Fegkörningens tid är kommen

Micke Nybrink inför onsdagens V64

TRAV

Guldloppet i lördags var en försmak av vintern.

När alla hårdingar vilar.

När vi får dras med ett gäng "kan-inte-göra-något-självare".

Spets betyder allt. De andra kör, ding, ding, 200 kvar.

När upploppsklockan ringer.

Robinson Starlight vann högsta klassen i lördags och det var inget ett lopp i publikens smak. Zzzzzz.... Oj, jag höll på att somna, bara av att tänka på det. Skärpning.

Inget ont om Robinson men vem trodde att han skulle smita undan?

Saknar Åke

Jan Zachrisson är en av flera spelare som mejlar och tycker till om loppet:

”Nu är jag också trött på alla fegiskörningar inom V75. Kolla bara lördagens gulddivision där Björn Goop med en medioker Robinson Starlight får sitta och fuska bort ett helt varv i knapp styrfart och vinna på 15,3. Gulddivisionen? Man tar sig för huvudet! Ingen går fram och trycker upp farten - inte ens Fredrik B Larsson med Giant Superman som tål, nästan trivs med, att gå i dödens i hög fart. Och vart tog Acclaim vägen? Man frågar sig om det inte borde finnas en sulky med väckarklocka på? För kuskar som sitter och sover i loppen. Eller också får man göra som i friidrotten - ringa i en klocka när det bara återstår ett varv.

Nej, en sådan här dag saknar man Åke Svanstedt och Robert Bergh, de kör sällan för sent.

I lördags fick vi även se ett lopp från Paris; där är det minsann inte tal om någon fiskörning. Där gasar alla för att vinna och ingen kusk är nöjd med att komma i mål som tvåa, trea eller fyra. Där gäller full rulle, i tredje-, fjärde- och femtespår.”

Larsson litade inte på hästen

Problemet är ju att de inte rings i klockan förrän det är upploppsdags i travloppen. Vi kanske borde ändra till varvet kvar? Anledningen till att Fredrik B Larsson inte pressade med Giant Superman var förmodligen att han inte litade på sin häst efter den senaste insatsen. Annars är Larsson en av dem som gärna är med och sätter sin prägel på loppen. Det gillar jag.

När vi ändå är inne på guldloppet kan jag inte låta bli att publicera ett citat efter V75-tävlingarna, det är ett fynd från travnet.se och platsar lätt på travfloskeltoppen den här veckan. Solklar etta faktiskt:

- Det kändes bra hela vägen och det kändes skapligt hela vägen då vi fått bestämma en bit. Han har en riktigt fin kunskap i hans startsnabbhet och det är en trevlig häst att köra.

(Björn Goop om vinnande Robinson Starlight)

Veckans tips

Micke Nybrink