”Svårt klimat mitt emellan”

Konkurrensen från Solvalla och Bergsåker tuff för Gävletränare

Foto: ALN
TRAV

Erik Lindegren tillhör det yngre gardet av Gävles proffstränare. De är totalt elva till antalet och Erik Lindegren är den som har kört in mest pengar till sitt stall de senaste åren. Men i fjol nådde han inte upp till samma siffror som åren innan. Stall Lindegren brukar pendla mellan en till två miljoner, men förra året blev siffrorna 600 000 kronor inkört.

– Vi hade infektioner och mögel i fodret i början av året. Det är hela förklaringen till det sämre resultatet. Nu har hästarna vaknat till liv igen och är äntligen friska. Vi siktar på en riktigt bra säsong i år i stället, säger Erik Lindegren.

Han har 23 hästar i träning och år 2004 köpte han Giboda gård som ligger sex mil från Gävletravet. Där har Lindegren successivt byggt upp en träningsanläggning med egna banor.

Svårt att hävda sig

Men att vara tränare i Gävle har inte visat sig vara så lätt genom åren.

– Det är ett svårt klimat mitt emellan Solvalla och Bergsåker. Det är två storbanor och hästägarna väljer ofta någon av de banorna. Speciellt om de har bra hästar. Tränarna på Gävletravet har ofta sämre hästmaterial och har därmed svårt att hävda sig. Men det ska vi göra något åt nu, fastlår Erik Lindegren.

Han har fått bra reklam när har blivit Rix-tränare i Gästrikland. Andelshästen, med 1?000 delägare, heter Daisy Gil och den finns det stora förhoppningar på. Två av delägarna är dessutom de populära programledarna Titti Schultz och Roger Nordin i Rix Morronzoo.

– Hästen känns kanonfin och är redan startklar. Jag hoppas att hon kan debutera den 2 mars hemma i Gävle. Överlag känns mina unghästar jättefina och det ser betydligt bättre ut nu i stallet än vid samma tidpunkt i fjol

FAKTA

Gävle

Stad:

Gävle

Banfakta:

Open stretch: Nej

Vinklad vinge: Ja

Upplopp: 178 meter

Banbredd, 1 640: 20,3 meter

2 140: 22,6 meter

Tänk på det här :

Vinklad vinge på startbilen ger de yttersta spåren lite fördel i starten. Gävletravet har ett av landets kortaste upplopp. Banunderlaget är känt som ett av landets snabbaste.

V75-dagar 2009:

27 juni (V75-finaler,

E3-finaler), 14 november (V75-finaler).

Kända tränare:

Erik Lindegren, Olle Alsén, Suzanne Landin, Anders Lindström, Fredrik Palm.

Kända kuskar:

Sören Eriksson, Erik Lindegren, Olle Alsén, Suzanne Landin.

Kända hästar:

Hit Dust (Erik Lindegren), Rhocabill Noa Bell (Erik Lindegren), Mircoolio (Erik Lindegren), Limpopo (Fredrik Palm), Odin Tabac (Håkan Wallberg), Icarus Frontline (Olle Alsén), Elvis P. (Ulla Fredlund