In med byket och skrik kör!

TRAV

Säg mörk anmälan och många travtränare får något svart i blicken.

Säg ljus och många spelare börjar kolla hockeyodds eller loggar in på Partypoker.

Jobbigt läge – dags att skrota startspåren?

Ingen vill ha spår tolv bakom bilen. Det vet vi. Förra veckan ströks, lätt överdrivet, varenda häst som hade det läget. De blev sjuka – det kan ha börjat känna sig risiga när tränaren viftade med programmet framför ögonen på dem, host host, hörru, eru’nte lite krasslig?

Det myglades

De ströks utan att vara sjuka, i ren protest mot det mörka anmälningssystemet.

Det myglades och andra hästar, som aldrig får men gärna vill vara med, berövades ett starttillfälle.

Hur skulle det då bli om det mörka anmälningssystemet skrotades – om tränaren fick se spår och motstånd innan han bestämde sig för att starta?

Vad tror ni? Jag vet, en katastrof.

Vi skulle få se Adielsson, Björn Goop, Kihlström, Uhrberg, Ulf Ohlsson, Kontio och Lennartsson bakom hästar tränade av Stig H, Lähdekorpi, Olle Goop, Båth, Walmann och Nurmos, från de bästa spåren – i alla lopp.

Catchdrivers för bra

Sporten/spelet är redan nu illa ute med den totala dominansen av catchdrivers, de är helt enkelt för bra och kör nästan alltid de bästa hästarna.

Skulle de dessutom ha springspår hela tiden ?

Så vad ska man göra? Som jag ser det är det upp till dem som skriver ut loppen att göra dem attraktiva, att se till att det blir sport – för då spelar vi.

Om det nu är så fasansfullt med spår tolv borde vi prova med lopp utan startspår, som i Frankrike. In med byket och skrik kör. Det är knappast lika jobbigt att åka 100 mil tur och retur till Solvalla om man inte har något spår att gnälla över. Hur det ska fixas vet jag inte, men om ingen provar får vi aldrig veta om det funkar.

Sportcheferna får erektion

Sen fattar jag inte varför landets sportchefer får erektion av lopp över 1?640 och 2?140 auto. Jag får det inte. Och knappast de aktiva heller – det är ju i just dessa lopp alla strykningar från dåliga lägen hittas.

Till sist: Hush Money som skrällde i

V64-6 tävlade barfota runt om för första gången någonsin, vilket tränare Christer Nyström informativt flaggade för i onsdagens tidning. Det bara small över upploppet till 21 gånger degen. Barfotainfo när den är som bäst.