Kuskintervjuer Solvalla 22/9

TRAV

V65-1 2 640 m auto

1 Quito Gold (Åke Svanstedt) gör starka lopp hela tiden. Har intressant läge nu.

2 Bon Roc (Olle Goop) är allt som det ska med. Läget är bra men han har ingen möjlighet att ta ledningen. Normalt sett borde han vara gynnad av distansen i och med att han är stark. Är orutinerad och har inte många starter i kroppen ännu men det är ett bra go i honom, säger Björn Goop.

3 Lass Formula (Örjan Kihlström) är en av flera som gör upp om finalplatserna här. Men trots att vi har siktat in honom på det här loppet kanske det blir svårt ändå, säger Roger Walmann.

4 Troy Boko (Jörgen Sjunnesson) var lite formlös senast och gav sig tidigt. Så formen är ett frågetecken. Känns pigg och glad i de lugna jobb han har fått efter det, men det är ont om tid för att få honom i form. Jag tror att det kan bli svårt. Ligger lågt med honom, säger Stefan Hultman.

5 Extreme Ås (Jim Frick) var dålig senast han startade men känns bra i jobben nu. Har fått ta det lite lugnt och nu känns allt som det ska. Läget är bra men det är bra hästar med också. Jag hoppas att han kan gå vidare, säger Jim.

6 Lobys Campari (Robert Bergh) är inget hett bud här.

7 Even Who (Lars Lindberg) har gjort två mycket bra lopp på slutet och det verkar som att toppformen har infunnit sig. Lasse får till en början försöka hitta ner i ett vettigt slagläge. Sedan kör vi på chans och smyger med i ryggar så länge det går. Helt borta från en finalplats är han inte, säger Svante Båth. 

8 Talang Sund (Fredrik Linder) visar inget som duger.

9 Seth Amok (Erik Adielsson) är snabb men knepig.

10 Carl Kemp (Hans Owe Sundberg) har gnuggats inför detta i provlopp med mera. Hästen har skött sig och gått felfritt. Men det är jättesvårt att säga hur han är för dagen. Som det har känts tidigare har han en jäkla styrka. Men han är väldigt knepig i humöret och tar alla chanser att galoppera, säger Hans-Owe.

11 Thuram (Stig H Johansson) skriver Stig H om i sin alldeles egna krönika.

12 Echo Tilly (Torbjörn Jansson) gick ett lätt jobb i måndags och allt var okej. Bör vara uppåt med de här två loppen han har fått i kroppen. Så han kan vara långt framme, säger Glen Norman.

V65-2 2 140 m auto

1 Suzanne (Stig H Johansson) berättar Stig H allt om i sin egen krönika.

2 Giveback to Indian (Jörgen Westholm) gick bra senast och har fått ett perfekt utgångsläge nu. Skulle hon lyckas nå ledningen här så kan det vara ett segerbud, säger Jörgen.

3 Toscana (Joakim Lövgren) är rejäl och ofta med där framme. Kommer inte att vara helt ofarlig här heller.

4 Fancy High (Torbjörn Jansson) får ni också veta allt om när ni läser Stig H Johanssons krönika.

5 Global Geisha (Olle Goop) kändes uppåt senast trots att hon inte fick några pengar. Gick först i tredjespår sista 1 100 och höll till 100 kvar. Är på väg uppåt men får ändå visa lite mer i lopp, säger Björn Goop.

6 Queen Hubben (Ulf Ohlsson) felade två gånger senast i Umeå. Jag har kört jobb med henne efter det och det finns bra kapacitet i den där hästen. Men hon har lite problem och är lite osäker. Jag tror att hon ska kunna vara relativt långt framme bara hon håller sig på benen. Men som sagt var är hon väldigt osäker, säger Uffe.

7 Marilyn Ås (Örjan Kihlström) får det jättesvårt. Hon har inte visat någonting som visar några positiva tendenser i lopp. Hon har verkligen gjort mig besviken faktiskt. Kan mycket bättre än vad hon har gjort men så länge hon inte gör det hjälper det ingenting, säger Roger Walmann.

8 Spoon Hornline (Åke Svanstedt) var finfin vid segern senast. Har trist läge men är ändå inte helt borta.

9 Tova Boko (Erik Adielsson) läser ni också om i Stig H Johanssons egna krönika.

10 Zulavip (Kajsa Frick) hänger på. Får svårt att vinna.

11 Veronica Ås (Jorma Kontio) var inget vidare senast, men vi har kört med henne efter det och hon verkar pigg och glad här hemma. Har inte fått något bra läge nu men får prova ändå. Har i alla fall gått några 16-tider, säger Catarina Lundström.

12 Liberty Value (Dan Widegren) kommer med tre raka segrar och räknas trots läget.

V65-3 2 640 m auto

1 Spökmajoren (Marcus Hultman) har bra fart i sig. Även om det är tufft emot nu är han inte alldeles borta.

2 Raging Bill (Jörgen Westholm) är väldigt orutinerad. Så jag hoppas att han gör ett bra lopp. Men han är svårbedömd för mig. Vi får se hur det går här. Jag kan faktiskt inte bedöma honom själv heller, säger Jörgen.

3 Imperial (Robert Bergh) är van vid tuffa gäng. Felfri är han med där framme.

4 S.J.´s Camera (Björn Goop) känns också fin. Han jobbar 20 full väg hemma på gården och verkar okej. Har gått bra på Åby och även i många starter på Valla. Det är klart att det är tuffa hästar med och han har inte startat på ett par veckor heller. Men han känns okej. Kan han dyka upp bland de fyra så gör han det bra, säger Björn.

5 Nashville (Erik Adielsson) skriver Stig H Johansson om i sin krönika.

6 Robis Ingo (Torbjörn Jansson) läser ni också om i Stig H:s egna krönika.

7 Master Växus (Jim Frick) är en bra sort som ska kunna vara med bland de två främsta som går till final. Var inte som bäst senast han startade men det berodde på banan plus att starterna var lite nära inpå då. Måste räknas tidigt nu, säger Jim.

8 Idle Hour (Jonas Moberg) har vari rejäj varje gång. Nu har de dock fått ett läge med stor risk för vingel.

9 Tresor Boko (Olle Goop) var inte frisk senast. Verkar okej i träningen igen. Det är väl ändå kanske ett frågetecken för formen med tanke för hur han gick senast. Men det äfr helt klart en häst med kaliber för att kunna vara med, säger Björn Goop.

10 Taylor Boko (Stig H Johansson) berättar Stig H allt om i sin krönika.

11 Van Veeteren (Tommy Hanné) är på gång. Har blivit bättre och bättre efter att ha vilat i sommar. Så han är lite på gång. Men i och med att han fick ett så dåligt spår blir det svårt, säger Tommy.

12 Shamin (Jorma Kontio) hänger på bra, men kommer att få det svårt att runda alla.

V65-4 2 140 m auto

1 Cortina (Jim Frick) bara krånglar och håller på. Duger inte nu. Får smyga med så gott det går, säger Jim.

2 Alexia Ås (Örjan Kihlström) ska kunna gå vidare. Är väl en av två-tre som gör upp om seger. En bra chans. Det kan till och med bli ledningen. Men hon har inte haft öppet spår ännu så jag vet inte, säger Roger Walmann.

3 Maxi Limousine (Åke Svanstedt) har viss fart i sig, men har aldrig vunnit.

4 Peach Ås (Hans Owe Sundberg) är mer trögstartad. Men har också gryende form igen efter en vila. Kan också gå vidare då hon kan speeda neer de flesta. Mitt förstaval är dock Alexia Ås. Eftersom hon står bättre till, säger Roger Walmann.

5 Superlook (Torbjörn Jansson) har varit rejäl varje gång. Plockar snart en seger!

6 Bambinas Girl (Erik Svensson) verkar det bra med. Allt är som det ska. Läget är lite långt ut på vingen men det är anständigt ändå. Du får gissa tre gånger om hur jag tänker lägga upp det och blir besviken om du gissar fel. Hon är bra och absolut inte chanslös, säger Erik.

7 Sockertwiggy (Robert Bergh) jagar bara en matlapp. Hon är åtminstone snäppet sämre än Bambinas Girl, säger Erik Svensson.

8 Wilma Nalan (Fredrik Persson) avslutade bra i skymundan senast. Trist läge.

9 Foxtrot (Stig H Johansson) får ni veta allt om när ni läser Stigs krönika.

10 Havannas Julia (Erik Adielsson) var duktig senast när hon vann på Valla. Får ånga på så får vi se. Har tränat på efter den starten och har väl gått framåt lite nu också. Hon är duktig så vi får se hur långt det räcker, säger Catarina Lundström.

11 Mind Your Step (Björn Goop) är kraftigt uppåt i form och kommer att runda många.

12 Gilla du Ling (Jorma Kontio) är allt väl med. Det var en helt omotiverad galopp senast. Nu är det bakspår och jag hoppas att det ska hjälpa lite grann. Trots läget förväntar jag mig att hon ska vara med. En klar segerchans, säger Petri Salmela.

V65-5 2 640 m auto

1 Intoxicated (Örjan Kihlström) har varit nedsatt i sommar men är riktigt på gång. Vi har haft Kriteriet i sikte sedan jag kände att han var frisk igen. Han var mycket grundtränad inför sin comeback senast men hade inget tempo i kroppen. Gjorde ett riktigt bra lopp med tanke på det. Det roliga är att han har gått framåt med den genomköraren i sig och känns ännu bättre, säger Stefan Hultman.

2 Normandie Brodde (Jim Frick) har varit sjuk när han har startat ett par gånger, men känns bra nu tycker jag. Han är jäkligt snabb ut om allt är som det ska. Jag provar för ledningen och vill gärna köra där. Är det som det ska måste han räknas, säger Jim.

3 Face the Evil (Lutfi Kolgjini) verkar benen vara bra på nu. Jag kommer öppna huvudlaget och jag tror att han kommer att göra en normal och bra prestation igen. Läget är bra och det ska vara en bra chans, säger Ludde.

4 Royal Winner (Jorma Kontio) var fin senast även om han fick stryk den sista biten. Det var stenhårt. När Jorma ryckte undan eftersom han tyckte att han kändes så klar så bromsade han lite när han blev ensam. En fin häst som måste räknas tidigt, säger Cattis Lundström.

5 Icarus Frontline (Bo Eklöf) jagar bara pengar här.

6 Ågårdas Theo (Olle Goop) har varit ute i ett par sprinterlopp men nu är det ett långlopp. Allting verkar dock okej. Vi får se men han har kapacitet för att ta sig till final. Men det ska klaffa en del också, säger Björn Goop.

7 Hilding Zonett (Robert Bergh) är uppåt i form nu.

8 Laritz Supergoal (Hans Owe Sundberg) har varit bra hela tiden och var fin senast. Allt känns bra. Klart att han fick ett tråkigt läge men jag hoppas att det kan lösa sig. Så att vi kanske kan ta oss till final, säger Hans-Owe.

9 Empire Tilly (Torbjörn Jansson) var uppåt senast. Var rätt bra trots att han var oplacerad. Distansen spelar ingen roll och han har ett bra smygläge. Så han kan vara hyfsat långt framme han också, säger Glen Norman.

10 Big City Gangster (Björn Goop) höll bra i dödens senast. Behöver tur.

11 Tellus Håleryd (Erik Adielsson) går inte därifrån, säger Roger Walmann.

V65-6 2 640 m auto

1 What a Man (Erik Adielsson) var tvåa senast efter att ha gjort ett bra lopp. Borde ha gått framåt med det och har fått ett bra läge nu. Distansen är också bra. Jag hoppas att han ska vara med i segerstriden. Men det är Royal Winner vi tror mest på, säger Catarina Lundström.

2 Nightshift (Hans Owe Sundberg) har bättre form än vad raden visar. Kan vara med och kriga allra längst fram, säger Roger Walmann.

3 Pine Yankee (Tommy Hanné) tror jag inte alls räcker till här. Han är för dåligt jobbad och det är lite hårdare hästar nu också. Så jag tror inte att han har några möjligheter, säger Tommy.

4 Totti Boko (Jorma Kontio) var dålig senast och sjuk näst senast. Har kapacitet som borde räcka. Han är inte färdig i år och naturligtvis är det en överraskning oim han går vidare. Det är en nästaårshäst, säger Petri Salmela.

5 Staro Va Bene (Torbjörn Jansson) är av rätt sort. Startsnabb och given i striden.

6 Staro Whist (Örjan Kihlström) kan få det svårt därifrån. Men han är bättre än vad det ser ut i raden. Går ändå inte att räkna bort helt, säger Roger Walmann.

7 Bob Marley Pirat (Patrik Södervall) är ofta med där framme. Är inte helt borta.

8 Royal Snix (Olle Goop) blev påkörd senast och blev lite svullen i benet av det. Verkar ändå okej och har tränat okej. Han har ett jäkligt taskigt läge som ställer till det en hel del, säger Björn Goop.

9 Emil Q.C. (Ola Samuelsson) får visa mycket bättring i lopp, säger Lutfi Kolgjini.

10 Triton Sund (Lutfi Kolgjini) var spänd och tråkig senast. Har fått kiropraktisk hjälp efteråt. Han har problem med ryggen efter att ha växt mycket. Vi hoppas att den kiropraktiska hjälpen ger önskad effekt. Det är högre kapacitet i honom än i Face the Evil. Båda är definitivt finalistkandidater, säger Ludde.

11 Order by Fax (Per Lennartsson) har gjort två bra lopp på slutet. Det börjar väl släppa lite för honom. Han är helt klart på rätt väg. Nu har vi ett taskigt spår och han är alltid lite slowstarter, men hans bästa bit är i slutet av loppen. Han är stark så det är bara att hoppas att de kör ordentligt där framme. Ju snabbare det går desto mer ökar det våra chanser, säger Per.

Rankning & strecken

Nybrinks korsdrag

ARTIKELN HANDLAR OM