Galopperade med segern klar

Colombian Necktie fortsätter gäcka spelarna

TRAV

Derbyvinnaren Colombian Necktie fortsätter att gäcka spelarna.

I Solvallaseriens sista försök (finalen med 500 000 kronor i förstapris går om två veckor) galopperade han än en gång bort en till synes säker seger.

När Colombian Necktie åter svek klev istället Robert Bergh-tränade Amour Ami, för dagen körd av Åke Svanstedt, fram och tog en synnerligen välförtjänt seger efter att ha tuggat ner motståndarna sista 700 meterna.

Amour Ami som tidigare haft ganska stora aktionsproblem höll nu ihop aktionen berömvärt. Håller han sig fräsch fram till finalen blir han en faktor att räkna med även där.

Framgångarna för familjen Bergh började tidigare på kvällen när brorsan Hasse Berghs (just det, fotbollsspelaren med förflutet i bland annat AIK och Gif Sundsvall) Just a Joke vann kvällens lärlingslopp efter fin, spårsnål styrning av Johan Untersteiner. Spurten var av bästa märke och även om det var ett ganska klent sällskap hon blåste förbi kan det fyraåriga stoet vara en dam att se upp med framöver. Något som även tränaren spådde i vinnarcirkeln efter loppet:

– Hon kom igång sent men är ganska rejäl och kan nog tjäna fina pengar framöver, sade Hasse Bergh.

Erik till 100

I övrigt måste nämnas att Erik Adielsson i och med segern med Florence Broline i V64-5 tog sin hundrade seger för året på Solvalla.

Per Nicklasson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM