Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Bergsåker.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Det är pinsamt med lopp innehållande sex hästar på V86-spelet.

Tipsettan

Sett till intjänade pengar känns det som om Windy Ways (bilden) borde stå 20 meter före sina motståndare. Å andra sidan kanske det bara är en tidsfråga innan hon har tjänat mest av alla de här hästarna – även om det är en bra bit upp till My Golden med två miljoner kronor insprunget. Ingen av de övriga hästarna har varit i närheten av att visa den form som Windy Ways har visat på slutet med tre raka segrar. Det har ju varit i lägre klass men motståndet har varit hårdare trots det. Det är med varelser av kött och blod vi har att göra, men om det här hade varit ett lopp med såna där virtuella hästar hade vi med bestämdhet hävdat att det var uppgjort ifall Windy Ways skulle förlora. Vi känner inga som helst tveksamheter inför att rita ner singelstrecket.

Motbudet

Ska man prata motbud blir det mest tomma ord för att fylla tomrummet av text som behöver att fyllas, det är ju nämligen som vi sagt att ingen av de övriga hästarna har något av utveckling kvar i sig. De har gjort det förbannat bra på tävlingsbanan allihopa, men tyvärr med betoning på gjort. Västerbo Collect kan fortfarande en del men i den nya regin har det mest blivit tämligen svaga insatser även om hon blixtrat till någon enstaka gång.

Skrällbudet

Bonnies Maggie är en fin häst i grunden. My Golden är väl – eller var – bästa hästen. Som unghäst var hon jämnheten själv men som äldre är hon lika sällan på pallen som hon var det ofta då.

Spetsbudet

Bonnies Maggie är mycket startsnabb. Windy Ways borde inte få något mothugg om kusken vill att hon ska söka sig mot ledningen.

! Statistik­vinnaren

Windy Ways.

V86-2

Loppet

Volstead har bra chans i årsdebuten.

Tipsettan

Volstead var en av de bästa svenskfödda treåringarna i fjol, i alla fall bitvis. Nu gör han årsdebut och han får göra det mot äldre motstånd (även om det är hel del andra fyraåringar med i loppet också), men det spelar nog inte så stor roll. Hittar han till ledningen har han mycket bra chans men han kan vinna även från andra positioner.

Motbudet

Robin Hood Bi är en häst som vi gillar, han har bra kunnande för klassen. Han kan öppna om man laddar med honom men känslan är att galopprisken ökar då. Om Volstead är ringrostig kanske Robin Hood Bi trots allt kan plocka ner denne. Elliot Boko var betrodd i comebacken men behövde helt tydligt det loppet. Har han tagit det på det rätt sätt är han intressant, även om risken finns att han blir fast på innerspåret.

Skrällbudet

Milton Sigel har ett tråkigt spår men kan mycket.

Spetsbuden

This is Alex är snabb ut. Släpper till Volstead eller testas i ledningen?

! Statistik­vinnaren

Volstead.

V86-3

Loppet

Vi spikar och hoppas att hårdheten tar ut sin rätt.

Tipsettan

Mockingbird Face är ingen klar vinnare men blir vår spik då vi behöver en till utöver den vi redan har.

Motbuden

Lotus Khan och Manne S.E. är givna. Ratata Zenz kan fronta.

Skrällbudet

Laurentius Cavallo?

Spetsbudet

Ratata Zenz?

! Statistik­vinnaren

Lotus Khan.

V86-4

Loppet

Bra lopp för klassen.

Tipsettan

Be Spontaneous

svarar för fina insatser. Han går från alla positioner men vi är lite

inne på att han kan nå ledningen om han laddas för fullt från start. Det kan i så fall vara loppavgörande även om ledningen inte är

lika betydelsefull över lång distans.

Motbuden

Nose Gear är nog bästa hästen, i alla fall som han agerat i de flesta starterna på slutet. Det finns väl en viss risk att han får göra grovjobbet nu, och då är han sårbar. Å andra sidan har han ett par starka stallkamrater med i loppet som kan ta på sig grovjobbarrollen i hans ställe. Devs Darling höll farten bra senast och får en fin resa även den här gången.

Skrällbudet

Warrawee Perseus har absolut kapacitet att räcka.

Spetsbuden

Utter frontar, släpper till Spontaneous Bi?

! Statistik­vinnaren

Warrawee Perseus.

V86-5:

Loppet

Spets och slut igen?

Tipsettan

Det är debut på distansen för Just Like an Angel och det är väl högst tveksamt om den är något plus. Form och läge går det inte att klaga på, dessutom har Just Like an Angel en bra kusk. Två raka segrar från ledningen kan mycket väl följas av en tredje.

Motbuden

Tycko Star galopperade tidigt men gör det knappast igen. Näst senast vann han från ledningen. Han får svårt att nå dit nu men får ändå en bra resa, dödens borde han kunna undvika, och segerstrider ändå.

Kirin de Zeun var rätt så svag senast men nu är det enklare emot och hemmaplan, plus att han har lopp i kroppen. Vegas är bra för den här typen av gäng.

Skrällbudet

Ima Regina är tyvärr bortlottad. Kan duga med tur.

Spetsbudet

Just Like an Angel.

! Statistik­vinnaren

Just Like an Angel.

V86-6

Loppet

Många startsnabba men det är inte säkert att det blir en fartfest för det.

Tipsettan

Kash’s Cantab har sett fin ut mest hela tiden men fick under en lång period dålig utdelning – han räckte helt enkelt inte. Nu har han hittat en växel till igen och efter en del snälla resor mot hårdare motstånd kanske han nu är mogen att, mot lite enklare motstånd, testa i ledningen. Han är vår spetsfavorit trots alla startsnabba konkurrenter.

Motbuden

Beer Summit såg jättefin ut i början på fjolåret men mot slutet var han inte lika alls rolig att skåda. Om det var ett tecken på hur han kommer att agera i år kan vi räkna med en bra insats direkt. Han är mycket startsnabb men inte spetsberoende. Bon Frecia rankas upp på att han har ett bra spår. Alvena Pele var sämre senast. Det kan ha varit så enkelt som att det är kort distans som gäller för honom numera, att han inte klarade av de 500 meterna extra senast.

Skrällbudet

Vi är lite nyfikna på Air Frame. Hon gör sin första säsong mot den äldre eliten men det kan vara fördel att vara ung i ett sällskap där de flesta hästarna har många slitsamma säsonger bakom sig.

Spetsbudet

Kash’s Cantab är väl ändå svår att ta en längd på.

! Statistik­vinnaren

Air Frame.

V86-7

Loppet

Klassen på Bergsåker, när man inte får ihop fulla fält

i flera av V86-avdelningarna … det duger inte.

Tipsettan

Rebellion är svår att räkna på. Han har garanterat bra chans i det här gänget. Men som trolig favorit från ett dåligt läge är han ingen

häst som vi funderar på att spika. Det är just det där med att han är favorit. Det finns en viss typ av hästar som gör sig som bäst när de får slå ur underläge. Rebellion är en sådan. När han vinner som favorit får man tugga i sig det.

Motbuden

Cao Dai har, frånsett näst senast – men det får kusken ta på sig, svarat för fina insatser på slutet. Får han spara speeden ska det bli spännande att se hur långt det kan räcka. Elit Håleryd kan knappast hålla ledningen men i det här lilla fältet bör det lösa sig ändå.

Frågan är hur bra. Han långspurtade bra senast och har styrkan att kunna plocka ner allt om han inte hamnar för långt bak i kombination med alltför lågt tempo. Chip Dealer är lite ojämn men om han är i bra form har han mycket bra chans mot det här motståndet. Utility Bus är en topphäst i grunden. Han har haft sina problem i karriären. Numera är han amatörtränad. Han var klart godkänd i debuten i ny regi men galopperade senast. Normalt sett borde han kunna leda det här loppet väldigt länge. Kalypso Face skulle normalt sett platsa på kupongen men

insatsen senast var för svag för att vi ska vilja betala för honom den här gången. Sandro Mustang är bara ett platsbud.

Skrällbudet

Leo on Line har inte vunnit på länge men har gjort fina insatser och borde kunna få sticka dit nosen först någon gång. Det här motståndet är passande.

Spetsbudet

Utility Bus.

! Statistik­vinnaren

Kalypso Face.

V86-8

Loppet

Vi hade inte råd med alla men det känns rätt så bra med sju streck också.

Tipsettan

Artemis har varit igång länge och det är beundransvärt av henne att vara tillbaka i form efter en liten svacka i kombination med att hon mött hårt motstånd. Bra chans att hon blåser till allt om hon inte får för långt fram.

Motbuden

Rub it Out ser inte ut att ha någon toppform men precis som senast har hon en för bra uppgift på papperet för att det ska gå att ranka ner henne. Arby’s Amalia kan vara på väg tillbaka till de höjder som tog henne till nio raka segrar i början på karriären.

Skrällbudet

Hade Ninepoints Ariel haft ett vettigt läge hade vi definitivt rankat henne bland de allra främsta.

Spetsbudet

Arby’s Amalia eller Rub it Out.

! Statistik­vinnaren

Arby’s Amalia.

FAKTA

Tipsen och rankning

Kuskligan, Solvalla

1) Örjan Kihlström 53 segrar

2) Ulf Ohlsson 23

3) Erik Adielsson 19

4) Stefan Melander 17

5) Jorma Kontio 15
 

Spikarna

Windy Ways (V86-1) har vi skrivit om lite överallt, och det är för att hon under normala omständigheter bör vara överlägsen det motstånd hon

möter i morgon. Vi spikar även Mockingbird Face (V86-3) utan att vara helt övertygade beträffande

honom.

Tänk på att …

… det bara är sex deltagare med i den första V86-avdelningen. Det innebär att det bara är utdelning på de två första hästarna i mål för den som tänker lägga ett platsspel.

… Panoramic (V86-2) inte är typen man sorterar

in som en sprinter direkt. Faktum är dock att han vann på distansen den enda gången han hittills provat på den.

… Utter var favoritspelad mot Be Spontaneous (båda V86-4) när de möttes för knappt två månader sedan. Utter har visat fin form men var sämre senast och det är anledningen till att vi inte tror

så mycket på honom den här gången.
 

Stora systemet

Avd 1: 4 Windy Ways (3–5)

Avd 2: 5–6–1–2 (8–7)

Avd 3: 11 Mockingbird Face (4–9)

Avd 4: 7–3 (2–9)

Avd 5: 1–2–6–7 (10–3)

Avd 6: 1–2–3–5–9 (4–8)

Avd 7: 8–5–1–6–2–3 (7–4)

Avd 8: 9–4–3–5–10–11–1 (7–2)

 6 720 rader/1 680 kr
 

Lilla systemet

Avd 1: 4 Windy Ways (3–5)

Avd 2: 5 Volstead (6–1)

Avd 3: 11 Mockingbird Face (4–9)

Avd 4: 7–3 (2–9)

Avd 5: 1–2–6–7 (10–3)

Avd 6: 1–2–3–5–9 (4–8)

Avd 7: 8–5–1–6–2–3 (7–4)

Avd 8: 9–4 (3–5)

 480 rader/120 kr
Chanssystemet

Avd 1: 4 Windy Ways (3–5)

Avd 2: 5–6–1–2 (8–7)

Avd 3: 11–4–9–2 (15–3)

Avd 4: 7–3–2–9–4 (5–11)

Avd 5: 1 Just Like an Angel (2–7)

Avd 6: 1 Kash’s Canab (2–3)

Avd 7: 8–5–1–6–2–3 (7–4)

Avd 8: 9–4 (3–5)

 960 rader/240 kr

DD-systemet

DD-1: 8–5–1–6–2–3

DD-2: 9 Artemis

Luringen

Rigatoni (V86-8) såg fin ut i årsdebuten och med det loppet i kroppen är hon klart intressant.

Bästa spelet

Windy Ways (V86-1) bör vinna. Bonnies Maggie kan lifta med till andra. Tvillingen är alltså 4–2.

V86-1

Vår rankning

    4 Windy Ways

  3 Västerbo Collect

  5 Eleanor Rigby

  2 Bonnies Maggie

  6 My Golden

  1 Miamarie Ennoble
 

V86-2

Vår rankning

    5 Volstead

  6 Robin Hood Bi

  1 Elliot Boko

  2 Panoramic

  8 Mystic Illusion

  7 Milton Sigel

  9 Polansky Bi

  4 This is Alex

10 Ride the Lightning

  3 Dream Derby

11 King of Mine
 

V86-3

Vår rankning

  11 Mockingbird Face

  4 Lotus Khan

  9 Manne S.E.

  2 Ratata Zenz

15 Västerbo Guerrier

  3 Notorius Face

  1 Contador

12 Royalty

10 Ippon Futura

  7 Laurentius Cavallo

14 Scargi

13 Each Life

  5 Classic Gentleman

  8 More Muscles

  6 On Track Mosquito
 

V86-4

Vår rankning

    7 Be Spontaneous

  3 Nose Gear

  2 Devs Darling

  9 Warrawee Perseus

  4 Operating Limit

  5 Betel Am

11 Mr Crazed

  6 Utter

12 Bellmondo Hornline

  8 Laura Roc

  1 Silent Laser

10 Robros Brazza
 

V86-5

Vår rankning

    1 Just Like an Angel

  2 Tycko Star

  6 Kirin de Zeun

  7 Vegas

10 Oakman’s Chatelane

  3 Conrads Angela

  5 Ravenham

12 Vas Y.Brio

  8 Ima Regina

  4 Agobra Miss Charm

11 Glen Leven

  9 Spitcam Jubb
 

V86-6

Vår rankning

    1 Kash’s Cantab

  2 Beer Summit

  3 Bon Frecia

  5 Alvena Pele

  9 Air Frame

  4 Democrat

  8 Reven d’Amour

10 I Saw You

  6 Friction

  7 Johnny B.Kemp
 

V86-7

Vår rankning

  8 Rebellion

  5 Cao Dai

  1 Elit Håleryd

  6 Chip Dealer

  2 Utility Bus

  3 Leo on Line

  7 Kalypso Face

  4 Sandro Mustang
 

V86-8

Vår rankning

  9 Artemis

  4 Rub it Out

  3 Arby’s Amalia

  5 Rigatoni

10 Callela Colibri

11 Wingait Ida

  1 Rose Hill Dream

  7 What’s Your Limit

  2 Quantanamera

  8 Ninepoints Ariel

12 Conras Elsa

  6 Moneypenny Face

Per Nicklasson