Sportbladets tips till V75 i Kalmar

Så tippar experterna till helgens V75-omgång

TRAV

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång på Kalmar.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Nadal Broline är i sig en attraktion.

Tipsettan

Den fantastiske Nadal Broline är nästan alltid hästen att slå. Vi anser att det är så nu också, men misstänker sam­tidigt att han kan få fullt upp att vinna här. Inte så mycket för att han har varit struken för hälta efter den senaste starten. ”Normala” hästar brukar behöva ett lopp för att hitta formen men Nadal Broline är ingen normal häst. Däremot kan han få göra grovjobbet utvändigt om en annan häst som också imponerat. Skulle han visa sig inte vara mäktig med det är det honom förlåtet.

Motbuden

Star Advisor Joli är i våra ögon den stekheta ut­manaren till Nadal Broline. Han har läge för sin önske­position ledningen, där han alltid biter ifrån sig bra och krigar till sista blodsdroppen (det ser han för övrigt ut att göra när han går bakifrån ­också). Med tanke på loppet han gjorde senast finns det ­ingen ­tvekan om att han har formen på topp. Emmett Brown blir betrodd och ska förstås räknas. Men han borde få svårt att svara ledningen i kamp med Star Advisor ­Joli. Även om det ser ut att bli en bra resa ändå kan det ­krävas lite tur för honom, eftersom det ser ut att bli rygg på ledaren som är den där fina resan han får. Takethem var grymt bra senast då han vann en V75-final från dödens. Vi är dock lite tveksamma till att han är lika bra igen – och med tanke på läget kan det krävas att han är det.

Skrällbudet

Even’s First Boy spurtar ner många.

Spetsbudet

Star Advisor Joli tar sig nog förbi Emmett Brown.

! Statistik­vinnaren

Nadal Broline.

V75-2

Loppet

Streckkrävande om man inte går på vår linje.

Tipsettan

Det är galopprisk på Tudor Kronos men om han får felfritt har han mycket bra chans.

Motbuden

Det är öppet bakom vår spik. Spika eller strecka de flesta.

Skrällbudet

Temple of Dreams?

Spetsbudet

Tudor Kronos?

! Statistik­vinnaren

Tudor Kronos.

V75-3

Loppet

Kul med lopp där många av hästarna är konstaterat formstarka.

Tipsettan

Calypso Am har varit riktigt fin i två raka segrar. Om han trampar iväg är det bra chans att han når ledningen – väl där har han goda möjligheter att stanna där hela vägen. I voltstart är han dock inte helt att lita på, galopprisken finns där.

Motbuden

Pense Kloster är kapabel för klassen och med två lopp i kroppen nog fortsatt på väg uppåt. Sevilla är kanske loppets mest kapabla häst. Inte att lita på dock och dessutom med ett chansartat läge. Erik Stings dagsform?

Skrällbudet

Blytung Am visar fin inställning.

Spetsbuden

Dynamite Light kan öppna men om Calypso Am tar trav tror vi att han är snabbare. Fonda Boko kan också blanda sig i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Erik Sting.

V75-4

Loppet

Ryggmärgsmässigt skriver vi : ”Roligt långlopp”, för att det är det.

Tipsettan

Cab Hornline har toppform.

Motbuden

Vi streckar tio stycken.

Skrällbudet

Matchmaker As?

Spetsbudet

Matchmaker As brukar öppna bra. Trivs i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Pajas Face.

V75-5

Loppet

Formdunkel förhandsfavorit.

Tipsettan

Efter två tämligen misslyckade framträdanden i år är Edge Boko fortfarande mycket svår­bedömd. Då han fått ett spår som ser ut att leda till spets får han ändå tipset.

Motbudet

Vi sätter Edge Boko främst i ranken för att vi läser loppet på ett sådant sätt att löp­scenariot talar mest till hans fördel. Men egentligen tror vi mest på Gucci Degato som har bevisad toppform och vana av minst lika hårt motstånd som det är nu. Sedan är frågan vilken typ av resa han får – det blir nog tufft att vinna den tunga vägen om det skulle vara en sådan resa som vankas.

Skrällbudet

Tumble Dryer om han, trots spåret, hittar slagläge.

Spetsbudet

Det troligaste är att Edge Boko tar hand om ­ledningen kort efter start.

! Statistik­vinnaren

Edge Boko.

V75-6

Loppet

Intressant Gulddivision med en del formfrågetecken.

Tipsettan

B.B.S.Sugarlight räckte inte i Oslo Grand Prix senast men då mötte han ju några av de bästa hästarna i Europa – och världen. Nu är det mycket enklare emot men då han inte har spetsläge den här gången garderar vi. Det är ett tag sedan vi såg honom göra ett riktigt bra lopp bakifrån – även om han såg fin ut som fastlåst i ett Elitloppsförsök näst senast.

Motbudet

Magic Tonight såg mycket fin ut inför Elitloppet men kunde absolut ingenting. Han har inte gjort ett enda bra lopp sedan Elitloppssegern i fjol. Nu har han en bra uppgift med spetsläge. Räcker det?

Skrällbudet

Harry Haythrow var fin senast. Provar i ledningen?

Spetsbuden

Kan/vill Harry Haythrow ta emot Magic Tonight?

! Statistik­vinnaren

Magic Tonight.

V75-7

Loppet

Toppsport i V75-avslutningen i en omgång som kan vara den bästa som Kalmar bjudit på.

Tipsettan

King Sir Kir gav sig från spets senast och gav oss vatten på kvarn i vår teori att han är bäst bakifrån. Men över 1 640 meter är det ingen nackdel att nå ledningen – inte ens om man inte trivs där.

Motbuden

Xlnt Chili Tripel är ett spetsbud men segerchansen kvarstår även om han skulle få en resa i ryggar. Är Furious Francis snabb nog att kunna hålla ledningen? Vi tror inte det.

Skrällbudet

Mr Hot Shot kan bli lite underskattad trots toppform.

Spetsbuden

Den allra snabbaste första biten är nog Nagini, men frågan är om han tar sig förbi Xlnt Chili Tripel och Thewayiam Ås. För att göra en lång historia kort: Troligast antingen Xlnt Chili Tripel eller King Sir Kir i spets på första långsidan, men inte garanterat.

! Statistik­vinnaren

Pierre.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips