Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

Ett dåligt lopp trots idel miljonärer.

Tipsettan

Det var kanske inte riktigt samma tryck i Oliver Twist senast jämfört med föregående starter på svensk mark. Samtidigt var det svårt att plocka längder i en snabb avslutning mot kvalificerat motstånd. Nu möter han bara sex konkurrenter och alla dessa kan man sätta frågetecken för när det gäller dagsform – det är väl bara Tiffany Brodda och Scargel vid sidan av Oliver Twist som har visat något som kan likna full form. Oavsett vilket upplägg man väljer för Oliver Twist bör han ha bra chans. Han är inte stenklar men i valet med att helgardera, det är det som är alternativet känns det som, tar vi ställning och spikar honom. Han vinner väl fyra-fem av tio åtminstone. Risken är dock att han blir lite för stor favorit i förhållande till chansen.

Motbuden

Scargel är nämnd som hastigast, han har alltså bra form och tål alla typer av upplägg. Det som är emot honom är att han varit upp och ner under en längre tid, någon konstant formstark häst är det

inte tal om, längre. Traveling Man har toppchans om formen bara är typ 90-procentig efter vila.

Daniel Redén är dock inte rädd för att köra snälla lopp med sina hästar och vi misstänker att det kan bli tal om ett sådan upplägg den här gången. Tiffany Brodda kanske laddas för ledningen, men duger även med en fin ryggresa. Kämpen Katjing har agerat utan bett i två starter efter vila. Normalt sett kan han tugga ner det här gänget på ren vilja – om den nu fortfarande finns där, vi vet inte.

Skrällbudet

Target Player, kämpar bättre bakifrån?

Spetsbudet

Samtliga kan öppna och den frontar nog vars kusk känner att hans (”dens”) häst är på tårna. Vi vill inte sätta myror i huvudet på er genom att bara slänga ut en gissning vem det är.

! Statistik­vinnaren

Kajting har snygga elva segrar på 27 starter.

V64-2

Loppet

Vi tar ställning för en finne i Sverigedebut.

Tipsettan

Notable Nuts veker vara en hårding.

Motbuden

Strecka fyra, kanske fem till om ni garderar.

Skrällbudet

Casanovic?

Spetsbudet

Nummer 1 eller 4.

! Statistik­vinnaren

Tapstarter G. i lopp med klena siffror.

V64-3

Loppet

Trolige ledaren rankad etta, bästa hästen rankad tvåa – vinner felfri. Räcker med dessa hoppas vi.

Tipsettan

Pinoccio Zet visade inget av värde senast men det är svårt att begära för mycket av honom – han hamnade långt bak, det gick fort till slut och motståndet var hårt, i alla fall hårdare än vad det är nu. Får han bestämma i täten bör han hålla länge.

Motbuden

Vi tror att Sargazzo de Dion krossar allt. Om han sköter sig vill säga. Galoppen ligger dock nära till hans, varje gång, även de gånger han lyckats gå felfritt hela vägen.

Skrällbudet

Victor Mile har aldrig varit bättre.

Spetsbudet

Rydens Hedda är snabb ut men på lång distans hoppas vi att hon släpper till Pinoccio Zet.

! Statistik­vinnaren

Sargazzo de Dion.

V64-4

Loppet

Spännande att se om tillägget når ifatt.

Tipsettan

Nelle Pelle har varit bra i varje start på slutet och är i högsta grad värd en seger. Han torde bli svår att stå emot sista biten.

Motbuden

Maxwell Mayday har haft konstant bra form en längre tid. Om det löser sig från innerspår är han precis som Nelle Pelle svår att stå emot över upploppet.

Skrällbudet

Korok.

Spetsbudet

Char Hammering till att börja med?

! Statistik­vinnaren

Maxwell Mayday.

V64-5

Loppet

Omgångens bästa spellopp skulle vi vilja kalla detta.

Tipsettan

Felix Vingboons får tipset på sin fina form och sin förmåga att kunna göra grovjobbet själv.

Motbuden

Alu’s First Line är rätt oansenlig, men han gillar att tävla, och det gillar vi. Han är snabb ut men går lika bra bakifrån.

Skrällbudet

Det kan gå utanför vår sextett, Hallas Rebel exempelvis är kapabel och i uppåtform.

Spetsbudet

Johan Eme är snabb nog att hålla upp

ledningen. Frågan är om han vill med många startsnabba, rejäla hästar utvändigt.

! Statistik­vinnaren

B.W.T Warrior och Felix Vingboons har båda sex segrar på 26 starter. Båda har dessutom fem segrar på distansen på 18 starter. B.W.T.Warrior har dock två segrar på Valla mot en för Felix Vingboons, låt vara på åtta starter mer.

V64-6

Loppet

Kvällens DD-spel känns inte som någon lätt historia, detta är lika svårt som föregående. Kanske att det här är kvällens bästa spellopp rent av?

Tipsettan

Dance Joss har formen helt på topp. Ledningen är närmaste vägen till mål och ledningen bör hon kunna ta hand om. Hon är dock inte helt travsäker.

Motbuden

En annan osäker, men ack så kapabel dam är Caddie Eelenor. Hon gör sina bästa lopp i ledningen men dit når hon nu endast om andra kuskar är snälla mot henne.

Skrällbudet

Frenchise är en fin travare som inte bör glömmas helt, fast det är lite frågetecken för formen.

Spetsbudet

Dance Joss är snabb nog att ta emot Caddie Elenor, och borde dessutom vilja göra det. Utifrån kan även Ninepoints Avalaon öppna fort.

! Statistik­vinnaren

Ninepoints Avalon.

ARTIKELN HANDLAR OM