar avsluta bra när han får en resa på väntan.

Skrällbudet

Acclaim är en av övriga som vi ser skullle ­kunna hota om loppet körs i halsen på honom.

Spetsbudet

Latitud piper till ledningen, sedan tror vi att ­Yanantin Boko övertar och i sin tur släpper till Iceland.

! Statistik­vinnaren

Iceland.

V75-4

Loppet

Sju streck känns starkt – då har vi dessutom med några ”roliga”.

Tipsettan

V.N.Rasmus har i stort sett hela tiden mött de bästa i treåringskullen och stått sig bra mot dessa. Ska bli intressant att se hur han står sig mot ordinarie klass. Att han får tipset trots läget beror på att de andra bästa också kan hamna ”sådär” på det.

Motbuden

Mitt Popcorn är förnuftig; spåret bör inte ställa till det. Sedan beror det förstås på var han hamnar huruvida han har bra chans eller inte. Egentligen tror vi mest på Jeppas Hugo, dock är vi ­lite oroliga för att spåret kan ställa till det

Skrällbudet

Babsans Ferrari – fast det krävs en hel del tur.

Spetsbudet

Vi säger fördel Sandalett. Jeppas Hugo utvecklas hela tiden, om han utvecklat även startsnabbheten kan han hålla ledningen – har ju öppnat bra bakom bilen, samma i voltstart nu.

! Statistik­vinnaren

Jeppas Hugo.

V75-5

Loppet

Riktigt låg klass.

Tipsettan

Vi tycker att My Golden Key motståndsmässigt går ner mycket i klass. Hon borde ha en bra chans att runda till vinst.

Motbuden

Vi garderar rejält med tanke på den låga klassen.

Skrällbudet

Kitty Gel är snabb.

Spetsbudet

Lass Madame – inledningsvis i alla fall.

! Statistik­vinnaren

My Golden Key.

V75-6

Loppet

Kul lopp eftersom favoriten inte är helt pålitlig.

Tipsettan

Cash is Fun Zaz har haft en tuff säsong men av senaste starten att döma håller han stilen – vi kan i alla fall inte påminna oss om att han aktionsmässigt sett så bra ut på hela året. Att det sedan blev galopp till slut tar vi därför rätt så lätt på. Från innerspår blir det en försiktig avgång för att sedan sända mot täten. Cash is Fun Zaz blir inte lätt att stå emot.

Motbuden

Putte Topline är den av övriga som har bästa kapaciten – och kanske också styrkan.

Skrällbudet

Mill Nitro klarar distansen och har formen.

Spetsbudet

Vi tror att Mill Nitro tar ledningen. Kan ­sedan köras där, beroende på hur tidigt Cash is Fun Zaz alternativt Putte Topline avancerar – dessa två är de enda det borde vara intressant att släppa till.

! Statistik­vinnaren

Putte Topline.

V75-7

Loppet

Sundsvik Saigon är utan tvekan hästen att slå.

Tipsettan

Sundsvik Saigon avslutade bra i hårt gäng senast. Han hade turen att dra drömläge och mycket talar för att han leder detta runt om. Han var en av dem som vi hade som tänkbart spikförslag i omgången.

Motbuden

Global ­Limousine har haft fin form i stort sett hela säsongen. Han öppnar bra, får en fin resa och ser förstås ­gärna att någon kör mot Sundsvik Saigon (kanske I Saw You testar allvarligt för ledningen?). Unix Brodde kan smyga med i draget och blir farlig om tempot blir hårt. I Saw You räknas om han håller formen han visade i senaste starten. ­Staro Dynamite ska absolut inte glömmas.

Skrällbudet

Om man har råd att gardera mer än vi har kan det löna sig att plocka med Mountain Dew.

Spetsbudet

Bra chans att Sundsvik Saigon håller ut en sådan startraket som I Saw You.

! Statistik­vinnaren

Ladies Man.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM