V75 befinner sig i en djup kris

Micke Nybrink om onsdagens V64

TRAV

Vad är det som händer med våra riksspel?

Hur länge ska jackpottstormen på V75 pina oss?

I lördags fick vi den nionde jackpotten på 14 veckor.

Det är inte bra – det är kris.

Ni mejlar friskt nu och ofta skriver ni om V75, de låga utdelningarna och om icketävlandet. Jag vet att jag tjatat om det tidigare men för mig är det allvarligt, vi kan inte blunda längre, vi får inte sitta med armarna i kors. Signaturen Luca sammanfattar läget på ett vettigt sätt:

”Allt borde egentligen vara perfekt nu. V64/V65 sex dar i veckan, med möjlighet till jack alla dar. På det har man fått filinlämning på atg.se, en dröm har gått i uppfyllelse. Till och med jag som har många kuponger kan invänta sena strykningar, värmningar och surr. 500-600 kup/min är ju bara så läckert. MEN – det har aldrig varit sämre! Skräckslagen och paralyserad vågar jag inte spela. Bottenutdelningarna haglar. Och när man väl trotsar bättre vetande och provar lyckan som förra veckan då blir Sunhill’s Columbos snuvad på linjen... En ’hundring’ upp i rök cirkus. Den sved! Medianen på V75 är nu nere på

27 814 kronor (ett år tillbaka). Under de goda åren låg den på runt hundra tusen. Då fick man i princip alltid tillbaka pengarna om man hade alla med på ramen. Mottot var att det räckte att sätta spiken. Det var då det...”

En kejsare utan kläder

Gnäll gnäll, visst, men det här är, precis som Luca skriver, faktiskt inte kul längre. Förpackningen blir allt läckrare men produkten allt sämre. Till slut ropar någon: Kejsaren har inga kläder. Snart är vi där - och då går det fort utför.

Remy Nilson, ATG:s vd, är väl medveten om faran. Men han säger att vi troligtvis bara är inne i ett stim, att det brukar vara så här. Jag kallar det snarare en storm, en elak styv kuling, och Remy Nilson har surrat sig själv vid rodret och står där i regnställ och sydväst och har bestämt sig för att rida ut jackpottovädret.

Till viss del har han rätt. Snart är det höst och då blir det bättre, eller rättare sagt sämre. Sämre hästar på V75, sämre väder, sämre banor och fler skrällar. Så är det alltid.

Sommaren kommer tillbaka

Men nästa vår och sommar då? Då är ”stormen” här igen. Till dess vill jag ha svårare lopp. Hur då? Favoriter med sämre lägen (på något sätt), kuskar som ogillar varandra, mer till vinnaren och mindre till tvåan, flerklasslopp, klonade Luddar och Svanstedtar i loppen. Med mera.

Veckans tips

Micke Nybrink