Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

När det bara är åtta hästar med blir det sällan ­några riktiga höjdare, såvida inte loppet är Elitloppet, och det är inte detta.

Tipsettan

Vi har på näthinnan att Pay Attention inte varit helt att lita på under merparten av sin korta karriär. Nu har hon dock skött sig så pass länge att det inte går att haka upp sig för ­mycket på det. I stället hyser vi en viss oro för att hon ska bli av med ledningen, det finns några start­snabba som kan utgöra allvarliga hot mot henne i spets­striden. I slutändan tycker vi ändå att hon är en bra spik. Det lilla fältet gynnar henne ifall hon skulle bli av med ledningen. Om formen fortsatt är som den ska kan hon mycket väl avgöra även med en lite tyngre resa.

Motbuden

Donald Duck Tooma gav sig från ledningen senast. Kanske att det är så att formen är lite på återgång. Vi hoppas i alla fall det, för skulle han vara lika bra som i starterna före den senaste utgör han ett allvarligt hot mot vårt singelstreck. Speciellt som han är en av dem som eventuellt kan snuva henne på ledningen. ­Disney Tooma har bättre form än raden visar och dessutom ett snudd på perfekt läge.

Skrällbudet

Om Kouros Broline skulle få till det fullt ut borde han ha kunnande för att kunna blanda sig i det hela. Senast galopperade han 300 kvar i slagläge. Efter galoppen gick han fort och kanske, kanske att formen äntligen är på väg på allvar igen. Benskins gör sitt varje gång, med ett litet extra plus för den senaste insatsen. Han kan öppna snabbt men hamnar oavsett vilket inte alltför illa till i det här gänget.

Spetsbudet

Vi håller Pay Attention som spetsfavorit men misstänker att hon kan få jobba hårt för att hålla ifrån sig hästar som Disney Tooma och Donald Duck Tooma.

! Statistik­vinnaren

Benskins.

V86-2

Loppet

Ingen hög klass, kan vara läge för singelstreck.

Tipsettan

Fina Sofia’s Love har en bra uppgift i årsdebuten. Det enda frågetecknet är hur formen är efter vilan.

Motbuden

Det känns öppet bakom.

Skrällbudet

Miss Marke.

Spetsbudet

I kraft av spåret måste det vara bra spets­chans för Sofia’s Love.

! Statistik­vinnaren

Sofia’s Love.

V86-3

Loppet

Såna här lopp tillför ingenting till V86-spelet.

Tipsettan

Fly the World var fin senast, ungefär lika bra som vi hade förväntat oss. Hon visade då att hon inte har några som helst problem med att göra grovjobbet om det krävs. Svårt att veta om hon kan försvara ledningen men det viktigaste är nog att vara före värsta motbudet Breakbumper, för i så fall kan hon nog köra sig till ledningen efter en bit, övriga konkurrenter borde ha respekt för henne.

Motbuden

Breakbumper har gjort allt rätt hittills, dock utan att ännu sättas på några svåra prov. Att det handlar om en mycket fin häst är dock ställt utom allt tvivel. Det är mycket möjligt, ja kanske troligt, att han visar sig vara starkast även i det här gänget. Najad Tilly galopperade för tre starter sedan men har i övrigt även han gjort det mesta rätt. Gimeheaven Sisu tjänade nästan en kvarts miljon kronor på åtta starter i fjol. Om han tagit åt sig träningen under det korta vinteruppehållet på rätt sätt kan han kanske utmana redan i årsdebuten.

Skrällbudet

Muirfield hade ingen chans mot vår tipsetta senast de möttes, i Muirfields näst senaste start. Om han tar loppen och de täta starterna, han startade ju så sent som i onsdags, på rätt sätt är han dock inte så mycket sämre än att han skulle kunna utgöra ett hot med en bättre resa än de bästa hästarna här.

Spetsbudet

Med så här orutinerade hästar är det inte helt lätt att räkna ut vem som ska fronta. Gimeheaven Sisu har visat bra startsnabbhet men nu när de andra hästarna fått upp mer tempo i kroppen samtidigt som han har vilat är det svårt att veta om han alltjämnt är den snabbaste. Å andra sidan är startsnabbheten något som vissa hästar har naturligt. Om han öppnar sämre än förväntat borde Fly the World ha en vettig chans att hålla ut de övriga.

! Statistik­vinnaren

Breakbumper.

V86-4

Loppet

Ett ganska så trevligt långlopp, långlopp är ju sällan tråkiga oavsett klassen på hästarna.

Tipsettan

Jones är en häst som vi håller högt för klassen. Han har haft en svacka men senast var han fin igen. De övriga bör få svårt att röra honom om han är i samma skick även den här gången.

Motbuden

Socrate du Noyer blandade och gav i fjol men när han var på topp var han stark för klassen.

Skrällbudet

Quantum Sailor kan nog hota med snäll resa.

Spetsbudet

Jones har bästa spåret.

! Statistik­vinnaren

Albright.

V86-5

Loppet

Ett spännande lopp med en del intressanta hästar.

Tipsettan

Idi är en häst som det är lätt att tycka om. Han inledde karriären strålande men i de sista starterna i fjol gick det lite grus i maskineriet. Efter vila, från bakspår över kort distans, är det klart det finns en hel del som talar emot Idi den här gången. Men det ingen kan ta ifrån honom är hans höga grundkapacitet.

Motbuden

Quantillus inledde inte karriären speciellt upplyftande men senast, efter ett uppehåll, var han som en ny häst. Om han fortsätter på det spåret kan det mycket väl bli en nu seger här. Miss Golightly gav ett trevligt intryck vid segern senast.

Skrällbudet

Time Machine utvecklades bra under fjolåret.

Spetsbudet

Dream Trotter kanske kan få överta.

! Statistik­vinnaren

Miss Golightly.

V86-6

Loppet

Trots att loppet rymmer en av våra favoriter i klassen finns det inte så mycket som talar emot vår tipsetta.

Tipsettan

New Approach har förutom galoppen – då han ändå vann – näst senast gjort allt rätt i sin nya regi. Imponerande att se honom senast, då han hade urblåsaren från gången före, om inte i benen så i alla fall i huvudet men ändå såg urstark ut närhan joggade till lätt seger från ledningen. Vi tror att han övertar tidigt och dirigerar även det här loppet hela vägen.

Motbuden

Tricky Track har utstrålning som få i klassen och det är nog bra chans att han precis som senast är ­närmast sörjande bakom New Approach.

Skrällbudet

High Stage är bra, trots den låga segerprocenten.

Spetsbudet

New Approach övertar, från Nakoda Goj?

! Statistik­vinnaren

New Approach.

V86-7

Loppet

Spetesstriden kan avgöra – åt ena eller andra hållet.

Tipsettan

Mr Pellegrino har en härlig form. Han har en perfekt uppgift med spetsläge över kort distans. Om han tar hand om ledningen utan att någon utmanar är det toppchans att han leder ända hem. Skulle han i stället tvingas köra för ledningen en bit kan det bli långt hem då han har visat sig vara lite vek den sista biten om han inte får bestämma tempot.

Motbuden

Sir Nile har rygg på vår tipsetta i starten och bör därigenom kunna hamna vettigt till. Mojito gick en bra slutrunda i skymundan i onsdags.

Skrällbudet

Pampas S.I.R. har kunnande – men kanske inte läget.

Spetsbudet

Mr Pellegrino är svårt att ta en längd på för de ut­vändiga hästarna.

! Statistik­vinnaren

Mr Pellegrino.

V86-8

Loppet

Vi går på Disco.

Tipsettan

Disco A.E. är en grymt bra häst. Med ­Stefan Melanders hästar är det svårt att veta hur formen är i årsdebuten. Vi går på våra egna intryck av hästen från tre- och fyraårings­säsongen och tror att han krossar allt – om han kommer förberedd och körs för seger och inte bara för att få ett lopp i kroppen.

Motbuden

Bon Frecia är speedig när han får ett lopp i ­ryggar. Risken finns att han får för långt fram eftersom han inte har rygg på någon av loppets allra ­snabbaste hästar i starten. Traveling Man är en liten tuffing som kanske kan leda runt om ifall han provas i den positionen. Miss Shape har rygg på Traveling Man i starter och bör hamna bra till. Hon älskar ju när hon får smyga med och spara speeden till upploppets början.

Skrällbudet

Cruise Speed med en maxresa?

Spetsbudet

Förutom Traveling Man, och kanske även han, är nog de flesta beredda att släppa till Disco A.E. om denne körs offensivt i stället för att backas ner i kön.

! Statistik­vinnaren

Miss Shape.

FAKTA

Tipsen och rankning

Spiken

New Approach (V86-6) lär väl inte lägga den här gången heller. Det mest troliga scenariot är att han är med vettigt från start för att köra sig till ledningen ut ur första sväng. Om han är som vid de tre föregående vinsterna kan vi inte se vem som ska kunna plocka ner honom.

Tänk på att …

… fina Sofia’s Love (V86-2) gör årsdebut. Hon har tränat bra utan att tryckas något hårdare i jobben och lite svårbedömd är hon allt. Motståndet är dock inget hon behöver frukta och normalt sett är bör det vara bra chans för henne att leda runt om.

… Fly the World (V86-3) trots sina få starter ­redan har hunnit med att möta de flesta av onsdagens konkurrenter, faktiskt alla utom Break­bumper. Hittills har hon inte haft någon av dessa hästar före sig i mål.

… Idi (V86-5) visat kvaliteter som ingen av de konkurrenter han nu möter varit i närheten av. Om formen är okej i comebacken kan det bli åka av.

Stora systemet

Avd 1: 1 Pay Attention (4–2)

Avd 2: 1–4–7–9–10–5–11 (8–2)

Avd 3: 1–3 (5–6)

Avd 4: 1–4–5–2–7–10 (12–8)

Avd 5: 10–9–7–5–12–11–6 (1–3)

Avd 6: 5 New Approach (9–3)

Avd 7: 2–9–3–7–5 (1–11)

Avd 8: 8 Disco A.E. (9–3)

2 940 rader/735 kronor

Luringen

Stoneisle Image (V86-5) har ingen märkvärdig rad, men ändå bra form.

Lilla systemet

Avd 1: 1 Pay Attention (4–2)

Avd 2: 1–4 (7–9)

Avd 3: 1–3 (5–6)

Avd 4: 1–4–5–2–7–10 (12–8)

Avd 5: 10–9–7 (5–12)

Avd 6: 5 New Approach (9–3)

Avd 7: 2 Mr Pellegrino (9–3)

Avd 8: 8 Disco A.E. (9–3)

 72 rader/18 kronor

Bästa spelet

Kanske läge att testa en raket den här gången, med de fyra första tipsettorna.

Chanssystemet

Avd 1: 1 Pay Attention (4–2)

Avd 2: 1 Sofia’s Love (4–7)

Avd 3: 1 Fly the World (3–5)

Avd 4: 1 Jones (4–5)

Avd 5: 10–9–7–5–12–11–6 (1–3)

Avd 6: 5 New Approach (9–3)

Avd 7: 2 Mr Pellegrino (9–3)

Avd 8: 8–9–3–10 (6–4)

 24 rader x 10/60 kronor

DD-systemet

DD-1: 2 Mr Pellegrino

DD-2: 8 Disco A.E.

Övriga Lopp

Lopp 1

Tips: 2 Nissan Broline, 4 Integrated, 9 L’Amour.

Outs: 8 Luckyline Betonme.

Lopp 2

Tips: 4 April Love, 5 Tiptronic, 6 Mellby Aloe.

Outs: 1 Girlpower Dynamite.

Lopp 3

Tips: 1 Nelson C.D., 2 Xabia Brick, 6 Up to Belle.

Outs: 1 Nelson C.D.

Lopp 12

Tips: 4 Alfaz del Pi, 1 Baltimore Hawk,

3 A l’Assaut.

Outs: 2 Lone Star Casino.

V86-1

Vår rankning

  1 Pay Attention

  4 Donald Duck Tooma

  2 Disney Tooma

  8 Benskins

  7 Kouros Broline

  6 Verrazano Field

  5 No More Headache

  3 Energy Sign

V86-2

Vår rankning

  1 Sofia’s Love

  4 Hankypanky Ginanna

  7 Caviar’s Goldcard

  9 Västerboaprilapril

10 Miss Marke

  5 Strosa

11 Staro Family

  8 Warica

  2 Upset Recovery

14 Flushing Meadows

13 Believe in’em

  3 Jessica Kemp

12 Kassandra Tilly

15 Walking Berit

  6 Wonderful Kit

V86-3

Vår rankning

  1 Fly the World

  3 Breakbumper

  5 Najad Tilly

  6 Gimeheaven Sisu

  4 Murifield

  2 Bosse Hornline

V86-4

Vår rankning

 1 Jones

 4 Socrate du Noyer

 5 Albright

 2 Vilda Gamble

 7 Net

10 Pop Life

12 Sugar R.S.

 8 Quantum Sailor

14 Normanno Ors

13 Exotic Tooma

 3 Askhults Cevrin

 6 Lereve Axe

11 Nottingham

 9 Ghost of Space

V86-5

Vår rankning

10 Idi

 9 Quantillus

 7 Miss Golightly

 5 Dream Trotter

12 Time Machine

11 Orgoglio Lavec

 6 Klöver all Over

 1 Connory Boko

 3 Stoneisle Image

 4 Smok’n League

 8 Brando Boko

 2 Biscuit Po

V86-6

Vår rankning

 5 New Approach

 9 Tricky Track

 3 High Stage

 4 Nakoda Goj

11 Bobbery

 8 Lotus Eld

 1 King Express

12 Poker Zet

10 Min Fina Stina

 7 Kryddan

 6 Nille R.S.

 2 Exodus

V86-7

Vår rankning

 2 Mr Pellegrino

 9 Sir Nile

 3 Mojito

 7 Lukas Hall

 5 Sharp Concorde

 1 Nocturnal

11 Pampas S.I.R.

 8 Vulcan Brick

 6 Valnes Bonnie

 4 Smoking Hotrott

12 Laurentius Romeo

10 Chicago Emil

V86-8

Vår rankning

 8 Disco A.E.

 9 Bon Frecia

 3 Traveling Man

10 Miss Shape

 6 O.U.Glide

 4 Cruise Speed

11 Nantucket

 7 Speedy Gold

 2 Magic Space

 5 Dear Jackie

 1 Midnight Hall