Brorsan som kom tillbaka

First Tilly tillbaka i strålkastarljuset

TRAV

Han är supertalangen som försvann. Men nu är Victory Tillys halvbrorsa First Tilly tillbaka i strålkastarskenet på travscenen igen.

– En fin häst som verkar ha mognat till rejält, berömde Per Lennartsson.

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
FIRST I MÅL First Tilly och Per Lennartsson.

First Tilly hade förstås med blåblodig stam stora förväntningar på sig redan när han debuterade redan som tvååring, men visade direkt att han inte var vansläktad och tog flera imponerande segrar.

Det började rätt lovande i fjol också och han kvalade också in till Kriteriet, men de stora vinsterna uteblev.

I går kom han ut i sin årsdebut i regi Per Engblom som från årskiftet sköter stall Tillys hästar, och visade direkt att han kommer att blanda sig i toppmatcherna i årgången i år.

– Han blev ju serverad ett bra lopp men han kändes spänstig och fin och kommer säkert bli ännu bättre framöver.

Rena lekstugan

Toppkuskarna Björn Goop och Erik Adielsson hade annars rena lekstugan i de inledande loppet på Solvalla. Precis som de brukar ha var de än dyker upp på banorna i landet.

– Man måste ha bra hästar att köra också. Det går inte att trolla, kommenterade Björn Goop.

Han inledde V64:an med att ”stjäla” segern med Rado som efter tidig ledning fick bestämma farten helt och sen bara hade att köra undan för initiativlösa konkurrenter.

Goop småskrällde sen också med Hey Joe men valde en helt annan taktik vid den segern.

Slitsamt för Erik

Erik Adielsson tog sina segrar bakom Fergel och Alvena Liston. Båda fick lite slitsamma lopp utvändigt om ledaren men kämpade sig till seger ändå, utan större problem.

Det såg efter toppkuskarnas segrar ut att bli bara kaffepengar på V64:an men small rejält när First Tilly städade av ett namnkunnigt gäng och Hush Money efter en sylvass spurt tog ner favoriten Global Glory i sista avdelningen. 32,68 respektive 21,15 i odds betydde att sexorna blev värda nära en halv miljon.

Eddie Ekman