Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

Kul lopp inleder. Finns alltid en risk att det blir Vallalunk, men om inte tror vi att vi har draget.

Tipsettan

Greenhill’s Daisy har varit bra i stort sett varje gång hela året. Bakspåret är på papperet en nackdel men hon har rygg på en startsnabb häst varför det kan lösa sig bra. På speed är Greenhill’s Daisy snabbare än de flesta stona i klassen.

Motbuden

Zilan Boko är bra men väldigt ojämn. Hon kan lika gärna stanna i ledningen som hon bara glider undan. Dreamalittledream är en segervan dam och sådana ska givetvis alltid tas på allvar.

Skrällbudet

Evelina Xing möter kanske lite för tufft motstånd, men formen är i alla fall på topp.

Spetsbudet

Dreamalittledream och Michelle Perry är startsnabba men att de ska ta en längd på Zilan Boko har vi svårt att se.

! Statistik­vinnaren

Dreamalittledream.

V64-2

Loppet

Öppet långlopp.

Tipsettan

Caddie Elenor var med i en Breeders Crown-final senast men var då chanslös. Före det hade hon visat fin form. Hon är dock ojämn och att hon får tipset här beror mest på att någon ska tippas – det fanns andra kandidater.

Motbuden

Felix Vingboons kan öppna bra vid laddning men är inte beroende av ledningen. Jacky Glide var bra senast och hade fått tipset från ett annat vettigt framspår. Från innern kan hon dock bli över. På lång distans brukar det lösa sig någonstans men om luckan uppenbarar sig för sent är det inte säkert att hon är snabb nog att kunna plocka ner samtliga.

Skrällbudet

Sir Nile är underskattad.

Spetsbudet

Felix Vingboons bör ha bra spetschans från spåret. Utmanas främst av Callela Dowjones och kanske också Zilver Boko?

! Statistik­vinnaren

Callela Dowjones.

V64-3

Loppet

Tvååringar… då kan det gå lite hursomhelst. Vi provar dock med singelstreck.

Tipsettan

Go Green Pellini galopperade dubbelt senast. Vi hoppas att han sköter sig nu, för då bör han ha bra chans att leda det här loppet från start till mål. Näst senast imponerade han då han gick 16,6 full distans från ledningen med en snabb avslutning som grädde på moset. Han bör kunna en 1.14-tid om han tvingas till det nu.

Motbuden

David Sisu är verkligen fin häst. Senast var han dock chanslös att ta in ett tillägg på Ghetto Blaster. Även den här gången är han, från bakspår, aningen utlämnad. Ghetto Blaster står 20 meter sämre till än senast, och dessutom med dåligt spår. Han är dock så pass fin att vi tycker at han ska tas på största allvar. Vid gardering är han lika given som David Sisu. För övriga tycker vi att de mer handlar om att de bästa måste komma bort på ett eller annat sätt för att dessa ska komma i fråga. Även om många av dem visat fin resurser i portgången av sina karriärer.

Skrällbudet

Ett riktigt långskott kan Crude Launcher vara. Vi tror att han kan få loppet i rygg på ledaren.

Spetsbudet

Vi tror, tipset är helt baserat på det, att Go Green Pellini tar hand om ledningen.

! Statistik­vinnaren

David Sisu.

V64-4

Loppet

Vi orkar inte hålla Cash is Fun Zaz i handen längre.

Tipsettan

Cash is Fun Zaz har toppchans felfri men alla galopper oroar såklart.

Motbuden

Hästarna på start kan bli svåra att fånga in.

Skrällbudet

Necklace.

Spetsbudet

Fördel Classy Tooma.

! Statistik­vinnaren

Ypsilon Boko.

V64-5

Loppet

Flera bra och formstarka märrar gör upp.

Tipsettan

Vi är svaga för Essien och hennes härliga inställning men misstänker att hon kan få en tuff resa härifrån. Hon tål visserligen ett tufft upplägg men kanske kan det bli lite för tufft. Garderingarna är givna.

Motbuden

Essiens stallkamrat Truly Devoted är en snabb dam som blir farlig om hon har slagläge inför spurten. Timjan U.S. är utan tvekan kapabel. Men hur är formen efter lång vila? Honey Trap är normalt sett, påstår vi, inte lika bra som de bästa i loppet. Hon har dock formen helt på topp.

Skrällbudet

Glöm inte Olympia helt trots spåret.

Spetsbudet

Honey Trap har bra spetschans om kusken vill köra där. Stallkamraten Timjan U.S. är svårbedömt startsnabb. Ywonne Hornline kan öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Truly Devoted.

V64-6

Loppet

Ett fint lopp i låg klass avslutar.

Tipsettan

Trots sin orutin (men kanske beroende på sin relativt höga­ ålder) visar Aggas Dyring­ en härliga uppfattning. Från det här spåret bör taktiken vara given: att försvara ledningen. Inte för att Aggas Dyring är sämre bakifrån, men risken finns ju att han aldrig får se dagens ljus ifall han blir av med front.

Motbuden

Många om budet om Aggas Dyring kommer bort. Vi hade råd med fem på chanssystemet men det finns fler tänkbara.

Skrällbudet

Babsan s Ferrari såg laddad ut senast.

Spetsbudet

Vi tror att Aggas Dyring kan kliva iväg bra. Bland orutinerade hästar kan det dölja sig någon startraket men grundtanken är att Aggas håller ut de andra.

! Statistik­vinnaren

Aggas Dyring.

ARTIKELN HANDLAR OM