”Vikarien” gjorde det igen

Inte ens toppkuskarna kan matcha lärlingen Daniel

TRAV

Han har en segerprocent i år som inte ens toppkuskarna kan matcha.

I går slog lärlingen Daniel Redén till igen och tog sin femte seger – på bara elva uppsittningar.

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Ny segergest för Daniel Réden.

Daniel sköter de flesta styrningarna på hemma­plan när chefen Stefan ”Tarzan” Melander är upptagen med matchningarna i storloppen i Frankrike under vintern.

Daniel har tackat för förtroendet med att köra nära nog prickfritt. Med Maximus Sautonne tog han sin fjärde seger på Solvalla i år. Från tredje utvändigt tog han sats med Maximus Sautonne som såg lite trög ut i vida spår men som ändå stånkade sig fram till säker seger.

– Vilken kämpe. Han fick det inte alls att stämma i dag och ändå tog han segern, berömde Daniel.

En annan kämpe är Stefan Söderqvist. Han slog sig halvt fördärvad när han kraschade i ett lopp den 12 november på Solvalla. Nu sitter han i sulkyn igen och i går var han tillbaka på olycksbanan. Som en vinnare den här gången. Han kör för formstallet Kari Lähdekorpi numera och satte dit What a Sign som dirigerade från början till slut.

– Klart det är kul att vara tillbaka och det känns bra nu även om jag var lite spänd när jag skulle börja köra igen, erkände Stefan.

Det såg länge ut som det skulle bli en riktig favoritomgång. Värdet på V65:an var bara värd en knapp tusenlapp när två gästande kuskar såg till att de flesta blåstes bort. Två dryga 21-oddsare på raken. Och vinnarna var fullständigt överlägsna. Jägersrohästen Tecos Wareco fick ett omöjligt lopp med tredjespår fram till dödens men trots det kämpade han sig fram till seger. Lika vass var Kalmarhästen Non Stop Silas som från andra utvändigt i en blixtattack tog ledningen och sen bara försvann till överlägsen seger.

Eddie Ekman