Sportbladets V75-tips

TRAV

Sju spetssegrar i lördags på Romme och det var inte direkt några överraskningar som vann från ledningen heller. Därför har vi jackpott för andra veckan i rad, när V75-cirkusen förflyttar sig till Halland, Halmstad. Staden där utmärkta dokusåpan Kungarna av Tylösand utspelade sig. Nej, vi skojar bara – ett lågvattenmärke i svensk tevehistoria var det.

Men nog om det. V75 handlar det om.

En lurig omgång även om det finns starka favoriter. Vi gjorde systemet sent söndag kväll men efter att ha sovit på saken gjorde vi sedan om det. Utökade från två till tre spikar då vi valde att ställa även Soliders Memory ensam på kupongen – bantade det loppet från tio streck och fick i stället råd att helgardera den första, luriga V75-avdelningen.

Om vi gjort rätt visar sig men med tre spikar är vi i alla fall starka i resterande fyra lopp.

V75-1

Loppet

Hästarna är så jämna att det bara är utgångs­lägen och förväntat löpningsförlopp (även om det inte är enkelt att räkna ut) som avgör var och hur hästarna hamnar i ranken.

Tipsettan

Precious Value har inte haft något riktigt flyt på slutet men formen sitter där. Läget är smaskigt men spets inget måste.

Motbuden

Delvin Gold är hästen att slå, om han lyckas hålla spets.

Skrällbudet

Montgomery Hill förtjänar att vara betrodd. Men blir han det?

Spetsbudet

Delvin Gold kan öppna snabbt men det är frågan om han kan svara Conchita Exclusive om denna skulle laddas för fullt. Sedan är det frågan om hon vill gå i ledningen, ens på denna korta distans. Om svaret är nej kan det mycket väl bli så att Precious Value är den som sitter i ledningen i mitten på första sväng. Spetsstriden är öppen och det gör hela loppet svårlöst .

! Statistik­vinnaren

Tre hästar har 29 i segerprocent. King of Kings har flest segrar av dessa.

V75-2

Loppet

Vi vill se Svanstedt ladda!

Tipsettan

Zwack var, i våra ögon i alla fall, förut en ruskigt startsnabb häst, men inte mycket mer. I ­regi Åke Svanstedt har han dock tuffat till sig rejält. Numera upplever vi honom som en bra häst för klassen, med potential att klättra ytterligare. Det här loppet tror vi att han leder från det första steget till det sista.

Motbuden

Prins Isidor har höjt sig sedan han kom till ­Kari Lähdekorpi. Fjärde starten på en månad är dock tufft. Vid fortsatt form är han farlig.

Skrällbudet

Vi flaggar som vanligt för Sammarco.

Spetsbudet

Mellby Turbo är en startraket av men som vi ser det finns det inte en chans att han tar en längd på Zwack. Två startraketer och spåren avgör som vi ser det.

! Statistik­vinnaren

Prins Isidor.

V75-3

Loppet

Vann Skully Gully redan i spårlottningen?

Tipsettan

Skully Gully var fin senast. Låt vara mot lättare motstånd, men ändå. Hon sägs vara bäst bakifrån men över den här distansen, från det här spåret, bör det vara läge för att köra i ledningen. Om inget onormalt inträffar (omotiverat toktryck) tror vi att hon leder runt om.

Motbuden

Det är märkligt med Marshland. Vi vet från unghäståren att han är en tuffing, numera körs han ändå alltid, om det bara går, på extrem väntan, som vore han den vekaste hästen i stan. Från det här läget har vi dock full förståelse för om han körs på chans, men vi fortsätter ändå att haussa honom. Liksom vi gör med Noras Bean som ju inte hade turen på sin sida senast.

Skrällbudet

Glöm inte Neo Holmsminde.

Spetsbudet

Skully Gully. Annars Access Tooma?

! Statistik­vinnaren

Cash Winning Vita.

V75-4

Loppet

Inga segermaskiner, men fina hästar ändå.

Tipsettan

Vi har blivit lite betuttade i Com Valle, som tävlingshäst bör tilläggas; han är verkligen en helgjuten gutt. Nu har han förvisso varit ifrån för hälta inför den här starten och det gör honom till ett litet frågetecken. Det vore å andra sidan tjänstefel att plocka ut honom på V75 om han inte var i ordning. Och är han i ordning, ja då får de andra hålla i hatten, även om de inte är dåliga de heller.

Motbuden

Huge Star är fin, och har läget. Dexter Stone duger bra om han inte hamnar på vingel.

Skrällbudet

Love You More gör absolut inte bort sig.

Spetsbudet

Ideal Kemp är snabb ut. Twigs Tarzan kan också öppna hyggligt. Huge Star i kraft av spåret?

! Statistik­vinnaren

Tre segrar på nio starter räcker för att göra Elstar till statistikvinnare.

V75-5

Loppet

Flera hästar med likvärdig kapacitet. Men bara en som har läge för den åtråvårda positionen ledningen. För visst prickar väl duktige Kenneth Haugstad?

Tipsettan

Soliders ­Memory är svårslagen från ledningen.

Motbuden

Många, typ tio.

Skrällbudet

Nova Kebell.

Spetsbudet

Fördel nr 6 framför nr 1 och 3.

! Statistik­vinnaren

Soliders Memory.

V75-6

Loppet

Är det öppet eller inte? Vi har svårt att bestämma oss. Klart är i alla fall att vi har plockat bort några som vi har respekt för.

Tipsettan

Classic Tile har visat rejäla takter, samt att han går från alla positioner. Inte omöjligt att han kan köra sig till front.

Motbuden

Avanto testas i spets – eller släpper till stallkamraten? Oliver Twist är mycket snabb en bit. Ser ut att få en fin smygresa från nionde.

Skrällbudet

Lewis O.M. – om det inte vore för läget …

Spetsbudet

De tre innersta spåren samt Dresscode är alla mycket startsnabba. Svårt för var och en att ta en längd på någon annan och därmed fördel för Avanto. Ska någon av övriga ta sig till ledningen får de lova att köra sig dit och det borde bara vara Classic Tile som i så fall kan komma i fråga.

! Statistik­vinnaren

Oliver Twist, fast det är baserat på blott två starter på svensk mark

V75-7

Loppet

Många om budet, men visst är det svårt att plocka längder på bra hästar på start. Vi kompletterar med en rolig rysare.

Tipsettan

Maestoso tippas på att vi tror att distansen är en fördel.

Motbuden

Ready to Rock var kalasfin senast.

Skrällbudet

Svartmyrs Sigge.

Spetsbudet

Ready to Rock.

! Statistik­vinnaren

O’Grady segrade i sin hittills enda start i Sverige.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM