Mr Muscleman - för dopad för svenska banor

TRAV

Det börjar bli trångt i dörren in till Elitloppet.

Hans G Lindskog bjuder "laget runt" och snart har han fyllt de 16 platserna.

Kan det rent av vara läge att köra tre försök?

Hans G Lindskog är som han är - en "det-fixar-sig-kille" som inte ser några svårigheter, bara möjligheter. Hans sätt att sköta elitloppsraggningen är raka motsatsen till föregångaren, Klaus Kochs. Kocken föredrog att hålla tränarna på tårna, med mössan i hand, tjatandes om en plats.

Inte Hans G. Han delar ut fribiljetter till höger och vänster och visst är det så att de hästar han redan bjudit in är sådana som vi gärna ser i Elitloppet. Bara de är i form, vill säga.

En häst som har stått högt upp på Lindskogs lista är jänkaren Mr Muscleman.

Amerikanerna är saknade

Ni kanske minns hästen som spöade upp Revenue efter noter förra året. Att få hit honom vore såklart en höjdare: en ruskigt bra amerikan är en ingrediens som vi ofta har saknat. Ni minns väl Moni Maker, Pine Chip och Mack Lobell - tre hästar som för evigt etsat sig fast på min näthinna.

Tyvärr får vi inte se Mr Muscleman i Elitloppet. Han startade hemma i USA i helgen och dundrade runt till vinst på en topptid - med lasix i kroppen. Med svenska mått mätt tokdopad alltså.

Att bjuda hit en sådan travare är ytterst tveksamt, meddelade en aningen slokörad Lindskog när jag träffade honom i går.

Roligare är det att prata med Stefan Hultman om hans fem elitloppskandidater.

From Above, vinnaren av Elitlopppet 2003, såg jag i ett jobb på Valla förra veckan och 13,5/1600 gick han opressad. General du Lupin som kommer till Hultman i helgen är en fransk slaktare som måste med i Elitloppet om han är i form.

Joel James knäckte Opal Viking

Och Stefan Melander dammar av Scarlet Knight igen. Stona köade inte och aveln får vänta lite. Nästa onsdag gör han troligen comeback och jag tror inte att någon är förvånad. Varje start de senaste åren har ju varit Scarlets sista"

I går kväll på Mantorp gjorde elitloppsklare Opal Viking sin andra start för året men han fick stryk i spets (fyra i mål) trots att han knallade 10,5 sista rundan. Spring Ray, min nya favorit, pangade runt på 1.09,5 sista rundan från kön och vann lätt. Wow! Joel James var den som knäckte Opalen och slutade tvåa. Han är också en kanon. Och Giant Diablo årsdebuterade som trea i samma lopp - med kraftig mersmak.

Veckans tips

Micke Nybrink