Sportbladets tips till V75

Så tippar experten till V75

TRAV

Här är Sportbladets tips till onsdagens V75-omgång på SOLVALLA.

Sportbladets expert Thomas Sandberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Tio tvåbenta profiler gör upp i en prestigefylld kuskmatch.

Tipsettan

Lover Face vann flera V75-lopp under fjolåret och besitter en hög kapacitet. Han gjorde comeback efter lång vila senast och med det loppet i kroppen ska Stig H Johanssons uppsittning ha bra chans trots bakspår.

Motbuden

Sir Ratzeputz har mött väldigt tuffa hästar i sina senaste starter, men Timo Nurmos femåring har gjort det bra i lopp där vinnaren varit antingen Nimbus C.D. eller Oliver Kronos. Lover Face och Sir Ratzeputz är ett tänkbart lås. Bandit Hornline fick bestämma tempot i ledningen senast på V75 och hade inga ­problem att sticka undan till säker seger. Classic St Pat var bra i Finland senast från spets och även om motståndet är tuffare nu kan det gå om Eugene ­Le­fevre skulle nå samma position. O.P.’s Flirt har två raka galopper i raden, men Markus Pihlström har

siktat hit och räkna med att formen är bra. Från fint utgångsläge kan hästen med exakt en miljon kronor på kontot vara en vinnare för Helen A Johansson. Hästen ledde det här loppet  från start till mål 2014.

Skrällbudet

En som garanterat är sugen att vinna lopp igen är expertkommentatorn Lennart Forsgren och skulle han hitta till ledningen med Trust Launcher ökar möjligheterna. I den positionen har Peter Untersteiners häst gått sju gånger – fem har slutat med seger.

Spetsbudet

Trust Launcher?

! Statistik­vinnaren

Kricken C.D. har på två försök aldrig förlorat i spets.

V75-2

Loppet

Högklassigt stolopp med en klar favorit.

Tipsettan

Some Summit har gjort imponerande insatser på sistone och senast var Veijo

Heiskanens fyraåriga sto bara bäst i Stochampionatet. Spår fyra i voltstart är inte optimalt, men det borde fungera okej.

Motbuden

Ninepoints Lucy var ute mot hingstar och valacker senast på V75. Hon höll då farten bra som tvåa efter ett tufft lopp och skulle den stora favoriten i loppet komma bort eller inte ha sin bästa dag räcker Jörgen Westholms häst långt. Vi streckar också Unique Julia som fick ett tufft lopp senast från svårt utgångsläge.

Skrällbudet

Nikita Broline var jättebra efter en tuff resa senast.

Spetsbudet

Seattle Zet från springspår?

! Statistik­vinnaren

Some Summit har aldrig förlorat i Veijos regi.

V75-3

Loppet

EM för ston med 650 000 kronor till vinnaren.

Tipsettan

Här har vi vårt stora drag i omgången då vi tycker att Twigs Voici har störst segerchans

i loppet och Pekka Korpis häst knappast blir favorit. I senaste starten bombade ekipaget till ledningen trots spår åtta bakom bilen och efter 1.11 det sista varvet och 1.09 de sista 500 meterna var konkurrenterna chanslösa. En liknande insats borde innebära att Twigs Voici springer en låg 1.12-tid i ledningen och då ska konkurrenterna vara bra för

att besegra vår idé.

Motbuden

Your Highness lär bli favorit och Ulf Stenströmers sexåriga sto är också fältets bästa häst. Spår åtta med värsta konkurrenten invändigt om sig borgar dock för en tuff resa och vi väljer att gå emot. Twigs Voici och Your Highness kan annars vara ett tänk­bart lås. Blended Scotch har inte någon tur när det kommer till spårlottningar, men hon visade fin form senast från ett svårt utgångsläge i ett lopp som vanns av Nahar. Nu möter Per Linderoths häst ”bara” ston och garderar man loppet kan Stochampionats­vinnaren från 2013 vara värd ett streck.

Skrällbudet

My Happiness E.P. var spelad till 64 för 10 i det här loppet i fjol, men har bara gjort två starter sedan dess och är svårbedömd. 16 segrar på 29 starter inger dock respekt och hon kan vara en rysare.

Spetsbuden

Youana och Eketorpets Tess är precis som Twigs Voici snabba den första biten. Vi bygger tipset på att vår spik antingen tar sig till ledningen av egen kraft eller blir släppt dit.

! Statistik­vinnaren

Your Highness har gått i ledningen fem gånger utan att förlora. Når dock knappast dit nu.

V75-4

Loppet

Omgångens mest svårlösta lopp med relativt ­oruti­nerade treåringar.

Tipsettan

Nappa Scar gjorde bort sig med galopp senast, men Per Lennartssons talang har

tidigare gjort det mesta rätt i karriären. Hästen är kvick från start och även om det är första gången med innerspår bakom bilen ser det ut att vara en bra spets- och segerchans.

Motbuden

Räkna med att det är många som vill vara med och göra upp om segern och vi tror att In Vain Sund är värst emot vår tipsetta. Daniel Redéns hästar har superform och In Vain Sund som jagar tredje raka segern är inget undantag. Robin Roof är fältet minst rutinerade häst, men fyra starter har gett två segrar och från perfekt spår räknas Reijo Liljendahls häst mycket tidigt. Pythagoras Face handikappas av ett svårt spår, men kapaciteten är hög.

Skrällbudet

Vad kan Platon Face felfri?

Spetsbudet

Nappa Scar.

! Statistik­vinnaren

In Vain Sund har vunnit två av tre med Adielsson.

V75-5

Loppet

Fyraåringslopp med en stjärna och Stefan Melander tränar fyra av nio hästar.

Tipsettan

Elitloppstrean, tillika Stefan Melanders stora stjärna, Nuncio har efter sista helgen i maj hunnit med att vinna försök och final i Sprintermästaren på mycket imponerande sätt. Senast var han ute i ett ”vanligt” lopp på Solvalla där han faktiskt inte spelades till favorit mot Daley Lovin. Varvet från mål såg det heller inte ut att bli någon seger för Nuncio, men via 1.08,5 de sista 800 meterna kopp­lade fyraåringen grepp på ledaren vid upploppets början. Karriärens 22:a seger i 35:e starten ligger nära till hands trots spår sju för Stefan Melander och Nuncio.

Motbuden

Hillustrious var inte stort slagen av Nuncio i Sprinter­mästarens final senast efter en femstjärnig insats. Att det är 500 meter längre den här gången känns dock som en fördel för vår tipsetta, men skulle Nuncio komma bort eller ha en sämre dag på jobbet kan Anders Svanstedt mycket väl leda hela vägen. Gross Weight har inte fått det att stämma på sistone och galopperat bort sig tre gånger i rad, men kapaciteten är hög och skulle han sköta sig blir det högst sannolikt en framskjuten placering.

Skrällbudet

Exodus Hanover hängde med bra bakom Nuncio senast, men att han ska slå vår spik, det tror vi inte.

Spetsbudet

Hillustrious har spetsat i samtliga Sverigestarter och lär köras mot ledningen igen av Anders Svanstedt.

! Statistik­vinnaren

Party Boat Hanover har körts av Johnny Takter två gånger tidigare och en av dessa starter slutade med seger.

V75-6

Loppet

Kvällens höjdpunkt där de bästa femåringarna gör upp om förstapriset på en miljon kronor.

Tipsettan

Tolv miljoner kronor har Creatine redan tjänat i karriären och det kan bli ytterligare

en i Jubileumspokalen. Från framspår hade Johnny Takters häst varit ett spikförslag, men från bricka elva är han lite mer utelämnad åt vad konkurrenterna hittar på i loppet. Självklar tipsetta är han hur som helst.

Motbuden

Få hästar i Sverige har hyllats lika unisont som Nimbus C.D. den senaste tiden då Stefan Hutltmans häst imponerat i tre raka segrar från ledningen. Papagayo E. har ett perfekt läge och får Erik Adielsson i sulkyn för första gången. Ivar Sånna impone­rade vid segern senast och är en stark som en björn.

Skrällbudet

Rod Stewart vann ett försök i Sweden Cup tidigare

i år och kan räcka långt i ett öppet lopp.

Spetsbudet

Nimbus C.D.

! Statistik­vinnaren

Ringostarr Treb är obesegrad på Solvalla.

V75-7

Loppet

Nytt fint stolopp.

Tipsettan

Windy Ways hade varit ett spikförslag på alla andra distanser, men över 2 640 meter vågar vi inte gå på henne fullt ut. Daniel Redéns femåriga sto har visserligen en seger på lika många försök över lång distans, men vi tror ändå att hon är mer gynnad av kortare lopp. Given tipsetta är Örjan Kihlströms styrning hur som helst och i comebacken efter lite vila galopperade hon bort sig med krafter kvar kort före mål. Nu ligger vägen mot ledningen öppen och i den positionen blir Windy Ways inte lätt att besegra.

Motbuden

Stallkamrat och värsta motbud till vår tipsetta är Bostonz Credit och hon är också Daniel Redéns val i loppet. Stefan Melanders Talk the Talk har kanske inte samma fina form som tidigare i år och spår ett kan hon knappast utnyttja från start. Hon är i alla fall gynnad av distansen. Coco de Vie är tufft anmäld, men har varit väldigt tapper i sina senaste starter.

Skrällbudet

Radysin America handikappas av spår elva, men med överpace kan hon fälla många till slut.

Spetsbudet

Windy Ways.

! Statistik­vinnaren

Windy Ways har på sex försök aldrig förlorat i spets.

FAKTA

Tipsen

Stora systemet

Avd 1: 9–10–5–6–2–4 (7–8)

Avd 2: 4–12–8 (9–13)

Avd 3: 4 Twigs Voici (8–7)

Avd 4: 1–3–2–12–10–9–5–6  (4–11)

Avd 5: 7 Nuncio (4–9)

Avd 6: 11–1–2–3–5–4–6–8–7 (10–12)

Avd 7: 4–5 (1–7)

 2 592 rader/1 296 kr

Lilla systemet

Avd 1: 9–10 (5–6)

Avd 2: 4 Some Summit (12–8)

Avd 3: 4 Twigs Voici (8–7)

Avd 4: 1–3–2–12–10–9–5–6 (4–11)

Avd 5: 7 Nuncio (4–9)

Avd 6: 11–1–2 (3–5)

Avd 7: 4–5 (1–7)

 96 rader/48 kr
Chanssystemet

Avd 1: 9–10 (5–6)

Avd 2: 4–12–8–9–13–5–6–1 (7–3)

Avd 3: 4–8 (7–9)

Avd 4: 1–3–2–12 (10–9)

Avd 5: 7 Nuncio (4–9)

Avd 6: 11–1–2–3–5–4–6–8–7 (4–6)

Avd 7: 4 Windy Ways (5–1)

 1 152 rader/576 kr

Spiken

Stefan Melanders stjärna Nuncio (V75-5) behöver

ingen närmare presentation och ekipaget har en  toppchans att ta fjärde raka segern.

Bästa spelet

Omgångens roliga spik och det bästa vinnarspelet tycker vi är Twigs Voici (V75-3) då Your Highness ser ut att bli stor favorit. Hela vägen, Pekka!

DD-systemet

DD-1: 11–1–2

DD-2: 4 Windy Ways

3 rader

V75-1:

Vår rankning

  9 Lover Face

10 Sir Ratzeputz

  5 Bandit Hornline

  6 Classic St Pat

  2 O.P.’s Flirt

  4 Trust Launcher

  7 Stein Daylight

  8 Chip Dealer

  3 Kricken C.D.

  1 M.T.Fortune Winner

V75-2:

Vår rankning

  4 Some Summit

12 Ninepoints Lucy

  8 Unique Julia

  9 Nikita Broline

13 Village Surprise

  5 New Kiss

  6 Borups Nova

  1 Magic Number

  7 Seattle Zet

  3 Tarragona Ås

  2 Debra Boko

10 Fonzan Sund

11 Todays Butterfly

V75-3:

Vår rankning

4 Twigs Voici

8 Your Highness

7 Blended Scotch

9 My Happiness E.P.

3 Eketorpets Tess

2 Youana

6 Donna di Quattro

1 Angelina B.R.

5 Demi de Veluwe
 

V75-4:

Vår rankning

  1 Nappa Scar

  3 In Vain Sund

  2 Robin Roof

12 Pythagoras Face

10 Linus Boy

  9 Tied Together

  5 Platon Face

  6 Fortune Boko

  4 Pantin

11 Tellmeastory

  7 Cupido Sisu

  8 Boomer

V75-5:

Vår rankning

7 Nuncio

4 Hillustrious

9 Gross Weight

1 Exodus Hanover

5 Sylvester America

2 Hero Sjöhammar

6 Party Boat Hanover

8 Iponema

3 Kickans Girl

V75-6:

Vår rankning

11 Creatine

  1 Nimbus C.D.

  2 Papagayo E.

  3 Ivar Sånna

  5 Rod Stewart

  4 Tumble Dust

  6 Ready for More

  8 Cool Keeper

  7 Sauveur

10 Ringostarr Treb

12 Takethem

  9 Calvin Borel
 

V75-7:

Vår rankning

 4 Windy Ways

 5 Bostonz Credit

 1 Talk the Talk

 7 Coco de Vie

11 Radysin America

 9 Pelikan Trio

 2 Kimono Pearl

 3 Aroma Grim

 8 Fortuna Sund

 6 Angel France

10 Nice and Easy

Thomas Sandberg