Fricks fräsande fräckis

”Jag fick segervittring”

TRAV

Förra hösten vann Monsieur Gagnant sitt enda lopp för året och rensade stort i V64.

Samma visa i går. Årets första seger och 97 procent av de inlämnade systemen försvann redan i första avdelningen.

Det här loppet skulle stå mellan Agassi Hall och Pampino. Körda av dominanterna Björn Goop och Erik Adielsson. Men Jim Frick hade andra planer.

Körde resolut upp utvändigt ledande Agassi Hall varvet kvar och avgjorde i god tid före mål till 46 gånger pengarna.

– Han kändes så bra där vi satt i fjärde invändigt så jag satsade på ett offensivare upplägg. 300 kvar såg jag på Björns kroppsspråk att han inte hade så mycket att köra med och fick segervittring, berättade Frick.

Inte bara Jim Frick som var på skrällhumör. Roger Pettersson fällde också jätte favoriten American Man med 28-oddsaren Dontfencemein.

– Taktiken var att släppa till All American Man och det fungerade ju perfekt. Jag visste att Svanstedts häst är bra men hade ändå lite segerförhoppningar när det löste sig så bra, förklarade Roger efter att Dontfenecemein tagit ner favoriten i de sista stegen.

Alltså inte så konstigt att det blev rejält betalt för dem som prickade in alla sex loppen. 119 618 kr till de 37 som klarade alla blindskären.

Varken Björn Goop eller Erik Adielsson blev dock lottlösa. Erik vann med Davidson A.U. och Björn satte dit Kari Lähdekorpi-tränade Baron Rols.

Lähdekorpi har ordentlig snurr på stallet nu. Sju vinnare från hans stall i tisdags!

Kvällens topp

Kvällens flopp

Leif Holmqvist

ARTIKELN HANDLAR OM