Tuff träning utan skador

Inga av Melanders hästar behandlade under 2008

Foto: ALN
TRAV

Arena Dannero är Ådalens pärla i trav-Sverige. En av banans mångåriga profiler heter Gunnar Melander. Han har varit tränare i drygt 30 år och är mest känd som mannen bakom Lapp Nils. Kallblodsstjärnan vann hela 97 lopp och sprang in 2,2 miljoner kronor.

Lapp Nils är även morfar till fenomenet Järvsöfaks.

Gunnar Melander jobbar ihop med sonen Micael som också är proffstränare.

– Vi har skilda verksamheter men samarbetar mycket. Det fungerar väldigt bra, säger Gunnar Melander som har 20-talet hästar i träning.

Fin miljö

Han har sin gård belägen en mil norr om Högakusten-bron längs med Ångermanälven.

– Vi har jättefina träningsmöjligheter på gården. Stora hagar och en storslagen miljö. Det är så lugnt och fridfullt här i Norrland. Hästar och människor trivs utomordentligt. Dessutom har vi många travbanor runt omkring oss, säger Melander.

– Vi har även väldigt lite skador på hästarna. Under 2008 behandlade vi inte en enda häst någon gång. Vi bedriver en tuff men skonsam träning och det ger bra resultat.

Far och son Melander har både varm- och kallblodiga hästar i träning. Under 2008 var Myllarfaks den stora stjärnan och sprang in över en halv miljon kronor.

– Vi hade några kallblod som gick bättre än jag trodde. Stallets hästar tjänade totalt två miljoner kronor och vi hade en mycket bra platsprocent. Målsättningen för det nya året är att slå de siffrorna och synas mycket på V75

FAKTA

Dannero

Stad:

Kramfors

Banfakta:

Open stretch: Nej

Vinklad vinge: Nej

Upplopp: 200 meter

Banbredd, 1 640: 21 meter

2 140: 20 meter

Tänk på det här :

Smalare bana än normalt vilket kan ge problem för hästar med snäva startspår att få tillräckligt med plats när de ska vända upp i sta rten. Långt upplopp.

V75-dagar 2009:

16 maj.

Kända tränare:

Gunnar Melander, Micael Melander, Stefan Edin.

Kända kuskar:

Micael Melander, Gunnar Melander, Stefan Edin.

Kända hästar:

Myllarfaks (Gunnar Melander), Myllarbrau (Gunnar Melander), Junior Spock (Gunnar Melander), Victoria Fame (Gunnar Melander), Clicquots Sun Rose (Micael Melander), Judy’s Gill (Stefan Edin), Totti Bob (Marcus Wallin).