Varför så tysta före loppet?

TRAV

Victory Tilly slog Spring Ray och ni slog rekord i mejlande.

Under lördagskvällen plingade det oavbrutet hemma hos mig.

Har bara en fråga:

Varför så tysta före loppet?

”Läste din krönika i fredags och vad jag förstår har du väl tippat trav i många år.

Tycker ofta att du har tuffa och lite djärva spelförslag men i fredags hamnade du på djupt vatten. Att jämföra Victory Tilly och Spring Ray med Brolin och Zlatan verkar ju ytterst märkligt med tanke på att Brolin slutat spela! Alla som har sysslat med trav de senaste åren vet ju att Victory är en helt annan häst från framspår. Att du missat detta är helt obegripligt men dagens omgång i Kalmar visar ju med eftertryck att detta stämmer ännu en gång. Skulle du bli förvånad om han startar sista söndagen i maj nästa år?

Hälsningar Arne Dahl

Arnes mejl är ett av de trevligare, ett som tål trycksvärta. Många av de andra gör inte det.

Men kort sammanfattat var det massvis med människor som visste att Victory Tilly var stenklar och jag var en jätteidiot som inte kände till att han är bäst i världen. Hörde även att Stall Kalas-gänget, de som äger hästen, var på jakt efter mig efter loppet i lördags.

Är det inte konstigt att Spring Ray var dunderfavorit när alla utom jag verkar ha spikat Victory Tilly? Hur kunde sju rätt ge 750?000? Nästa gång ni anser att jag är snett ute – hör av er före loppet, inte efteråt.

Om jag bluffar, syna – man kan inte lägga sig och skrika bluff när korten väl ligger på bordet.

Plocka pisken av syndarna

Smått och gott från förra veckan:

Drivningsdebatten tog fart igen sedan Erik Svensson anmälts av Solvallas banveterinär. Jag tror att det här måste lösas av kuskarna själva, de får ta sina egna i örat, annars ryker nog körspöet snart. Ni har väl hört att djurrättsaktivister börjar få upp ögonen för travet.

Kanske bättre att plocka pisken av dem som syndar? En månad utan spö i stället för böter?

”Biffigare och modigare!” Så beskrevs Nya V64. Kuskarna såg ut som Lone Rangers i reklamen men i loppen i onsdags var det ”Kompisar från förr” som vanligt.

Åke Svanstedt lurade spelarna (igen) i fredags när han lämnade totalt avslag på Infanta i V65-1 på Axevalla och sen vann med halva upploppet.

Solvallaprogrammet, som det ser ut nu, har ungefär samma framtidsutsikter som en julgris. Det kommer att läggas ner när som helst. Har jag hört.