Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1:

Loppet

Öppet lopp för relativt låg klass. Vi streckar på.

Tipsettan

Binserta d’Eam får ofta spelarnas förtroende, och dessutom

ofta mot bättre motstånd än detta. Hon kan öppna skapligt

och i ett fält utan några segerstaplare blir hon säkert betrodd på nytt. Senast fastnade hon bakom en trött konkurrent och galopperade när kusken var tvungen att dra i henne. Hon hade gott om krafter kvar då och den reserven kan hon få bruk för nu.

Motbudet

Undying Lands höll bra från dödens senast.

Skrällbudet

Digital Winner har ett skitspår men hävdar sig här.

Spetsbuden

Binserta d’Eam kan öppna okej och Undying Lands borde väl nöja sig med vinnarhålet?

! Statistik­vinnaren

Lisa Scarlet.

V86-2:
Loppet

Favoriten måste nog nästan vara sjuk för att förlora detta från ledningen. Omgångens säkraste spik.

Tipsettan

Det mesta talar för Coldtown (bilden). Han har tagit ledningen

i nio av tio lopp där han haft öppet framspår och väl i ledningen har han vunnit tio av tolv lopp. Senast såg han ut att bli frisk i ledningen

och orkade inte riktigt stå emot de andra sista biten men kämpade ändå duktigt. Men då var det lång distans och nu är loppet mycket kortare. Över kort distans har han bara för­lorat en gång, det var näst senast då han från spår elva spurtade vasst över upploppet och kom i mål på en 1.10-tid.

Motbudet

Västerbo Highflyer har inte riktig fått utdelning på sin form och är det någon som ska kunna utmana favoriten så är det han. Men frågan är ändå hur det ska gå till. Han har det sämsta läget och tvingas till ett betydligt tuffare lopp än det Coldtown ser ut att få. Men han har höjt sig ytterligare på barfotabalans och körs han så på onsdag så är han värd att bevakas.

Skrällbudet

Rocky Race håller fin form åldern till trots och skulle han få vinnarhålet är hans platschans mycket god.

Spetsbudet

Coldtown. Ingen varken kan eller vill svara ut honom.

! Statistik­vinnaren

Coldtown.

V86-3:

Loppet

Ett sto med toppform hamnar högst i rankingen.

Tipsettan

Callela Colibri har gjort det bra i Finland mot stoeliten där men

i Sverige väntar hon fortfarande på sin första seger. På banan Mikkeli i Finland startade hon två dagar i rad (!) och gjorde de bra bägge gångerna. Formen är på topp och vi blir inte förvånade om hon spräcker sin nolla på svensk mark nu.

Motbuden

Re Doc fastnade invändigt senast med krafter kvar. Före det tog han två raka segrar från ledningen och det är mot den positionen han siktas nu. Order to Fly hade pausat före senaste starten och kommer att vara förbättrad nu. Han är van vid betydligt tuffare motstånd och räknas tidigt.

Skrällbudet

Souchong tillhör de bättre stona i sin kull och Örjan Kihlström kör från ett passande smygläge.

Spetsbudet

Re Doc är snabb ut, blir spelfavorit och har en god spetschans.

! Statistik­vinnaren

Augustis F.

V86-4:

Loppet

Orutinerade treåringar och även om tipsettan har fina förutsättningar att segra på nytt så rekommenderas fler streck. Galopperna kan komma plötsligt och hästarna utvecklas mycket från lopp till lopp och skarpa prestationer kan vara svåra att förutse.

Tipsettan

M.T.Klara inledde sin karriär med två säkra spetssegrar. Hon har alltså redan visat prov på bra startsnabbhet och förmåga att vinna från spets. Senast galopperade hon i starten (stänkrädd?) då hon startade från bakspår. Kan hon svara ut ledningen, och mycket talar för det, blir hon en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna.

Motbudet

Alan Wadd vann enkelt senast då han ledde runt om och stilen han gjorde det på var förbättrad.

Skrällbudet

Floyd P.Boko fick senast stryk av Sauron Pil, men insatsen var bra då han stred duktigt.

Spetsbudet

M.T.Klara har visat startsnabbhet.

! Statistik­vinnaren

M.T.Klara.

V86-5:

Loppet

Nuncio kommer att spikas av många och även vi har charmats av svensk travsports nya gunstling. Men Daley Lovin är en annan favorit som måste streckas.

Tipsettan

Bara sex hästar till start och vi har många tecken på oss att reda

ut våra tankar och känslor. Låt oss börja med det sistnämnda.

Nuncio, få hästar har den vinnarinstinkten han besitter. Inte ens om vi börjar slå i travsportens historieböcker finner vi många som just när det gäller inställning spelar i Nuncios liga. Visst, vi tar i så vi spricker nu, men det är ju lätt att göra det när man blivit berörd – när ens känslor satts i svall. Att se Nuncios insats i Elitloppet, då han tågade i tredjespår loppet igenom men ändå var med i segerstriden, är en upplevelse lika ljuv som den lenaste serenaden klingar i den förälskades öron. Fortsätter Nuncio i samma stil som han inlett sitt tävlande i Sverige så kommer han dubbla sin redan imponerande startprissumma. Och, tänker ni nu, om allt detta ovan stämmer så ska väl Nuncio vinna ett lopp som detta med halva upploppet? Nja, det är nu det börjar bli intressant på allvar. Trots alla överord så kommer inte många att spika Nuncio. Varför? Hoppa ner ett stycke och läs fortsättningen!

Motbudet

Anledningen till att vi inte rekommenderar att Nuncio lämnas ensam på kupongen stavas Daley Lovin. Han är också en importerad amerikan på fyra år. Han är son till Conway Hall, helbror med Nuncios pappa And­over Hall. Och han har också imponerat sedan han kommit till Sverige. Stort. Han tar sig till ledningen och sedan måste Nuncio fram och sätta sig i dödens, för vem av de andra ser till att hålla tempot uppe? Är det någon som ska slå Daley Lovin från dödens så är det Nuncio. Men även det omvända gäller: är det någon som ska kunna rå på Nuncio så är det Daley Lovin. Kontentan blir att bägge måste streckas.

Skrällbudet

Exodus Hanover, ännu en amerikansk fyraåring (dessutom efter Andover Hall) kommer allt mer och skulle han vinna skulle det räknas som en skräll.

Spetsbudet

Daley Lovin körs till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Nuncio.

V86-6:

Loppet

En seger på 20 starter hittills har vår tipsetta. Vi blundar för statistiken och spikar ändå.

Tipsettan

När vi väljer att spika Britelite Am känns det, statistiken till trots, ändå inte som en chansning. Näst senast spurtade hon fint och landade på en 11-tid i ett försök till Stosprintern. Senast fick hon ett riktigt preparé med sent speedutrymme och gott om krafter kvar över mål. Nu är spetschanserna goda och den där enda segern hon tagit hittills i karriären togs just från ledningen.

Motbuden

Warrawee Perseus vann på förra veckans V86 efter ledning hela vägen och formen är god. Han kan dyka upp i striden trots sitt läge om vår idé skulle svika. Montreal har också ett trist läge och det höjer egentligen bara Britelite Ams utsikter för seger.

Skrällbudet

Höwings Tia Maria är en långväga gäst.

Spetsbudet

Britelite Am, åtminstone efter en liten bit.

! Statistik­vinnaren

Montreal.

V86-7:

Loppet

Kampen står mellan ett gäng fyraåringar tror vi.

Tipsettan

Whitehouse Express visade senast, i Sprintermästaren, att han kan springa snabbt. Nu ska han bevisa att han har bra ork också när han debuterar på lång distans. Han har ett spetsläge och slipper han allt för mycket tryck under vägen ökar så klart hans chanser.

Motbuden

Coco de Vie var heroisk senast då hon tågade i tredjespår runt om och ändå var med på målfotot. Då hon inte brukar öppna något speciellt bakom bilen kan hon tvingas till tung löpning på nytt, men det gick ju nästan vägen föra gången så hon räknas med chans ändå. Scellino Luis hade mycket krafter kvar senast utan att vara toppad till det loppet. Lord Flax kommer också han från en stark prestation. Furious Francis har höjt sig i Goops regi.

Skrällbudet

Valentino Strix är fin och obesegrad med Kihlström.

Spetsbudet

Whitehouse Express öppnar bra och borde ha god chans att komma till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Coco de Vie.

V86-8:

Loppet

Mycket fin försmak av Jubileumspokalen.

Tipsettan

Att tippa den minst rutinerade hästen, som dessutom har bakspår (igen, höll vi på att skriva ...) kan tyckas konstigt. Men loppet är

väldigt jämnt mellan några hästar och att välja en tipsetta blir lite chansartat. Sauveur svarar alltid fantastiska insatser och har vunnit från kluriga utgångslägen förr.

Motbuden

Reckless kommer från en lysande insats i Frankrike

och Björn Goop kör för tillfället med sällan skådad snits. Corky känns som garanterad spetshäst i detta fält och från ledningen borde vinstchansen vara god. Men utan att vara dålig har han heller inte glänst i de två loppen han gjort i år och han behöver bevisa form innan vi vågar vinnartippa.

Skrällbudet

Rolex Bigi är mycket bättre än raden.

Spetsbudet

Corky har spetsat i fem av nio starter på svensk mark där han har haft öppet spår.  

! Statistik­vinnaren

Sauveur.

FAKTA

Tipsen och rankning

Kuskligan,

1) Örjan Kihlström 80 segrar

2) Erik Adielsson 47

3) Jorma Kontio 43

4) Ulf Ohlsson 42

5) Björn Goop 311

Spiken

Coldtown (V86-2) har perfekta förutsättningar

för att leda runt om och är en spik som många kommer att förlita sig till den här omgången.

Britelite Am (V86-6) är en mer uppkäftig spik som vi tror leder runt om.

Tänk på att …

… sex av våra tipsettor vann förra onsdagen och Aftonbladet leder nu tidningarnas tipsliga.

… det inte blev någon utdelning på sexorna förra veckan och det är på nytt jackpott nu. Tio miljoner kronor kan en ensam vinnare få vid åtta rätt.

… efter mycket snack om travets framtid och norr kontra söder kan vi torrt konstatera att kvaliteten

på Solvallas tävlingar denna omgång håller  toppklass! Ingen av landsorstbanorna var i närheten av denna höga kaliber på sporten när sommar­travet var ute på turné.

… Coldtown (V86-2) tagit ledningen i nio av tio starter med öppet spår .
 

Stora systemet

Avd 1: 5–1–6–13 (10–9)

Avd 2: 5 Coldtown (8–4)

Avd 3: 6–4–5–9–3–11 (10–7)

Avd 4: 1–11–12 (9–5)

Avd 5: 6–4 (3–5)

Avd 6: 3 Britelite Am (11–8)

Avd 7: 5–6–10–12–11–7 (3–4)

Avd 8: 11–5–1–4–8–7 (6–10)

 5 184 rader/1 296 kr
 

Lilla systemet

Avd 1: 5 Binserta d’Eam (1–6)

Avd 2: 5 Coldtown (8–4)

Avd 3: 6–4–5–9–3–11 (10–7)

Avd 4: 1 M.T.Klara (11–12)

Avd 5: 6–4 (3–5)

Avd 6: 3 Britelite Am (11–8)

Avd 7: 5–6–10–12–11–7 (3–4)

Avd 8: 11–5–1–4–8–7 (6–10)

 432 rader/108 kr

Chanssystemet

Avd 1: 5–1–6–13 (10–9)

Avd 2: 5–8 (4–3)

Avd 3: 6 Callela Colibri (4–5)

Avd 4: 1–11–12–9–5–7–3 (6–10)

Avd 5: 4 Daley Lovin (3–5)

Avd 6: 3–11–8–2–6 (7–9)

Avd 7: 5–6–10 (12–1)

Avd 7: 11–4 (5–1)

 1 680 rader/420 kr

DD-systemet 9 rader

DD-1: 5–6–10

DD-2: 11–5–1

Luringen

Rolex Bigi (V86-8) har en rad som skrämmer den mest kräsne skrälletaren, formen  är dock god.

Bästa spelet

Britelite Am (V86-6) har en fin uppgift och ser ut att bli bortglömd trots firma Walmann/Kihlström.
 

V86-1

Vår rankning

 5 Binserta d’Eam

 1 Undying Lands

 6 Metallic Beat

13 Digital Winner

10 Lisa Scarlet

 9 Boom Boom Am

 4 Mr Dream Cocktail

12 Electric Image

11 Brothers in Am

 8 Spyglass Hill

 3 Challenger E.A.

 2 Ebba Greenwood

 7 My Star Bråten

V86-2

Vår rankning

  5 Coldtown

 8 Västerbo Highflyer

 4 Rocky Race

 3 Onirique

 6 Long Night

 7 Wannacmyguns

 1 Boztheman

 2 E.L.Rocket
 

V86-3

Vår rankning

6 Callela Colibri

 4 Re Doc

 5 Order to Fly

 9 Souchong

 3 Figaro Sånna

11 Augustus F.

10 Rub it Out

 7 Diamond of Ace

 8 State of Liberty

 1 Bowie Boko

12 Headhunter

 2 Quite a Fall
 

V86-4

Vår rankning

1 M.T.Klara

11 Alan Wadd

12 Floyd P.Boko

 9 Dev’s Dragon

 5 Fabulous Image

 7 Kosmopolit du Gull

 3 Labellaragazza

 6 Jaguar Winner

10 Dream Babe

 8. M.T.Kingsize

 4 Angel of Rock

 2 Global Spellbound

V86-5

Vår rankning

  6 Nuncio

 4 Daley Lovin

 3 Exodus Hanover

 5 Buddah

 2 Scacco Matto

 1 Party Boat Hanover

V86-6

Vår rankning

3 Britelite Am

11 Warrawee Perseus

 8 Montreal

 2 Höwings Tia Maria

 6 Utter

 7 Somebodylikeyou Ås

 9 Secret Mission

12 Karate Kate

 5 Inspection

10 Walconcrete

 1 Åhej Hornline

 4 Global Pleasure
 

V86-7

Vår rankning

5 Whitehouse Express

 6 Coco de Vie

10 Scellino Luis

12 Lord Flax

11 Furious Francis

 7 Valentino Strix

 3 Raffinos

 4 Gigant Proud

 2 Indian Nalan

 8 Piece of Work

 1 Elegant

 9 T.M.Continental
 

V86-8

Vår rankning

11 Sauveur

 5 Reckless

 1 Corky

 4 Rolex Bigi

 8 Ivar Sånna

 7 Bostonz Credit

 6 Screen Height

10 Charrua Forlan

 2 Djali Boko

 3 Rokkakudo

 9 Riff Kronos

12 Tiberius F.

Casper Hedberg