Sportbladets V86-tips

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Åmål.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

En häst höjer sig, tre streck känns rätt.

Tipsettan

Agobra Rubin är en häst som vi alltid gillat och nu ser han verkligen läcker ut för dagen. Senast fick han springa  undan som han ville­ i sin egen ensamhet och var aldrig det minsta hotad. Han har blivit allt snabbare bakom­ bilen och vi är inne på att han kan fronta om kusken vill. Frågan är dock om inte det bästa är att avvakta och låta de anda göra upp om ledningen, för det finns en sak som oroar oss: även om Anna Isabelle Karlsson är en mycket duktig kusk är det inte lätt att hävda sig mot gubbväldet. Risken finns, om hon kör till ledningen, att Jorma Kontio och Åke Svanstedt, 113 år om man lägger ihop deras åldrar, ska pinka revir och inte låter henne få bestämma som hon borde få göra med en så bra häst. Vi tror att Agobra Rubin är bra nog att avgöra med en tung slutrunda i spåren.

Motbuden

Holy Smoke har radat upp segrar och är förstås ett givet bud igen, oavsett om han jagar ledningen eller körs bakifrån. Zwack har kanske inte formen på topp, men han är ruskigt startsnabb och van hårdare motstånd.

Skrällbudet

Zerba G. kan avsluta snabbt med en vilsam resa.

Spetsbudet

Någon av de tre vi har streckat bör sitta i ledningen kort efter start.

! Statistik­vinnaren

Cosmo M.L.

V86-2

Loppet

Stolopp.

Tipsettan

Global Limit var mycket bra senast, oväntat bra till och med eftersom det handlade om årsdebut, borde ha gått framåt ytterligare med loppet i kroppen och kan fronta, men är inte beroende av det.

Motbuden

Tilda Palema har sett fin ut och agerat lite förbättrat på slutet, även om det blev galopp senast. Gången före blev hon lite­ onödigt avslagen från ledningen. Voltstart och andraspår­ är frågetecken för henne, men känslan är att hon i samarbete med Åke Svanstedt klarar av att gå felfritt. S.H.T.Blackpearl har formen på topp. ­Goop-duon Outstanding Night och Sudoku står billigt inne och har normalt sett bra chans att blanda sig i segerstriden.­ På en 800-metersbana med ett upplopp som är så fruktansvärt kort som det är på Åmål är det ändå­ stentufft att hinna fram till seger från kön, även om båda­ gynnas av det lilla fältet, så kanske att man ändå­ ska fundera på att strecka dem fast vi ratar dem. Vi streckar istället Rose’s La Nena som borde hamna bra till och är klart bättre än raden visar.

Skrällbudet

Pippi är lite svår att sätta in i konkurrensen, men hon har gått bra på slutet och ska nog passas.

Spetsbudet

Öppen spetsstrid, men mest tror vi på springspåren, kanske fördel för vår tipsetta Global Limit.

! Statistik­vinnaren

Global Limit.

V86-3

Loppet

Tre streck är lika med nästan helgardering.

Tipsettan

Tekno Jerkmin fick en omöjlig resa i samma lopp som Bottem Faks senast. Höll starkt, revansch nu?

Motbuden

Bottem Faks har både bra läge och kusk. Art Kjarvald, bästa hästen?

Skrällbudet

Theoball?

Spetsbudet

Bottem Faks?

! Statistik­vinnaren

Bottem Faks.

V86-4

Loppet

Dåligt lopp.

Tipsettan

Hoboken är en duglig häst som här har en mycket bra uppgift. Han är van vid hårdare motstånd, mycket hårdare, och det vet nog konkurrenterna om vilket kan innebära att Hoboken får en del gratis. Vi tror, nej räknar med, att han tar ledningen tidigt och sedan inte släpper någon över bron.

Motbuden

Going Strong har ryckt upp sig betydligt och vinner lopp snart. Redan nu ifall favoriten skulle ha en sämre dag? Arthur Boko bör också räknas, men bara baserat på en insats, den näst senast då han var fin på barfotabalans. Gången efter blev det galopp och därefter har han varit struken, så ett halvt frågetecken är han trots att han alltså var bra när han senast skötte sig.

Skrällbudet

Det finns inte så många vettiga hästar i detta dåliga lopp i denna dåliga omgång. Danger Rose och ­Passion är ändå värda att se upp med.

Spetsbudet

Hoboken.

! Statistik­vinnaren

Hoboken.

V86-5

Loppet

Var är alla treåringar? Bara åtta som provar lyckan. Resten knäckta av E3?

Tipsettan

Det här ser ut som en perfekt uppgift för Com Åstad. Med reservation för att hästarna är orutinerade och det kan dölja sig någon startraket i fältet tror vi inte det, utan att Com Åstad bör hålla ledningen. Hon lär sedan få hållas i det tempo som kusken bestämmer, och hur sedan någon ska mäkta med att plocka ner henne över Åmåls kota upplopp är mycket svårt att se då Com Åstad är en flyfotad dam.

Motbuden

Ska bli intressant att se vilken taktik Björn Goop väljer med Ipod som var fin i debuten. Goop har rygg på vår tipsetta i starten och om han chansar i rygg på denna­ är han garanterad en fin resa och fina prispengar­ å ena sidan. Å andra sidan måste han lita till turen, att tempot blir det rätta och att luckan dyker upp i tid om han ska ha någon chans att spurta till seger, Ipod alltså,­ inte Björn Goop, för än har ingen kusk spurtat till seger. Vi tycker ändå att det alternativet är bättre än det andra, som är att Björn Goop helt enkelt räknar med att Ipod är en bättre häst och att han kan slå Com Åstad den tunga vägen. För det tror vi inte att han kan göra, inte med bara ett lopp innanför västen. Aslan­ Doc var bra i årsdebuten och har överhuvudtaget

inlett karriären lovande.

Skrällbudet

Om vår tipsetta gör bort sig kan hästar som Wirano Wallstreet och Dollydoo Laday blanda sig i det hela.

Spetsbudet

Com Åstad är det naturliga budet. 

! Statistik­vinnaren

Ipod.

V86-6

Loppet

Två hästar höjer sig, men vi jobbar på skräll.

Tipsettan

You Talking to Me får tipset på läget, han kan tidigt hitta till ledningen. Är dock inte helt pålitlig.

Motbuden

Jonathan Palema är nog bästa hästen, men han har blandat och gett.

Skrällbudet

Quiz Lavec.

Spetsbudet

Felfri: You Talking to Me.

! Statistik­vinnaren

Re Turbo.

V86-7

Loppet

En doft av Gulddivision över detta lopp.

Tipsettan

G.H.Nemo har haft problem med en hovböld och det har blivit­ en lång vila efter den senaste starten i mitten­ på april. Nu tror inte­ vi att det spelar så stor roll för G.H.Nemo som brukar prestera­ på en hög nivå, alltid,­ och han bör ha en bra chans från de flesta positioner.­ Ett tänkbart spikförslag.

Motbuden

Det är inte helt omöjligt att det går undan från start i det här loppet och det skulle i så fall vara väldigt gynnsamt för Åke Svanstedts duo Gossip’s Winner och Conrads Garland. Den förstnämnde är aningen jämnare i sina prestationer, men den senare är mycket speedig och har perfekta startryggar. Baht Launcher säljer sig dyrt från ledningen.

Skrällbudet

Photo Sea är startsnabb och har en härlig form.

Spetsbudet

Mycket svårt att ta en längd på Baht Launcher, men startsnabba utmanare är något som det inte råder brist på i detta lopp och det kan bli så att någon kör mot honom.

! Statistik­vinnaren

Baht Launcher.

V86-8

Loppet

Återigen nästan heltäckt med tre streck?

Tipsettan

Blackward är inte bästa­ hästen, men det fina läget­ i jämförelse med de värsta­ konkurrenterna­ gör att väldigt mycket talar­ för honom. Han bör pipa­ till ledningen, den position han trivs bäst i, och blir sedan svårfångad.

Motbuden

Även här har Åke Svanstedt en stark duo med i loppet. Jocke är nog loppets mest kapabla häst, men han dras med vissa aktionsproblem och även om han höll stark senast såg han inte helt perfekt ut. Det har däremot Hyacint gjort på slutet. Från tolftespår på Åmåls 800-metersbana kan det ändå bli för tufft. Ett givet streck är hon trots det.

Skrällbudet

Rite on G. har inte startat på drygt två månader och formen är ett frågetecken, farten finns dock för att blanda sig i det hela om  han skulle vara på topp.

Spetsbudet

Blackward.

! Statistik­vinnaren

Jocke.

FAKTA

Tipsen och rankning

Spiken

Flera av loppen är inte så streckkrävande som vanligtvis, varför det räcker med två spikar. Com Åstad (V86-5) är den bästa spiken, en mycket bra sådan med alla mått mätt. Hoboken (V86-4) har också bra chans från ledningen.

Tänk på att …

… det här är årets enda V86-omgång på en 800-metersbana. Åmål har kört någon V4-omgång tidigare i år och loppen är, i ärlighetens namn, skittråkiga att titta på. Även om statistiken säkert säger annat känns det som om ledaren vinner varje gång. Så det första vi gör i den här omgången är att plocka bort alla hästar på bakspår och tillägg som inte tål att göra något själva. För om du inte kan avancera mitt i loppet är du rökt; att speeda från till vinst från kön är bara att glömma –om inte 0 6,4 första kilometern…

… Com Åstad (V86-5) gick med skor senast. Gången före var hon mycket fin barfota.

Stora systemet

Avd 1: 3–4–8 (6–5)

Avd 2: 7–2–3–8–6 (10–9)

Avd 3: 5–1–13 (4–11)

Avd 4: 6 Hoboken (9–1)

Avd 5: 1 Com Åstad (8–6)

Avd 6: 6–12–5–3–2–9–10–7 (11–8)

Avd 7: 2–10–1–9 (5–4)

Avd 8: 3–12–9 (5–4)

 4 320 rader/1 080 kr

Luringen

Okända Pippi (V86-2) med okände Marcus Hultman i sulkyn blir nog ett underskattat ekipage

Lilla systemet

Avd 1: 3 Agobra Rubin (4–8)

Avd 2: 7–2–3–8–6 (10–9)

Avd 3: 5–1–13 (4–11)

Avd 4: 6 Hoboken (9–1)

Avd 5: 1 Com Åstad (8–6)

Avd 6: 6–12 (5–3)

Avd 7: 2 G.H.Nemo (10–1)

Avd 8: 3–12–9 (5–4)

 90 rader/22,50 kr

Bästa spelet

Agobra Rubin i V86-1 och Blackward i V86-8. Den senare för att Svanstedts två kommer att dra spel.

Chanssystemet

Avd 1: 3 Agobra Rubin (4–8)

Avd 2: 7–2–3–8–6 (10–9)

Avd 3: 5–1–13 (4–11)

Avd 4: 6–9–1–4 (10–2)

Avd 5: 1–8–6–4 (2–9 )

Avd 6: 6–12 (5–3)

Avd 7: 2 G.H.Nemo (10–1)

Avd 8: 3 Blackward (12–9)

 480 rader/120 kr

DD-systemet

DD-1: 2 G.H.Nemo

DD-2: 3 Blackward

Övriga Lopp

Lopp 1

Tips: 2 Action G., 3 Raskens Ida, 4 Mag’s Appleb.

Outs: 7 Dream of Success.

Lopp 2

Tips: 7 Harpos Rockland, 6 Keso, 5 Jansas E.

Outs: 4 Bravo af Rosenhill.

Lopp 3

Tips: 6 Visual Launcher, 4 Emili Mon Amie, 1 Kvill Felix.

Outs: 5 Miss Marie.

Lopp 12

Tips: 9 Prada Bi, 4 Baffy Blou, 5 Livi Fidelity.

Outs: 11 Agobra Darling.

V86-1

Vår rankning

  3Agobra Rubin

  4 Holy Smoke

  8 Zwack

  6 Zerba G.

  5 Cosmo M.L.

  1 Livi Dream Bisa

  2 The Bad Bowl

  7 Absolut Spender

  9 Pop My Cork

10 Lightning Lobell

V86-2

Vår rankning

  7 Global Limit

  2 Tilda Palema

  3 Pippi

  8 S.H.T.Blackpearl

  6 Rose’s la Nena

10 Sudoku

  9 Outstanding Night

  1 Strong Fear

  4 Reprise Arriba

  5 Thrust Livia

V86-3

Vår rankning

  5 Tekno Jerkmin

  1 Bottem Faks

13 Art Kjarvald

  4 Troll Sjefen

11 Å.Widdock

  2 Nordli Spik

10 Theoball

  8 Asteria

14 Yr Gubben

  9 Gjaerla Rasken

  6 Tangen Jenny

15 Henrik

12 Nattfrost

  3 Eldna

  7 Scheva

V86-4

Vår rankning

  6 Hoboken

  9 Going Strong

  1 Arthur Boko

  4 Danger Rose

10 Passion

  2 Scarlett Queen

11 Quantum Jobie

  5 Hexdance

  3 Runbo Young

  7 Energitj

  8 Strong Alice

V86-5

Vår rankning

  1 Com Åstad

  8 Ipod

  6 Aslan Doc

  4 Wirano Wallstreet

  2 Dollydoo Laday

  9 B.B.S.Sugarlight

  5 Charmer

  7 Fillthebank

V86-6

Vår rankning

  6 You Talking to Me

12 Jonathan Palema

  5 Re Turbo

  3 Cool Moon

  2 Offshore Star

  9 Quiz Lavec

10 Marine Lock

  7 Giant Euro

11 Viggen S.S.

  8 Philadelphia Lavec

  1 Poseidon Ås

  4 Will Willow

15 Pieceinthepuzzle

13 Disco Håleryd

14 Piercing

V86-7

Vår rankning

  2 G.H.Nemo

10 Gossip’s Winner

  1 Baht Launcher

  9 Conrads Garland

  5 Finders Keepers

  4 Photo Sea

  8 Lindus Key

11 Voodoo Hornline

  7 Viking S.S.

  6 S.J.’s Photocopy

  3 Benny Palema

V86-8

Vår rankning

  3 Blackward

12 Hyacint

  9 Jocke

  5 Rite on G.

  4 Koreatj

  1 Daniella Street

  2 Borgunda Palema

10 Edman

11 Colonel Trick

  8 King Cobol

  6 Manstone’s Rose

  7 Lönshults Lilly