Sportbladets V75-tips

TRAV

Det brukar vara svårt på vintern men nu står vi inför den tredje raka V75-jackpotten efter favoritbetonade omgångar två gånger i rad.

Framförallt har det varit händelsefattiga lopp, vilket är oroande. För när kuskarna slutar tävla om segrarna och bara riktar in sig på att vinstmaximera – inkörda pengar menar vi då – är travsporten verkligen illa ute.

Vi hoppas på lite tryck i loppen den här veckan i stället. Varför inte? I norra Sverige, och dit får vi räkna Sundsvall och Bergsåker, brukar inte kuskarna vara lika bra kompisar med varandra. Alla V75-omgångar borde köras i Boden…

Men nu är det alltså Bergsåker det handlar om och där är det alltid risk (så ser vi det i alla fall, inget personligt bara att det är tråkigt när det blir likriktat) för dominans av Robert Bergh. Han har bra chanser den här gången också. Bland annat sitter han bakom en av våra två spikar.

V75-1

Loppet

Som vanligt ett bra spellopp som inleder V75-omgången.

Tipsettan

Tre segrar på de fyra senaste starterna – äntligen börjar Zakeus få utdelning på sin fina kapacitet. Vi tror att han har bra chans igen, om det bara löser sig under resans gång, för vi tror att han får svårt att hålla ledningen.

Motbuden

Trotteur är stark nog att kunna vinna den tunga vägen. Leo on Line är startsnabb, och en krigare. Sandro Mustang är ständigt underskattad. I’m Alone Face är ytterst gedigen. Livi Destiny, fin senast.

Skrällbudet

Quest for Life kan bli bortglömd från bakspåret.

Spetsbudet

Kusken bakom Leo on Line bestämmer. Om han vill kör han med största sannolikhet till ledningen. Utifrån känns I’m Alone Face som den som kan utmana.

! Statistik­vinnaren

Livi Destiny har samma segerpocent (35) som I’m Alone Face, men fler segrar.

V75-2

Loppet

Mycket beror på hur mycket favoriten får gratis.

Tipsettan

Upp till bevis för Wilma Såfin.

Motbuden

Justfixit bör hamna bra till, är snabb. Dolly Tooma är bra.

Skrällbudet

Aloe Vera.

Spetsbudet

Det lutar väl starkt åt att Wilma Såfin får köra sig till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Wilma Såfin.

V75-3

Loppet

Vi streckar sex hästar – alla som kan vinna.

Tipsettan

Varför göra det svårt sig? Fyra hästar är med som utfyllnad, resten har chans, några bättre än andra, och bäst chans tror vi att Go on Pale har. Från bra spår får han en fin ryggresa och sedan biter hans speed bra över upploppet. Men om det blir ett taktiklopp kan det ändå bli tufft att hinna fram.

Motbuden

Conrads Epilog tar hand om ledningen och sedan är det upp till hans kusk att bestämma taktik. Kan bli tal om släpp eftersom Conrads Epilog är effektiv på en kortspeed. Annicka svarade för en mersmakande comeback då hon med enkelhet spurtade ner Jaded, som borde ha vunnit för att få godkänt betyg men som givetvis är ett hett bud här ändå. Det är säkert hans rygg de flesta i loppet är ute efter och han kan med andra ord få en del gratis även nu.

Skrällbudet

Det är ett tag sedan Clear Sign hade några större framgångar men på slutet har han visat uppåtform. Här är han just ett skrällbud.

Spetsbudet

Conrads Epilog håller ledningen. Trots att Jaded fiock ge sig från spets senast är det ingen överraskning om det är dennes rygg Conrads Epilog söker. Även Annicka kan öppna raskt.

! Statistik­vinnaren

Jaded.

V75-4

Loppet

Charlotte Stone – en kanon?!

Tipsettan

Vi visste redan att Charlotte Stone är bra, men sättet som hon kom tillbaka på efter galopp senast avslöjar att hon kan vara mer än så. Femtespåret är inte optimalt och kan ställa till det. Det är anledningen till att vi garderar henne.

Motbuden

Light Dale hade inget flyt senast men avslutningen visade att formen sitter där och att han är mycket bra för klassen. Ninepoints Avalon var fin i ett dåligt V75-lopp senast och kan säkert matcha även detta hårdare motstånd.

Skrällbudet

Turbos Cherie är underskattad trots toppform.

Spetsbudet

Dellvann är snabb ut, Light Dale likaså. Men att de ska ta en längd på Fiesta Way har vi svårt att tro. Sedan är frågan om hon körs i ledningen nu när det är hårdare emot.

! Statistik­vinnaren

Charlotte Stone har bara förlorat två gånger på åtta starter.

V75-5

Loppet

Stamping stod hårt till senast men nu står han bra till – bra chans.

Tipsettan

Det mesta om hur vi ser på loppet är sagt i rubriken – vi tror att Stamping vinner, om han fungerar vill säga. Näst senast var han fin men senast var det inte lika bra.

Motbuden

Myllarfaks ser ut som en rund miljon för dagen. Eldsiri är bara fyra år – men fin.

Skrällbudet

Vessle Jahna.

Spetsbudet

Hibogubben.

! Statistik­vinnaren

Eldsiri.

V75-6

Loppet

Spännande lopp med tanke på att de flesta av de bästa hästarna fick ganska dåliga spår.

Tipsettan

Vi kan inte gå emot Slevin Kelevra trots det dåliga spåret. Tack vare startsnabbheten är det bra chans att det löser sig för honom – spets eller ryggresa­ spelar inte så stor roll för honom.

Motbuden

Cyklon Sund är en häst som vi gillar skarpt, men när han senast mötte Slevin Kelevra var han chanslös. Finns dock ingen anledning för kretsen kring Cyklon Sund att kasta yxan i sjön. Prins Isidor duger om han står pall för den hårda matchningen med täta starter.

Skrällbudet

Campbell Ås svarade för en stark insats mot de bästa tre- och fyraåringarna senast.

Spetsbudet

Kan vara fördel Dexterson i kraft av spåret. Stay the Night och Slevin Kelevra kan också öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Liability – med åtta segrar på 24 starter.

V75-7

Loppet

Bra lägen för starka segerkandidater.

Tipsettan

Sanity mötte stenhårt motstånd senast, att han inte räckte riktigt är inget att säga om. Känslan var ändå att det var lite sämre än i starterna före, då han visat toppform. Nu är motståndet lättare men inte så pass enkelt att Sanity visslande kan leka hem loppet utan att vara på topp.

Motbuden

Stall Ulf Ohlsson har två heta chanser i Rano och Trustworthy Ås.

Skrällbudet

Staro Cold Carat får en fin resa i draget.

Spetsbudet

Flera startsnabba. Trustworthy Ås var inte med i spetsstriden senast men kan öppna fort. Sanity är också ett spetsbud. Ludvig Palema är snabb ut men släpper nog och i så fall kan Rano få överta.

! Statistik­vinnaren

Sanity har vunnit elva av 22 starter – snyggt fac

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM