Stallets treåringar har tyvärr floppat

Stig H Johansson om kvällens V64

TRAV

Kriterie- och Oakskval i kväll och det är givetvis alltid intressanta lopp.

Vi har visserligen några med som kan ta sig till finalerna men annars har många av våra treåringar floppat.

Förra hösten såg det ut som vi hade ett riktigt bra gäng treåringar men av olika anledningar har de inte kommit till sin rätt och det är förstås beklagligt.

Stark årgång överlag

Rent allmänt så är väl treårskullen rätt stark. Nu är ju Lutfi Kolgjinis talanger Going och Glen Kronos visserligen italienska hästar men vi får väl ändå räkna in dem som lite halvsvenska.

Sedan har vi förstås obesegrade Simb Chaplin. Det känns väl också som en sån som Persos Arnie, och några till, är fina ämnen som kan ha en stark utveckling.

Quantum i kulltoppen

Apropå ämnen så är vi riktigt nöjda med Quantom Joyride som blev lite hårt forcerad i söndags och tog några galoppsteg, men sedan ändå kunde gå fram till seger. Hon har visat alla kvaliteter så här långt men var sedan taket på kapaciteten ligger är svårt att säga. Nästa år är hon anmäld till de stora loppen och forsätter hon att utvecklas ska hon kunna vara med i kulltoppen.

Varning för Foretta

Men över till våra starthästar i kväll:

Foretta (V64-1) blev jätttesjuk i en förkylning efter finalloppet i Färjestad. Men nu är hon tillbaka och har fått ett lopp i kroppen och känns allt bättre så jag tror hon är i bra författning. Därmed ska hon räknas även om hon förstås möter tuffa konkurrenter, men hon är bra själv också. Hon har aldrig tryckts av från början men jag tror hon kan öppna rätt bra.

Derby Star (V64-2) har sämsta spåret men det behöver ändå inte vara så tokigt, allrahelst som det bara är nio hästar med i loppet. Jag tycker att hon också känns allt bättre och vi har också kunnat lätta henne lite i balansen. Men det är små marginaler och det behövs klaff för att hon ska kunna ta sig in i striden och plocka åt sig en plats i finalen.

Victory Sund (V64-5) fick strykas i en tilltänkt start för en förkylning. Nu har han gått några träningsjobb och ser bra och jag tror han är i normal författning igen. Han har ett bra läge och det är klart att vi har förhoppningar på att han ska göra ett bra lopp och det finns chans att han ska kunna kvala in till finalen.

Bazzayamoz (V64-4) har varit i vår träningen en längre tid men har varit dålig i framknä och fått tagit det lugnt en tid. Nu har vi tränat i gång honom och han känns väl rätt bra. Det är en hygglig häst i grunden men det är klart han saknar lopp och det blir förstås svårt för honom att ta sig till en Kriteriefinal med de dåliga förberedelserna.

Stig H:s V64-system

Stig H Johansson ([email protected])