Sportbladets V64-tips

TRAV

V64-1

Loppet

Många gör upp om det, men bara om vår tipsetta skulle falla ifrån på det ena eller andra sättet.

Tipsettan

Bart Sjöhammar är sårbar, även om segerchansen ändå är bra, ifall han skulle få svar i kampen om ledningen. Vi tror dock inte att han får det. Den form han visat på slutet borde göra honom till en mycket eftertraktad rygg. Från ledningen tror vi inte att han förlorar detta.

Motbuden

Vi skulle ha streckat sex stycken till vid gardering.

Skrällbudet

Krutan E. har utan tvekan kapaciteten som krävs. Med tanke på den långa frånvaron av ­tävlan kan han dock inte ses som mer än ett skrällbud den här gången.

Spetsbudet

Krutan E. är snabb ut och trivs i ledningen men med tanke på att han inte startat på länge tror vi att han släpper. City Hall är snabb ut han med men vill han verkligen svara ut Bart Sjöhammar, med tanke på vilken form han är i?

! Statistik­vinnaren

City Hall.

V64-2

Loppet

Tre streck känns ramstarkt.

Tipsettan

Essien (bilden) är mycket lätt att tycka om. Hon är bra på allt och har dessutom en fin inställning. Förmodligen når hon inte ledningen men trots det känns som hon den givna tips­ettan.

Motbuden

Callela Dowjones radar upp segrarna. Bakspåret är ett minus men han tål att gå fram och göra grovjobbet om tempot skulle bli uppullat. Frågan är dock om han är tuff nog att knäcka ledaren och hålla undan för de anstormande vid ett sådant scenario. No More Haedache är vår spetsfavorit. Han agerar aningen ojämnt men skulle han ha sin bästa dag blir han garanterat svårslagen.

Skrällbudet

Vi hittar tre skrällbud för den som vill leta bakom vår trio. Johan Eme är snabb ut och visade fin form via bra avslutning efter sen lucka senast.

Spetsbudet

Nummer 1, 4, 5 och 6 kan alla öppna snabbt. Vi tror att No More Headache (4) är den häst som körs i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Essien.

V64-3

Loppet

Bara åtta deltagare men ändå ett riktigt bra lopp. Bara nu inte samtliga radar upp sig och förvandlar detta till ett sömnpiller.

Tipsettan

Kouros Broline har vil alltid hållit för att vara en bra häst för klassen och senast vann han med största lätthet från ledningen. Han siktar på en repris och chanserna till att detta ska ske är goda, även om det den här gången finns hästar som är väl så startsnabba, dock med sämre spår än Kouros Broline.

Motbuden

Långarsbo Blixten gick strålande efter galopp senast. Lite för tufft, eller? Risken finns att det sätter sig i psyket men om Långarsbo Blixten­ tagit loppet på rätt sätt är han högintressant. Jacques­ kan vara loppets bästa häst, senast hakade han på blivande stjärnan Balticas Yahoo på bra sätt. Nero Capar blir allt bättre. Han är ute efter ledningen men får svårt att nå den, med en smygare är han dock med i striden, kanske dock främst som ett platsbud. Redrose Hood höll bra från ledningen i onsdags. Hårdare emot nu men spåret går inte att klaga på och tiden hon gick senast står sig en bit i alla gäng i klassen för årstiden. Turbo Daylight är en hårding som borde ha gått framåt med lopp i kroppen.

Skrällbudet

Stigaxelsixten är rankad sist för att vi är lite tveksamma angående hans form, en fin häst är det dock utan tvekan.

Spetsbudet

Ytterligare ett lopp där flera av deltagarna kan öppna snabbt. Vi tycker att Kouros Broline i kraft av spåret är spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Jacques.

V64-4

Loppet

En straffspark för favoriten!

Tipsettan

Orutinerade hästar är inte lätta att räkna på. Med det sagt tror vi att Joyland Park är en av de klaraste vi får se i år.

Motbuden

Fem till vid gardering?

Skrällbudet

Kaizen.

Spetsbudet

Joyland Park körs tidigt till ledningen?

! Statistik­vinnaren

Joyland Park.

V64-5

Loppet

100 000 till vinnaren av Zoogins lopp.

Tipsettan

Alfas Diamond kom som skjuten ur en kanon sista biten senast och hann sånär fram till seger. Tar den nu i stället från bra spår?

Motbuden

Berlusconi har bara gjort en start och satt då fast med mycket sparat i rygg på ledaren/vinnaren. Han såg ut att kunna öppna mycket snabbt om kusken väljer att ladda. Deesse d’Inverne var den som höll undan med ett nödrop för Alfas Diamond senast. Zefiras Kavat är bra men formen är lite dunkel eftersom hon tvingats till ­vila efter senaste starten, för hälta, efter tre ­starter i karriären … I Me Mine är en racertyp som kan öppna mycket snabbt men som kanske är som bäst med en ryggresa över full distans?

Skrällbudet

Monique Vox om man letar lite längre ner i ranken?

Spetsbudet

Öppen spetsstrid. I Me Mine är snabbast men står för långt ut på vingen? Nummer 2-5 kommer att vara med i spetsstriden. Berlusconi ­kanske laddas för fullt trots sin orutin?

! Statistik­vinnaren

I Me Mine.

V64-6

Loppet

Omgångens svåraste lopp.

Tipsettan

Vi gillar Enjoy de Luxe som är rejäl varje gång, värd en vinst.

Motbuden

On Her Toes är obesegrad.

Skrällbudet

Fancy Dancer.

Spetsbudet

Något av spring­spåren?

! Statistik­vinnaren

On Her Toes.

ARTIKELN HANDLAR OM