Färre lopp - bättre sport

TRAV

I tisdags påstod jag att de största loppen ska köras på V75.

Spel och sport ska gå hand i hand, sida vid sida, såklart.

Många hörde av sig och de flesta håller med.

Johan var en av dem.

Foto: P&R
Passa Kari Lähdekorpis hästar nu.

Han skriver: Självklart ska de storloppen in på V75. Problemet är bara att om man flyttar dit alla stora race kommer de andra tävlingsdagarna på året bli rena smörjan. Det största problemet för travet är publiken, ditt förslag skulle bli ett jäkla lyft för V75, men inte för allt

annat. För att bygga ut ditt förslag skulle jag vilja komma med detta: Minska antalet tävlingar! Det körs alldeles för många lopp i Sverige. Jag menar, det är trav varje dag på flera olika banor, kors å tvärs. Man orkar inte. Jag tror att detta är den största anledningen till varför publiken inte kommer, man är mätt. En korsning mellan ditt och mitt förslag skulle innebära färre tävlingar men mer drag och fokus på varje tillfälle. Allsvenskan i fotboll med matcher varje dag? Nej tack!

Paus skulle sitta fint

Det är nog som Johan skriver. Vi hinner inte smälta allt och det går inte att proppa i sig hur mycket som helst. Många banor, Solvalla till exempel, skulle må bra av en paus över jul och nyår och kanske också av ett sommaruppehåll. Så var det när jag var liten. Då gick man och väntade i ett par veckor kring det nya året och när sedan portarna slogs upp den 6 januari var vi på plats tre timmar före första start för att se allt!

Tänk på det. Låt oss bli hungriga, känna lusten, hitta suget, hinna läsa på, läka såren, fylla på plånboken.

Snurr på Stig H och Stefan H

På tal om läkta sår. Nu verkar det som om Stig H och Stefan Hultman börjar få snurr på kusarna igen. Hultman har haft sjuka hästar länge, precis som Stig H, men när nu korken verkar vara ur så kommer hästarna att gå som fasen. Nu är det dags att sluta plocka bort deras hästar. Själv fick jag mig en örfil i lördags när jag ratade Sharky Boko i V75-1.

En som inte drabbas av virus är Kari Lähdekorpi. Han tror ju inte på sånt, eller hur det nu var. Efter en tids missflyt i loppen verkar hans armada åter vara på rätt kurs. Jag kliver ombord och lirar när det är läge. Oddsen är bättre än man tror.

Veckans tips

Micke Nybrink