Nu fick jag mothugg

TRAV

Skrev att DD-loppen är för svåra och för tjatiga med silver och brons varje lördag.

Att det är för lite som avgör, att slumpen regerar.

Men den åsikten är jag ensam om.

Vet inte hur många mejl ni skrivit men ingen håller i alla fall med om att ATG borde lägga andra lopp på dubbeln på lördagar. Här är två som ger min spalt tummen ner:

”Hej Micke! Inte heller jag gillar tom bolaspel och 99 gånger av 100 har du oftast rätt i dina krönikor men nu fattar jag inte vad du pratar om. Vad vill du ha? Vill du att ATG presenterar ett smörgårdsbord med elva underbara smårätter och en femstjärnig varmrätt? Jag tycker det är kanon med brons/silver på DD, på det smörgårdsbordet kan jag ju själv plocka det jag gillar och äta mig mätt på det som passar mig. Som sagt, du är en skön lirare men nu var jag bara tvungen att kommentera dig. Med vänlig hälsning, Kalle”

”Förstör inte våra odds”

Leif fortsätter:

”Har länge tänkt kontakta dig för jag tycker att du står på spelarnas sida och jag har haft funderingar på att starta en spelarförening som kan leda en spelstrejk för att få kuskarna att köra för vinst. Kanske ändra premiesystemet så att det inte lönar sig så bra att komma tvåa, med mera. Men nu får du fanimej skärpa dig. Att det är svåra lopp är bara bra. Jag gillar högoddsare och det är inte svårare att plocka ut vinnaren även om man inte gör det varje dag. Jag gillar att satsa lite och vinna mycket. 17 700 i odds är mitt rekord på Trio för några år sedan, så förutbestämda löp där favoriten får löpa ostört och odds kring ett par, tre gånger pengarna är inget för mig. Nej på dem, men förstör inte våra odds. ”

Jag som också gillar att satsa lite och vinna mycket, där är vi rörande eniga, Leif. Tyvärr funkar inte alltid den taktiken för mig. Oftast brukar jag satsa mycket och vinna lite?

Inte lättare, utan spelvänligare...

Hur som helst, det känns som jag blivit missuppfattad, uttryckt mig luddigt? Givetvis vill jag inte ha lättare lopp, bara spelvänligare. Och det var enbart dubbeln på lördagar jag skrev om. Min åsikt är att DD-loppen en lördag är att likna vid ett rouletthjul med tolv nummer. Alla har lika stor chans att vinna men snittoddset är tyvärr bara åtta gånger på vinnaren. För mig är det svårt att hitta överoddsen – men tydligen inte för alla andra?

Veckans tips