Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

Rätt så roligt sprinterlopp där Nursery Rhyme är ett spikförslag och det är helgarderat med

fyra streck.

Tipsettan

Nursery Rhyme avslutade vasst bakom fenomenala Mathilde Tröjborg näst senast och sopade senast hem sto-SM med 400 000 kronor i förstapris efter en smygresa. Den här gången är hon ute på sin bästa distans och skulle hon nå ledningen eller få en fin ryggresa blir hon svårstoppad. Skulle hon däremot tvingas till att vandra i dödens är hon sårbar och risken för ett sådant scenario är anledningen till att vi garderar.

Motbuden

Flea Southwind har inte tävlat på en dryg månad. Det kan vara negativt, men också positivt eftersom hon haft en ganska lång säsong – en pust då och då är inte fel. Som vi läser loppet är det spets eller en resa i rygg på ledaren som gäller för henne. Bobtail var en klar besvikelse senast men en häst av hennes kaliber kan aldrig räknas bort. Att hon startar igen indikerar i alla fall att det inte var några stora fel på henne senast. Victoria Sisu vinner sällan men går alltid bra.

Skrällbudet

Paper Moon är inte så mycket sämre.

Spetsbudet

Flea Southwind är den som är eventuellt snabb nog, och kanske villig, att ta emot Nursery Rhyme. Vi hoppas ju, för spänningens skull, att hon gör det.

! Statistik­vinnaren

Bobtail.

V64-2

Loppet

Kul lopp där våra tre höjer sig, känns starkt med dessa. Kommer dock att finnas några som streckmässigt kommer att kännas intressanta.

Tipsettan

Blue Rocket känns högintressant med Björn Goop i sulkyn. Han kan öppna rätt så bra men faran är ändå som vi ser det att han blir överflyglad och att ­Ladies Man därigenom kan hinna före för att få överta ledningen. Men ändå, bortsett från det orosmomentet, är det ingen tvekan om att Blue Rocket förtjänar tipsnicken.

Motbuden

Två givna motbud, sedan fyra-fem tänkbara.

Skrällbudet

Rolls Royce kan bättre än visat på slutet.

Spetsbudet

Caminetto frontar? Ladies Man övertar?

! Statistik­vinnaren

Ladies Man.

V64-3

Loppet

Fina, formstarka hästar gör upp.

Tipsettan

Edda Dreamcatcher radar upp fina insatser. Hon är mycket startsnabb och även om också Edouardo invändigt kan öppna snabbt tror vi en del på Edda i spetsstriden, och därmed också i segerstriden, trots bra motstånd.

Motbuden

Hot Pot tog ­stora steg i utvecklingen i våras, tappade stilen en aning i somras men verkar nu ha hittat toppformen igen. Den här gången är det hårdare emot än vid de två senaste segrarna men han är ett mycket tidigt bud ändå. Stall Svanstedt visar toppform och här man två starka hästar med.

Skrällbudet

Hur klarar sig formtoppade Oktan Zet från tolfte?

Spetsbudet

Edda Dreamcatcher tar sig förbi Edouardo?

! Statistik­vinnaren

Lichi.

V64-4

Loppet

De tre vi streckar höjer sig men är inte superpålitliga.

Tipsettan

Miss Juliana är rejäl och ganska ”löpokänslig”.

Motbuden

Simb Laurel är nog starkast av alla. Västerbo Voyage har lopp i kroppen.

Skrällbudet

Bealieu sur Mer?

Spetsbudet

Västerbo Voyage?

! Statistik­vinnaren

Namibia.

V64-5

Loppet

Bra spellopp.

Tipsettan

Highlight Brizard har varit lysande i de senaste ­starterna och får tipset fast motståndet är hårdare den här gången.

Motbuden

Super Khan har bra chans att leda runt om men vann bak­ifrån senast så han klarar det också. True Q. har lite dunkel form. Kan öppna bra men är precis lika duktig – om inte bättre – med en ryggresa. Västerbo Paradise duger i klassen även om han har ett steg bakåt i utvecklingen.

Skrällbudet

Magellan Bay är en storskräll. Det krävs lite för att kusken ska få till det – amatörer får ju inget gratis i loppen –men hästen duger fint.

Spetsbudet

Turbina är mycket startsnabb och är den som kan ställa till det för Super Khan i spetsstriden. Om Turbina hinner förbi kan True Q. få överta.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Paradise.

V64-6

Loppet

Kul lopp, men bra läge för favoriten.

Tipsettan

Neighbourhoodbully kan vara en klassklättrare.

Motbuden

Åtta stycken vid gardering? Så får man med rolige fidusen Gidds Leg.

Skrällbudet

Frodo – som senast?

Spetsbudet

Neighbourhoodb.

! Statistik­vinnaren

Neighbourhoodb.

ARTIKELN HANDLAR OM