Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

Spår långt ut på vingen kan ställa till det för favoriten, men vi tror ändå att hon reder ut detta.

Tipsettan

Toppsprintern ­Skully Gully har sent på säsongen kommit igång med segrandet, även om det senast blev en plump i protokollet då hon under aningen opassande förutsättningar aldrig riktigt kom till. Gången före var hon desto finare. Visserligen fick hon en drömresa men sättet hon avgjorde på var mersmakande då hon gick med full fart över mål. Nu möter hon bara ston – och dessutom inte de allra vasaste landet har att erbjuda. Spåret långt ut gör att hon kanske (förhoppningsvis) inte blir riktiga lika stor favorit som vi tycker att hon ska vara och vi tror därför på bra spelvärde i henne. Det får bli spik på alla system.

Motbuden

Flea Southwind kommer att bli betrodd efter sin lätta spetsseger senast. Hon kommer säkert att leda länge igen men vi tycker att ­Skully Gully är en klart bättre häst och tror att Flea får väldigt svårt att hålla undan, det krävs i alla fall att hon får fuska bort en bra bit av loppet för att så ska ske. Vanessa du Ling har avstannat ­lite i iutvecklingen, eller är det bara formen som saknas? Kunnande och styrka för seger finns och hon är ett givet bud för den som garderar.

Skrällbudet

Som vi ser det är det fyra hästar som kan vinna, av dessa blir väl Sharapva minst betrodd?

Spetsbudet

Flea Southwind.

! Statistik­vinnaren

Skully Gully.

V64-2

Loppet

Trevligt stolopp men lite tätt mellan starterna och sämre spår för några som blir betrodda?

Tipsettan

I Love Stacys Mom var chanslös mot ­ledande Next to ­None Sib ­senast men avslutade bäst av övriga. Hon ­hade stått över lite ­inför den starten och ­borde ha gått framåt i form. Hittar hon ner i en vettig position är hon svår att stå emot över ett upplopp.

Motbuden

Andoverandout ledde till sista steget senast då Sparkling Laday slog slog sig förbi. Hon tar ledningen igen och den här gången kan det bära hela vägen. Truly Devoted avgjorde i obesvärad stil senast. Kan bli tal om rygg ledaren den här gången. Farlig om luckan uppenbarar sig i tid.

Skrällbudet

Order by Mackie är bra nog om formen finns.

Spetsbudet

Det lutar starkt åt Andoverandout.

! Statistik­vinnaren

Truly Devoted.

V64-3

Loppet

Kul spellopp, kan avgöras i starten.

Tipsettan

Vi håller Kalypso Face som spetsfavorit och det fick avgöra var tipsettan skulle hamna. I ledningen biter den här herren ifrån sig väldigt bra.

Motbuden

Global Manhattan kunde inte gå med på sista lågsidan i hårt gäng senast men kom sedan tillbaka bra. Inget snack i våra ögon om att han är den bästa, starkaste hästen men läget kan bli en fälla, han är knappast snabb nog att hålla ledningen. Arctic Snow är en fin finsk gäst som är svårbedömd. Men av det vi sett av honom i Finland tror vi att han kan duga rätt så bra. Holy Smoke – lättare emot nu.

Skrällbudet

Famous Fayline visar toppform.

Spetsbudet

Kalypso Face. Arctic Snow är den kanske kan svara. Såvida inte Lutfi Kolgjini vill visa var skåpet ska stå – hans Torgil kan också öppna.

! Statistik­vinnaren

Global Manhattan.

V64-4

Loppet

Någon ska ha tipset. Det är ungefär så det känns i ett väldigt öppet lopp.

Tipsettan

Pure Elite kan förhoppningsvis smyga med i bra ryggar i ett lopp där vi är lite inner på att det kan gå på i rätt så bra fart hela vägen.

Motbuden

Nash As var fin senast. Han är svårbedömt startsnabb bakom bilen men har nog styrkan att kunna segerstrida från de flesta positioner. Goober är vår troliga ledare av loppet och som sådan ett givet bud. Men vi varnar för att det inte är säkert att han får bestämma tempot.

Skrällbudet

Aristocat Boko har ett gott rykte. Vi vågar inte chansa på att det inte är nu det lossnar för honom.

Spetsbudet

Det vi har sett av hästarna hittills, de är orutinerade och någon kan finnas som ännu inte har visat allt beträffande startsnabbhet, gör att vi tror mycket på Goober i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Goober.

V64-5

Loppet

Bästa hästen, eller i alla fall den snabbaste (?) har sämsta läget. Vi löser loppet på annat sätt.

Tipsettan

Jullan hade jobbat starkt inför comebacken men vek ner sig sista biten från ledningen. Senast kördes hon invändigt i hårt gäng och såg bra ut som fastlåst. Spetsläge den här gången och med två lopp i kroppen borde hon ha ångan uppe. Det finns inte så många som kan trycka upp tempot och vi tror att Jullan kan hinna undan från front.

Motbuden

Dont Wear PJS är otroligt snabb – och bra! Om hon har slagläge när man tar sig in i slutsvängen kommer vi att vara väldigt oroliga.

Skrällbudet

Naughty Nanny ser så fin ut att hon varnas för.

Spetsbudet

Jullan laddas. Pebbly gör det inte?

! Statistik­vinnaren

Jullan, i ett lopp där flera de främsta har i stort sett samma segerprocent.

V64-6

Loppet

Finalen av Solvalla Grand Prix är som vanligt ett högklassigt lopp.

Tipsettan

Russell Hill hamnade utvändigt ledaren senast och blev dessutom alltför pigg. Med tanke på det, och med tanke på att han dessutom hade varit sjuk inför den starten, höll han väldigt starkt. Här ser det ut att kunna bära av till ledningen. Sedan ska han slås.

Motbuden

Vi garderar rejält. Först och främst för att det är många bra hästar med, där några – de fem första i ranken – är givna på systemet och där de övriga vi streckar lär bli roliga på strecken.

Skrällbudet

Dileva Käll svarade för en mycket stark slutrunda senast. Överpace beställt från hennes sida.

Spetsbudet

Vi tror att Sanity tar sig förbi de invändiga men är villig att släppa. Det står mellan Russell Hill och I Won’t Dance att ta över. Fördel den förre.

! Statistik­vinnaren

I Won’t Dance.

ARTIKELN HANDLAR OM