Goop behåller guldhjälmen

”Jag hade på känn att det skulle lösa sig”

TRAV

Konkurrenterna hade honom länge i säcken, men kusken med guldhjälmen slank ut ändå och vann loppet.

– Funderade länge på hur jag skulle ta mig ut men jag hade på känn att det skulle lösa sig, skrattade Björn Goop efter den sylvassa avslutningen och segern bakom Rado i ”hästägarloppet”.

Rado hade innerspår, laddades rejält från början för att hålla upp ledningen men hade ingen chans mot springspårets Empire Dust.

Konkurrenterna var förstås inte sena att täppa till rejält och det såg helmörkt ut för Björn Goop och Rado. Men in på upploppet öppnade sig dörren och Rado visslade bara till och vann loppet lätt.

– Den här hästen tål att gå tunga lopp och nu visade han också hur vass han är på speed, berömde Björn som har en överlägsen ledningen i kuskligan och får behålla guldhjälmen även nästa säsong.

Segern i går underlättades förstås också av att det strulade för tuffingarna på tillägg på skilda sätt.

Bra dag för Sjunnesson

Jörgen Sjunnesson hade också en bra dag på jobbet och såg till att de flesta V65-spelare försvann ur leken.

– Det är sällan man under samma kväll får värma hästar som känts så fina, tyckte Jörgen.

Han satte också dit två av dem, till rejäla odds dessutom. Första överraskningen bakom finske Flying Ride som efter en stark slutspurt hann på ledande Chilavert. Nästa smäll för spelarna när Jörgen serverade D.J Sea­brook en perfekt smygresa som tackade för det och knep segern kort före mål.

Stig H Johanssons stall tog en trippel förra veckan. Två segrar inom V65 den här kvällen. Och då hade Stig H ändå strukit bort en av de stora favoriterna, Tequilaracing Rose, som plockades bort efter en dålig värmning.

Eddie Ekman