Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Vi har svårt att se Alabama K. vinna den första av­delningen men hon slinker ändå med på kupongen då det känns dumt att bara lämna en häst utanför.

Tipsettan

Är det någon som är förvånad över att demontränaren Peter Untersteiner har förbättrat Fleetfoot Hanover väsentligt sedan hon kom i hans träning? Nej, tänkte väl det. Senast var Fleetfoot Hanover ute i enkelt gäng och gjorde sin plikt som en 1,20-oddsare. Men som hon gjorde det, det glänste om henne. Nu är det hårdare emot och risken finns att hon hamnar bland de sista, vilket i och för sig inte är någon kata­strof då det bara är åtta hästar med i loppet. Men om det blir ett taktiklopp och hon väntar lite för länge med att dra upp spurten kan det bli svårt att plocka in det som behövs.

Motbuden

Britt Hudson vann från ledningen i Charlottenlund senast och kan nå den positionen igen, om kusken sedan väljer att släppa eller inte återstår att se. Oavsett räknas Britt tidigt eftersom det finns open stretch på Åby. Recation är en startraket som inte varit som bäst i de senaste starterna och därför är ett litet frågetecken nu. Wiss Shadow ser ut att kunna få rygg ledaren eller tredje invändigt. Från båda de positionerna finns ju fritt spurtutrymme över upploppet. Jitanes kanske är loppets mest formstarka häst, skulle det lösa sig från åttondespåret har hon chans.

Skrällbudet

Rina Chen Hai var oplacerad i samma lopp som Britt Hudson senast. Hon kördes snällt från dåligt läge och såg fin ut i skymundan. Hon var bortglömd då och kan nog bli det igen trots att spåret den här gången är perfekt.

Spetsbuden

Wiss Shadow utmanas av Britt Hudson. Men ­snabbast av alla är Recation?

! Statistik­vinnaren

Fleetfoot Hanover.

V86-2

Loppet

Uttagningslopp till Europaderbyt.

Tipsettan

Efter en period med sämre spår har ­Tumble Dust för andra gången i rad belönats med ett innerspår bakom bilen. Liksom senast bör han ha bra spetschans och det är nog nyckeln till loppet. Om Tumble Dust är i samma fin form som tidigare samt får bestämma en bit, och det ser han ut att få göra, bör det vara mycket  bra chans att han håller undan.

Motbuden

Dominator har klättrat snabbt mot kulltoppen och visar inga tendenser att bli sliten trots den, får vi säga, hårda matchningen. I ett jämnt lopp är han ett tidigt bud från bra spår. Jonesy vann det finska derbyt men hade otur i spårlottningen till det här loppet. Hade han dragit ett bättre spår än de värsta konkurrenterna hade han varit tipsetta. Conquestador B.R. såg fin ut senast men är svårare att sätta in i den här konkurrensen. Vi har en liten känsla av att han normalt sett får svårt att räcka hela vägen. Sir Ratzeputz provades i ledningen i ett Derbykval senast men var slagen tidigt. Han hade inte startat på tre månader före det och borde  vara snäppet bättre den här gången.

Skrällbudet

Rokkakudo kan vara på väg mot formen.

Spetsbudet

Tumble Dust.

! Statistik­vinnaren

Dominator.

V86-3

Loppet

Trevligt stolopp där det finns en hel del tänkbara kandidater, fler än de fem vi streckar.

Tipsettan

Claudielle hade en väldigt galoppfylld inledning av säsongen men på slutet har hon skött sig bra. Senast såg hon väldigt fin ut när hon joggade till seger i enkelt gäng. Trots att det är ­hårdare emot nu kan hon ­mycket väl upprepa den framgången.

Motbuden

Impression blev det fel för senast, hon höll urstarkt, Om hon tagit sig ur det äventyret med form och psyke intakt är hon farlig här, förutsatt att hon får en bättre resa. Network Broline kan vara med och hota om ledningen men är inte beroende av den positionen.

Skrällbudet

Vi vill inte släppa fina Nangijala Face.

Spetsbuden

Claudielle är spetsfavorit, i första hand troligen utmanad av Network Broline.

! Statistik­vinnaren

Nangijala Face.

V86-4

Loppet

Lärlingslopp med oviss utgång.

Tipsettan

Marie Sisu plockade ner Claude Guegan på ett imponerade sätt senast. Hon kan få en liknande resa igen och med hyggligt tempo kan det bli pott igen.

Motbuden

Mill Stinger har varit under isen ett tag men senast visade han nyfunnen form. Det är en häst med kapacitet att klättra genom klasserna. Claude Guegan är att ­räkna med igen, trots förlusten senast. Running Girl var tvåa bakom Mill Stinger senast, men lika bra.

Skrällbudet

Rocking Simoni höll starkt senast. Snällare resa nu?

Spetsbuden

Startsnabba hästar på framspår men det är tufft att ta en längd på Fire Proof. Det är inte säkert att han vill ha ledningen. Med tanke på spåren ser det ut att i så fall främst stå mellan Claude Guegan och Mill Stinger om vem som ska få överta.

! Statistik­vinnaren

Mill Stinger.

V86-5

Loppet

Öppet sprinterlopp, den som har råd kan strecka ett par till utöver de fem som vi betalar för.

Tipsettan

Bennet får tipset med tvekan. Han återkommer efter ett litet uppe­håll och formen är ­dunkel men han kan få ett fint lopp i draget, och när han är fin, då är han fin.

Motbuden

Quantum Doubleleap är kanske bästa hästen men från sjundespår bakom bilen krävs det kanske lite tur för att han ska ramla ner i en vettig position. Gitti har vunnit fyra av fem starter i år. Det är en oansenlig dam som imponerar med sin inställning. Sådana hästar kan vara lätta att lura sig på – man tror att det ska ta stopp för dem men deras vilja kan försätta berg.

Skrällbudet

Antonio America går ner i klass. Farlig vid form.

Spetsbuden

Nr 3, 4 och 5 är snabba. Gitti tar han om ledningen?

! Statistik­vinnaren

Gitti.

V86-6

Loppet

Mycket spännande när bra ston ska göra upp över mastiga tre varv.

Tipsettan

Geisha Sund har härlig form. Får överta ledningen och blir svårfångad?

Motbuden

Ariel Boko är intressant över tre varv.

Skrällbudet

Rose Hill Dream.

Spetsbudet

Vi spår Geisha Sund.

! Statistik­vinnaren

Ariel Boko.

V86-7

Loppet

Vi hade gärna streckat fyra hästar men vår budget är ungefär fyra gånger för liten.

Tipsettan

I första hand blir det en intressant duell mellan Daryl Boko och Ni Talar Bra Latin, två fina fyraåringar. Daryl Boko har varit stark på slutet

och det avgör tipset, men vi hade som sagt gärna garderat.

Motbuden

Ni Talar Bra Latin vek ner sig från spets i Derbykvalet. Med det loppet i kroppen lär han vara bättre nu.

Skrällbudet

Kazire de Bob är en stark häst med fin form. Körs det på lite i täten, och det kan nog bli så, kommer Bob farande sista biten.

Spetsbuden

Eftersom Leader Tom är med i loppet kan Ni Talar Bra Latin inte hålla ledningen. Men kanske kan han slinka ut och överta eftersom Tom vill släppa. Annars lutar det åt att Daryl Boko får överta.

! Statistik­vinnaren

Ni Talar Bra Latin.

V86-8

Loppet

Uttagningslopp till Europaderbyt.

Tipsettan

D’One satt fast i Stoderbyt senast. Hon såg jättefin ut och de sparade krafterna har hon garanterat nytta av nu. Vi tror inte att någon varken kan eller vill ta emot från start och därefter blir det jobbigt för de övriga att plocka ner henne.

Motbuden

Kan Reckless öppna så bra att han får rygg på ledaren? Oavsett tycker vi att han i kraft av spåret är värst emot vårt singelstreck. Västerbo Loveboat ser fin ut, blir garanterat farlig med överpace. Men det blir det nog bara om Archangel Am är i ordning, för då körs han väl som vanligt offensivt? Även om det sansade Torbjörn Jansson som kör den här gången. Arch­angel Am föll ur helt i aktionen i Derbyt och är mycket svårbedömd den här gången. Det är fina pengar att köra om i Europaderbyt och från sidan känns det som lite risk att man bara chansar med Archangel Am och hoppas att han är i ordning. Vore i så fall trist.

Skrällbudet

Numera är Boys Going In sällan mer än en luring.

Spetsbudet

D’One.

! Statistik­vinnaren

D’One.

FAKTA

Tipsen och rankning

Spikarna

Vi spikar tre hästar. Både Tumble Dust  (V86-2) och D’One (V86-8) ser vi som klart troliga ledare av respektive lopp. När det gäller vår tredje spik, Daryl Boko (V86-7), är vi mer osäkra då han kan få mothugg. Den som har råd bör fundera på att gardera.

Kuskligan

1) Örjan Kihlström 58 segrar

2) Björn Goop 52

3) Jorma Kontio 49

4) Erik Adielsson 47

5) Ulf Ohlsson 30

Tänk på att …

… Claudielle (V86-3) hade fem raka galopper innan hon nu har skött sig i tre starter i rad. Goda förhoppningar om att hon ska gå felfritt även den här gången.

… Ragata (V86-6) är en topphäst i grunden men formen är klart tveksam och vi rankar ner henne. Men enda gången hittills som Erik Adielsson kört henne, i oktober i fjol, var Ragata mycket fin och de två såg ut att trivas bra ihop.

… 60 procent av potten frös inne i onsdags  då det inte blev utdelning på varken sju eller (givetvis då också) sex rätt och dessa pengar betalas i stället ut vid onsdagens jackpottomgång.

Stora systemet

Avd 1: Alla åtta startande (6–3)

Avd 2: 1 Tumble Dust (3–7)

Avd 3: 1–6–4–9–3 (10–7)

Avd 4: 9–3–2–6 (4–11)

Avd 5: 9–7–5–6–1 (10–8)

Avd 6: 7–15–11–14–8 (6–13)

Avd 7: 5 Daryl Boko (1–10)

Avd 8: 5 D’One (1–9)

 4 000 rader/1 000 kr

Luringen

Om Rina Chena Hai (V86-1) får spara farten ­samtidigt som det går undan kan hon slå till.

Lilla systemet

Avd 1: 6–3–2 (5–1)

Avd 2: 1 Tumble Dust (3–7)

Avd 3: 1–6–4 (9–3)

Avd 4: 9–3–2–6 (4–11)

Avd 5: 9–7–5–6–1 (10–8)

Avd 6: 7–15 (11–14)

Avd 7: 5 Daryl Boko (1–10)

Avd 8: 5 D’One (1–9)

 360 rader/90 kr

Bästa spelet

Vi föreslår en tvilling i V86-6. Geisha Sund som utgång mot de fyra ytterligare vi streckar på V86.

Chanssystemet

Avd 1: 6–3–2 (5–1)

Avd 2: 1–3–7–4–5 (9–6)

Avd 3: 1 Claudielle (6–4)

Avd 4: 9–3–2–6–4–11–1 (5–8)

Avd 5: 9–7 (5–6)

Avd 6: 7 Geisha Sund (15–11)

Avd 7: 5–1–10–6 (4–12)

Avd 8: 5 D’One (1–9)

 840 rader/210 kr

DD-systemet

DD-1: 5–1–10–6

DD-2: 5 D’One

V86-1

Vår rankning

  6 Fleetfoot Hanover

  3 Britt Hudson

  2 Rina Chen Chai

  5 Recation

  1 Wiss Shadow

  8 Jitanes

  7 Jumble Ås

  4 Alabama K.

V86-2

Vår rankning

  1 Tumble Dust

  3 Dominator

  7 Jonesy

  4 Conquestador B.R.

  5 Sir Ratzeputz

  9 Gimeheaven Sisu

  6 B.B.Tigger

  8 Room to Go

10 Rokkakudo

  2 Radieux

V86-3

Vår rankning

  1 Claudielle

  6 Impression

  4 Network Broline

  9 Reve d’Amour

  3 Nangijala Face

10 Paduca Dream

  7 Frida Montana

11 Rondine d’Amour

  5 Lizette Sisu

12 Vincere Scis Win

  8 Rive Gauche

  2 Zeinit Sun

V86-4

Vår rankning

  9 Marie Sisu

  3 Mill Stinger

  2 Claude Guegan

  6 Running Girl

  4 Ocean Dream D.E.

11 Rocking Simoni

  1 Fire Proof

  5 Dijon Zon

  8 Eklas Superior

12 Åsanna Hornline

10 Rainlake Lady

  7 Julia Hills

V86-5

Vår rankning

  9 Bennet

  7 Quantum Doubleleap

  5 Gitti

  6 Cox Pomona Grim

  1 Venividivici Karsk

10 Antonio America

  8 Silver Anne

  4 Damn What a Rush

11 Eaudevie Akema

12 Love Palema

  3 Maja B.B.

  2 Victor Pointer

V86-6

Vår rankning

  7 Geisha Sund

15 Ariel Boko

11 Bear With Me

14 Photo Princess

  8 Rose Hill Dream

  6 Debora Sund

13 Gisela Ås

  5 I am Unique

  9 Ragata

12 Engla Håleryd

10 Twigs Voici

  2 Digital Pointer

  3 Caviar’s Goldcard

  1 Sanna Sherona

  4 Clay Dunder

V86-7

Vår rankning

  5 Daryl Boko

  1 Ni Talar Bra Latin

10 Yamani Hornline

  6 Kazire de Bob

  4 Val d’Amour

12 Junior Troy

  7 Trans Atlantic

  3 Leader Tom

11 Thai Armani

  8 Super Yankee

  9 Princeton D.K.

  2 Kipling Face

V86-8

Vår rankning

  5 D’One

  1 Reckless

  9 Västerbo Loveboat

11 Archangel Am

  3 Harmi’s Frido

  6 Boys Going In

  4 Ready After

  8 Love Dancer

10 Jula In Focus

  2 Nochebuena Face

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM