Super Qui gav inte de andra någon chans

”Han är härlig och ger alltid vad han kan”

TRAV

Han ser inte mycket ut för världen men springa kan han.

Super Qui har haft otur i ett par starter men i går tog han en ny seger.

– Han är härlig och ger alltid vad han kan, berömde Thomas Franck.

Super Qui var ute i rikstotoloppet och stod rätt hårt inne i loppet. Men det var inget som bekymrade, tidig forcering mot täten och sen gav han aldrig de tuffa motståndarna någon chans.

– Han kliver bara på genom klasserna. Det kan bero på vi var försiktiga med honom för början och byggde upp självförtroendet med lätta lopp, säger Franck.

Fyraårige Fergel har också rätt inställning. Han bara gjort fyra starter i karriären och vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Forcerades fram till ledningen tidigt och sen var loppet över.

– Han var piggare än tidigare och fick lufsa på på som han ville, kommenterade Erik Adielsson.

Spurtade vasst

Främste utmanaren Flicka Kronos gjorde också ett vasst lopp, spurtade vasst sista biten men var för sent ute för att kunna ge Fergel en match. Men med det loppet i kroppen är förstås Flicka Kronos, som gjorde comeback efter långt uppehåll, ett hett bud nästa gång.

Togge har inte vunnit lopp på länge men blev stor favorit i en billig omgivning. Han fick bestämma i ledningen men var nära att åka dit ändå mot gamlingen Wisecracker.

–Jag tyckte att hästen utvändigt hade grepp på oss kort före mål men Togge är ärlig och har en förmåga att kontra, tyckte Åke Lindblom.

Målfotot visade att segern togs med minsta marginal mot Wisecracker. Om det ens gick att se någon marginal...

Toppkuskarna Björn Goop och Erik Adielsson hade en rejäl fight om ledningen med Abadan As och Glenwood. Det passade förstås Per Lennartson för bakom Youngstown som bara hade att köra fram till täten när dryga varvet kvar när farten bedarrat.

–Men jag tycker min häst bara var bäst i dag, tyckte Lennartsson.

Eddie Ekman