Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Visby.

I dag tippar Sportbladets expert Oskar Westberg.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Vi kan förvänta oss en snabb inledning av loppet över den korta distansen.

Tipsettan

Ulm Karsk kan öppna vasst om man väljer att ladda från start och det råder ingen tvekan om att det är hästen att slå i loppet. Senast var det ett väldigt försiktigt upplägg och han avslutade vasst i skymundan efter sen lucka. Det måste vara toppchans att leda loppet hela vägen och vi tycker att det är en sund spik att inleda V86-omgången med.

Motbuden

Romeo Amok kommer vara bra med den första biten. Både häst och kusk får tituleras startsnabba. Ställs på lite hårdare prov den här gången men för er som garderar loppet ska han med tidigt på kupongen. Cobol Queen var betrodd senast i Diamantstoets final på Eskilstuna. Riskerar att hamna illa till men vid minsta klaff slutar man bland de tre.

Skrällbudet

Peignoir har fått ett tråkigt utgångsläge men är stark och kan vara farlig att nonchalera om det blir överpace på tillställningen.

Spetsbudet

Ulm Karsk får överta från Romeo Amok som tar ledningen initialt.

! Statistik­vinnaren

Romeo Amok.

V86-2

Loppet

Unghästlopp, inte helt lättlöst.

Tipsettan

Cosmo Light har fått ett drömläge och senast visade han att formen sitter där den ska. Har gått framåt med det loppet i kroppen och det är inte givet att han blir favorit på varken streckprocenten eller oddsindikatorn. Således en fräck utgångshäst som troligtvis leder loppet länge. Positiva tongångar från stallet!

Motbuden

Gigant Sjöhammar är en minst lika bra häst som vår tipsetta. Kan man hitta en vettig position i andraspår fäller han många den sista biten, kanske alla. Final Oak går inte att utesluta helt ur segerdiskussionen.

Skrällbudet

Akilles Sisu har gjort det bra på huvudstadsbanan och det är en bättre häst än vad vi kan läsa oss till i raden. Från det här läget och med Ulf Ohlsson i sulkyn kan det bära frukt.

Spetsbudet

Cosmo Light bommar knappast från ett springspår.

! Statistik­vinnaren

Gigant Sjöhammar.

V86-3

Loppet

Ett klass II-försök med hundratusen kronor i förstapris. Det lär gå undan den första biten och det ser vidöppet ut på förhand.

Tipsettan

Bodyline fick se sig passerad kort före mål senast och formkurvan pekar uppåt. Adielsson trivs på Skrubbs (Visbys travbana) och kuskförstärker den här gången. Från ett hyggligt utgångsläge får han tipset, men det finns all anledning att gardera racet.

Motbuden

Roosevelt Zet startade i klass II-final senast, i ett lopp som vanns av Time Machine. Läget lämnar en del övrigt att önska men motståndet är inte värre än vanligt. Vid minsta klaff på vägen dyker han upp där framme. Crash and Burn är snabb ut och får en fin löpning oavsett scenario. Big Bill Bac är högkapabel och kan knäcka alla på ren och skär styrka.

Skrällbudet

Yours Sincerely radar upp andrapris och står på tur för att sätta nosen först över mållinjen. Första med Kontio och bricka tre kan ge första årssegern.

Spetsbudet

Deckhand som släpper till Crash and Burn som kanske tvingas släppa till…

! Statistik­vinnaren

Ariel Tabac.

V86-4

Loppet

En kvintett höjer sig.

Tipsettan

Vendome kommer med formen i zenit till den här starten. Näst senast vann hon ett V75-lopp på Boden. Bra chans att nå spets och leda runt om.

Motbuden

Abborren har många att runda. Men hon är van att möta hingstar och valacker, det slipper hon nu. Tidig! Fruitcake kan blanda sig i segerstriden om man kommer iväg felfritt.

Skrällbudet

Blanka Vlasic är bättre än raden, intressant.

Spetsbudet

Vendome sitter tidigt i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Vendome.

V86-5

Loppet

Ojämn avdelning, vi har hittat en skara hästar som vi

tycker gör upp.

Tipsettan

Castor Boko öppnar snabbt utan att för den sakens skull vara någon raket. De värsta motbuden i spetsstriden har fått spår längre ut så vi bedömer chanserna att försvara innerspåret som goda. Får han sedan styra och ställa där framme utan att någon trycker upp tempot blir det svårt för övriga att plocka några längder till slut.

Motbuden

VästerboontheNews var otroligt fin redan i årets första start på Kalmar. Här är man ett tidigt streck även om läget är aningen långt ut bakom bilen. Claude Guegan besitter otroligt hög kapacitet och är alltid med i den främre träffen, så även den här gången. Dream Derby går inte att räkna bort trots bakspåret.

Skrällbudet

Vacqueyras har tjänat minst pengar av samtliga startande men vi är inte främmande för att man ökar på kontot rejält när segerchecken ska skrivas ut.

Spetsbudet

Castor Boko bör kunna hålla konkurrenterna stången.

! Statistik­vinnarna

Dream Derby och Preston Savage.

V86-6

Loppet

De bästa hästarna står med de sämsta lägena och det kan vara så att den som först gör ett drag är den som får besöka vinnarcirkeln.

Tipsettan

Uruguay de Daline är otroligt stark och hade inte haft något emot om loppet varit längre. På papperet möter han enklare hästar än normalt och trots ett bakspår måste det vara en mycket god segerchans.

Motbuden

Bonne Affaire gillade vi intrycket på när han till synes vann helt obrukad i den senaste starten. Behöver lite tur under resans gång men om vår vinnare inte är som bäst för dagen är det här en tänkbar vinnare. Chase Dreamcatcher riskerar att bli helt bortglömd på strecken. Riktigt vass på kort speed och har dessutom varit ute i stentuffa omgivningar. Se upp!

Skrällbudet

Ametrin kommer förmodligen bli hårt spelad men ska bara vara en outsider. Hon går bra varje gång, men det är inte så lätt för ett fyraårigt sto att besegra jämnåriga hingstar och valacker.

Spetsbudet

Hans-Owe Sundberg är säkert intresserad av att köra Ametrin i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Elit Sund.

V86-7

Loppet

Ett styrkeprov.

Tipsettan

Stay the Night hade inte gjort bort sig i sista avdelningen. Bästa spiken i omgången. Ska frisk kunna runda det här gänget enkelt.

Motbuden

Stallkamraten Thunderbird F.R. är stark och har ett bättre utgångsläge men det är ändå klasskillnad. Gigant Sånna är en jättefin travare men kan nog inte stå emot nu.

Skrällbudet

Embassy Photo kan skrälla om de tre ovan krockar?

Spetsbudet

Thunderbird F.R. tar spets.

! Statistik­vinnaren

Thunderbird F.R..

V86-8

Loppet

Gotlandslöpningen! Kvällens höjdpunkt där vinnaren går raukt in i historieböckerna tillsammans med bland andra Commander Crowe.

Tipsettan

Beanie M.M. var bra senast, i vad man får kalla en comeback, efter en tids frånvaro från tävlingsovalen. Hästen kommer stärkt med det loppet i kroppen och kunde knappast få ett bättre spår än just nummer två. Från det här utgångsläget kan Johnny Takter välja att lägga upp taktiken efter hur loppet utvecklar sig och det här är ekipaget som sitter på leken. Det saknas absolut inte motstånd och det ska det inte göra i ett lopp som detta, men det här är hästen att slå!

Motbuden

Kadett C.D. gick nytt banrekord direkt i årsdebuten och presenterades i fint skick. Blir det tempo där framme kan det bli en dubbel för stall Bergh i avslutningen. Pato har fått sämsta tänkbara utgångsläge och måste backas från start, riskerar att bli över. Vid större gardering ska han med.

Skrällbudet

Caddie Comet och B.W.L. Champion är båda hästar med hög kapacitet som mycket väl kan slå till i ett lopp som detta. Den sistnämnda har lyft sig markant under 2013.

Spetsbudet

Vår tes är att Beanie M.M. kommer att köras offensivt från start.

! Statistik­vinnaren

Pato.

FAKTA

Tipsen och rankning

Spiken

Omgångens i särklass bästa singelstreck är Stay the Night (V86-7) som häst mot häst är överlägsen övriga deltagare i loppet. Hade distansen varit kortare kunde man spekulera i trafikproblem och andra orosmoln, men över dryga tre varv kliver han runt samtliga!

Luringen

Yours Sincerely (V86-3) fick ett tungt lopp i dödens senast och förtjänar en seger. I ett öppet är det inte omöjligt att han vinner från ett bra utgångsläge.

Tänk på att …

… Det brukar bli bra utdelning på V86 även om tre eller fyra streckfavoriter vinner.

… V86-4 är ett stolopp. Det är inte omöjligt att en skräll vinner.

… Det ofta gäller att vara med där framme när upploppsklockan ringer på Skrubbs (Visby), upploppet är relativt kort.

… Robert Bergh har bra snurr på stallet just nu.

Stora systemet

Avd 1: 5 Ulm Karsk (4–7)

Avd 2: 6–9–11–3 (2–8)

Avd 3: 5–11–4–7–1–3 (2–9)

Avd 4: 4–15–5–11–1 (3–2)

Avd 5: 1–6–11–10–3–5 (9–8)

Avd 6: 10–11–4–12–5 (7–3)

Avd 7: 15 Stay the Night (1–11)

Avd 8: 2–10 (8–3)

 7 200 rader/1 800 kr

Bästa spelet

Beanie M.M. (V86-8) kommer till den här starten med en fin insats i bagaget senast på Lindesberg efter en tids tävlingsuppehåll. Kusken, Johnny Takter, kör ett lopp den här kvällen i Visby och det gör han knappast för att sluta tvåa eller fastna i ryggar.

Lilla systemet

Avd 1: 5 Ulm Karsk (4–7)

Avd 2: 6–9 (11–3)

Avd 3: 5–11–4–7 (1–3)

Avd 4: 4–15–5–11–1 (3–2)

Avd 5: 1–6–11 (10–3)

Avd 6: 10–11–4–12–5 (7–3)

Avd 7: 15 Stay the Night (1–11)

Avd 8: 2–10 (8–3)

 1 200 rader/300 kr

Chanssystemet

Avd 1: 5–4–7 (12–1)

Avd 2: 6 Cosmo Light (9–11)

Avd 3: 5–11–4–7–1–3 (2–9)

Avd 4: 4–15–5–11–1–3–2–9 (14–12)

Avd 5: 1–6–11–10–3–5–9 (8–12)

Avd 6: 10 Uruguay de Daline (11–4)

Avd 7: 15 Stay the Night (1–11)

Avd 7: 2 Beanie M.M. (10–8)

 1 008 rader/252 kr

DD-systemet

DD-1: 15 Stay the Night

DD-2: 2 Beanie M.M.

Övriga Lopp

Lopp 1:

Tips: 13 Chi non Salta, 13 Sustainable, 9 Lex Alme.

Outs: 12 Bysen.

Lopp 2:

Tips: 12 Moneybank, 10 Linda Eme,

4 Zaga Zojvide.

Outs: 2 Indigo B.M.W.

Lopp 3:

Tips: 9 Callisto, 4 Ålands Vikingen (FI), 6 Emil Run.

Outs: 2 Ultra Brio (FR)

Lopp 12:

Tips: 3 Bacho Diago, 8 Elegant Zojvide, 1 Tallink.

Outs: 2 Zaga.

V86-1

Vår rankning

 5 Ulm Karsk

 4 Romeo Amok

 7 Cobol Queen

 12 Peignoir

 1 Amiral d’Inverne

 8 Celeber Sund

 2 O.F.V. Dream

 3 Milan Töll

 9 Blixtodunder

11 Powerful Credit

10 Yalisa Limburgia

 6 Vencedor Bar

V86-2

Vår rankning

 6 Cosmo Light

 9 Gigant Sjöhammar

11 Final Oak

 3 Akilles Sisu

 2 Eaudevie Akema

 8 Interest Sånna

13 Global Princess

12 Brad Buttler

 7 Supreme Speed

 1 Ixia Diago

 5 Carpe Diem Lavecen

10 Dalhem Express

 4 Dalhem Photo Dream

V86-3

Vår rankning

 5 Bodyline

11 Roosevelt Zet

 4 Crash and Burn

 7 Big Bill Bac

 1 Deckhand

 3 Yours Sincerely

 2 Siksika Girl

 9 Sugar Line

 6 Krypton Eye

12 Knugen Palema

10 Ariel Tabac

 8 Capri F.M.

V86-4

Vår rankning

 4 Vendome

15 Abborren

 5 Fruitcake

11 Oki I Can

 1 Blanka Vlasic

 3 Com Ullna

 2 Famna Käll

 9 Caddie Geisha

14 Loveletter

12 Catchee Town

 6 Sharp Concorde

10 Clay Dunder

 8 Avena Goldinia

 7 Hamras Mums Mums

13 Hazelmere

V86-5

Vår rankning

 1 Castor Boko*

 6 VästerboontheNews

11 Claude Guegan

10 Dream Derby

 3 Vacqueyras

 5 Baffy Blou

 9 Merry Broline

 8 Preston Savage

12 Packleader

 7 Edwin Sjöhammar

 4 Chiquellinne

 2 King Match G.G.

V86-6

Vår rankning

10 Uruguay de Daline

11 Bonne Affaire

 4 Chase Dreamcatcher

12 Elit Sund

 5 Ametrin

 7 Gant Cobra

 3 Simb General Lee

 2 Runaway Lane

 1 Geir Burge

 6 Emidso L.N.

 9 Valles Emile

 8 Hannez

V86-7

Vår rankning

15 Stay the Night

 1 Thunderbird F.R.*

11 Gigant Sånna

 9 Embassy Photo

 4 Spike de Rabotiere

13 Blueberrysky

14 Chilly Willy

 8 Magic Rex

12 Crazy in Love

 6 Magnifique Loss

 3 Bibos Gaist

 5 Tunney Gene

10 King Sir Douglas

 2 President de Mai

 7 Mr Fairway

V86-8

Vår rankning

 2 Beanie M.M.

10 Kadett C.D.

 8 Pato

 3 Caddie Comet

 6 B.W.L. Champion

 5 Kash’s Cantab

 7 Perfectly Enough

 1 Wiss Rambo

 9 Francais du Gull

 4 Krångel

Oskar Westberg