Höst – då är allt som vanligt igen

Micke Nybrink inför onsdagens V64

TRAV

Vad har Baron Rols, Juvel Neo och Express Merett gemensamt?

De har bränt av som jättefavoriter på V75 under hösten.

Har det inte varit ovanligt många tunga torskar den senaste tiden?

Visst är det så?

Under hösten har jag ökat V75-spelandet. Det är ju det här halvåret som spelet på hästar är extra intressant, när utdelningarna är högre och vi slipper sommarens favoritparader.

Men det har inte gått så bra.

Trots seriösa försök och timmar av analyser har systemen inte räckt hela vägen fram.

Orsaken har oftast varit spikarna. Hästar som på förhand mer eller mindre varit i mål, några av dem nämnde jag i ingressen, har floppat eller åtminstone förlorat.

Allt är som vanlig

Det har känts motigt. Hur ska man kunna gardera sig mot det bottennapp som Express Merett bjöd på och hur gick det egentligen till när Juvel Neo förlorade på Åby?

Sånt ska inte kunna hända.

Har hösten varit ovanlig? Vi kanske är inne i en period av favoritförluster och snart svänger det åt andra hållet och jämnar ut sig. Så tänkte jag - och beslöt mig för att kolla upp om min genialiska tes stämde.

Inte fan. Allt är som vanligt.

Under de tio senaste veckorna har veckans största V75-favorit vunnit fem gånger och det är siffror som är helt normala. Dessutom har veckans näst största favorit också vunnit varannan gång. Jag vet inte - men tydligen har jag lyckats ducka för vinnarna och spikat förlorarna hela tiden. Snyggt.

Så om det finns någon rättvisa är jag snart inne i jordens stim.

Dum ATG-regel

Veckans dummaste bjöds vi på i lördags. ATG:s vägran att redovisa V75-värdet när det börjar bli spännande är något som retar gallfeber på många. Ni mejlar och undrar varför det är på detta viset och jag har egentligen inget bra svar, annat än att så har det alltid varit.

Regeln att när värdet överstiger 200 000 kronor så är det locket på tills alla lopp är körda är en konstig kvarleva som måste skrotas.

Tydligen har den sitt ursprung i att det inte ska uppstå situationer där kuskar mutas. Eller någonting åt det hållet. Idiotiskt är den i alla fall.

Till sist: Mycket snack om tvååringstävlande nu. Som spelare lägger jag inte en spänn i de här högriskloppen men jag tycker ändå att man ska köra dem. Ju fler tvååringar som startar, desto bättre. Bredd skapar en topp och av dessa byggs profiler. Det är ju självklart. Eller ska vi lägga ner treåringsloppen också?

Veckans tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM