Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla.

Sportbladets expert Thomas Sandberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1:

Loppet

Treåriga ston är inte alltid att lita på, men vi tror hårt på den förmodade favoriten.

Tipsettan

High Expectation skickade Örjan Kihlström fram utvändigt om ledaren varvet från mål senast och sättet Stefan Melanders häst avgjorde på för tredje

raka segern imponerade. Örjan behövde barapåminna sin styrning ett par gånger den sista biten och det såg ut att finnas sparade krafter kvar. High Expectation lever verkligen upp till sitt namn och från fint utgångsläge ska det vara bra chans till fjärde raka.

Motbudet

Cayenne Ovel gör debut i Stefan Hultmans regi och hon har visat gott kunnande hos Svante Båth tidigare. Spår ett kan bli en fälla, men visst är hon given om man väljer att gardera loppet.

Skrällbudet

Shaolin har visat fin form lite i skymundan.

Spetsbudet

Felfri spetsar nog Caresse trots spår sju.

! Statistik­vinnaren

Miss Montechristo har två segrar på tre starter tillsammans med Johan Untersteiner.
 

V86-2:
Loppet

Nytt treåringslopp där duon vi tror mest på bara har hunnit med två starter vardera.

Tipsettan

Ferry Boko har gjort allting rätt i karriärens två starter och då det dessutom ser ut att kunna bli ledningen igen finns ingen anledning att gå emot Björn Goops häst i tipset. Ekipaget spårar hela vägen igen?

Motbudet

Trabant har också gjort det bra i sina två starter hittills i karriären och kapacitetsmässigt tror vi inte att Örjan Kihlströms häst är sämre än vår tips­etta. Det är alltså hugget som stucket om vem man håller överst i rankingen. Trabant gör debut bakom startbilen, men enligt stallet ska det gå bra.

Skrällbudet

Hawk Cliff får också plats på vårt system då han gick i mål med sparade krafter kvar senast och har visat god kapacitet i tidigare starter.

Spetsbudet

Ferry Boko har två raka från ledningen och Björn Goop siktar nog mot täten igen.

! Statistik­vinnaren

Ferry Boko vet efter två starter ännu inte hur det känns att förlora.

V86-3:

Loppet

Endast sju hästar som vill vara med och tävla om ett förstapris på 100 000 kronor, men det betyder inte att loppet för den delen är lättlöst.

Tipsettan

Candor Hall mötte de allra värsta långdistansarna senast under Åby Stora Pris-dagen och när Björn Goop styrde ner sin sjuåring på open stretch av­slutade Candor Hall vasst till fjärdeplatsen. Mellby Viking och Alfas Da Vinci var etta och tvåa

i det loppet och några sådana konkurrenter finns inte med i den här startlistan. Lång distans passar Candor Hall utmärkt, men det var länge sedan han hade spår ett bakom bilen och känslan är att han riskerar att bli över från start. Han är bra nog för att göra grovjobbet i loppet, men det kan också bli svårt att plocka ner Charrua Forlan utan hjälp av någon konkurrent.

Motbuden

Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan tror vi tar hand om ledningen i loppet och då fältet bara innehåller sju hästar kan den positionen bli guld värd. Femåringen har inte vunnit på lång distans efter två starter, men får ekipaget bestämma en bit är Charrua Forlan bra nog för att spåra hela vägen. Spring Erom slog svenskt rekord på distansen för fem starter sedan och avslutade också bra senast i samma lopp som Candor Hall. Dan Widegrens tioåring visade då fin form som sexa och lång distans är en fördel för hedershästen som verkar ha nio liv.

Skrällbudet

Volstead har stått i 13 för 10 och 12 för 10 i sina senaste starter så kanske är det fel att ha Örjan Kihlströms styrning under den här vinjetten. Men vi tycker ändå att ekipaget får ses som en liten outsider nu då fyraåringen möter äldre mer rutinerade stayers för första gången samtidigt som det är debut över lång distans. Volstead var tvåa i Sprintermästaren för tre starter sedan och tog då bara stryk av Nuncio.

Spetsbudet

Charrua Forlan är kvick ut och Hans-Owe Sundberg vill säkert till ledningen för att sedan försöka bestämma tempot en bit då lång distans kan vara ett litet

frågetecken.

! Statistik­vinnaren

Charrua Forlan har gått i ledningen åtta gånger, varav sju har slutat med seger.

V86-4:

Loppet

Öppet lopp. En häst sticker ut en aning, men där bakom är det mycket svårrankat.

Tipsettan

Windwalker har bara gjort två starter och utgår från spår tolv, men vi tror ändå att Kent Knutssons tre­åring har bra chans att runda till seger. Senast landade Windwalker på en mycket fin tid trots att det ”bara” räckte till en andraplats. I debuten spårade Knutsson

stora delar av loppet.

Motbuden

Mellby Diamant har till skillnad från vår tipsetta ett bra utgångsläge och vi har stor respekt för Reijo Liljendahl när det gäller att ha hästarna i fin ordning. Million Kisses är ännu segerlös efter åtta starter, men i ett vidöppet lopp tror vi att Örjan Kihlströms styrning slutar långt fram.

Skrällbudet

Onekiss är bättre än raden.

Spetsbudet

Felfri spetsar nog Paddington Face.

! Statistik­vinnaren

Amazing la Marc har gått i ledningen en gång och det slutade med seger.

V86-5:

Loppet

Långlopp som vi hoppas överleva på fyra streck.

Tipsettan

Le Lahar var ute på opassande kort distans senast och tappade travet till slut då, men eftersom hästen är med i startlistorna igen borde allting vara i sin ordning. Per Linderoths häst trivs på lång distans, vilket han visade inte minst näst senast vid segern i lördagsloppet.

Motbuden

Zo Zo Hoss gjorde comeback senast efter att ha varit i från tävlingsovalen sedan sista veckan i maj. Från ledningen höll Timo Nurmos häst farten bra och räkna med att den segervane femårigen haft nytta av den genomköraren. Lyckas Ulf Ohlsson försvara innerspåret är det hästen att slå för övriga. Ramboldo Jet höll farten bra hela vägen senast efter att ha fått göra grovjobbet som första häst i tredjespår de sista 650 meterna.

Skrällbudet

Sudbury har fint läge och räknas tidigt felfri.

Spetsbudet

Zo Zo Hoss.

! Statistik­vinnaren

Le Lahar har aldrig förlorat på distansen (2/2).

V86-6:

Loppet

Intressant uttagningslopp med flera intressanta hästar och kuskar.

Tipsettan

Remote Control gjorde debut för Peter Untersteiner senast och efter ett avslutande halvvarv i tredjespår slutade det på bästa sätt. Hästen har i tidigare regi matchats framgångsrikt på V75 och spår fyra lär passa perfekt för den startsnabba valacken.

Motbuden

O.P.Q.C. och Mystery Love möttes också i senaste starten och då drog den förstnämnde det längsta strået efter ett starkt upplopp. Mystery Love hade dock ingen tur med resan under vägen, men visade fin form i skymundan av vinnaren. Vi tror att båda är med på målfotot och tillsammans med vår tipsetta får de bilda ett trehästarslås.

Skrällbudet

Angel France är bättre än raden då hon matchats

i stenhårda sällskap.

Spetsbudet

Remote Control.

! Statistik­vinnaren

Duffman har körts av Patrik Fernlund en gång tidigare och då blev det seger.

V86-7:

Loppet

Öppet lopp som vi gärna garderat ytterligare, men vi låser på den troliga ledaren och en häst som vi tror kommer att avsluta bra.

Tipsettan

Peter Untersteiners Flash Håleryd travade 1.14-blankt senast i sin blott fjärde start, men fick nöja sig med tredjeplatsen. Hästen öppnade bra från spår tre då och vi bygger tipset på att Christoffer Eriksson tar hand om ledningen. I den positionen ska det vara bra segerchans.

Motbudet

Casanova Sisu var med i samma lopp som vår tips­etta senast och från spår sju hamnade Per Nordström en bit ner i fältet från start. Casanova Sisu avslutade sedan bra som fyra. Gången innan var den treåriga hingsten mycket fin från ledningen och normalt sett fäller ekipaget många från bakspår.

Skrällbudet

Vid större gardering tycker vi Expensive River känns hetast.

Spetsbudet

Flash Håleryd.

! Statistik­vinnaren

Expensive River är obesegrad från bakspår (1/1).

V86-8:

Loppet

Tilläggslopp där nästan halva fältet känns chanslöst.

Tipsettan

Raggio d’Elite har gjort två starter för Johan Untersteiner och visade redan senast att lopp i kroppen var en klar plusfaktor. Med lite frågetecken kring de värsta motbuden singelstreckar vi eki­paget från ett fint läge.

Motbuden

Stallkamraterna Seedorf O.M.F.  och Amor Winner.

Skrällbuden

Melanders duo First Visit och Lincoln Lawyer.

Spetsbudet

First Visit.

! Statistik­vinnaren

Amor Winner har vunnit en av två starter då Björn Goop suttit i sulkyn.

FAKTA

Tipsen och rankning

Kuskligan,

1) Örjan Kihlström 86 segrar

2) Erik Adielsson 52

3) Jorma Kontio 44

4) Ulf Ohlsson 42

5) Björn Goop 40

Spiken

Omgångens bästa spik tycker vi kommer direkt i den första avdelningen där High Expectation (V86-1) har en fin chans att ta fjärde raka segern.

Vi avslutar också omgången med ett singelstreck på Raggio d’Elite (V86-8).

Tänk på att …

… omgången innehåller flera öppna treåringslopp

där flera tränare säkerligen har siktet inställt mot kullens största lopp för året – Kriteriet – som avgörs den 27 september.

…sprintermästartvåan Volstead (V86-3) möter äldre hästar för första gången i år. Hur långt räcker Stefan Melanders fyraåriga stjärna?

… Kent Knutsson kommer med en häst, Windwalker (V86-4), till Solvalla.

…flera av hästarna i V86-6 körs av sina respektive kuskar för första gången.

… Raggio d’Elite (V86-8) står nästan på kronan rätt inne i loppet.
 

Stora systemet

Avd 1: 2 High Expectation (2–1)

Avd 2: 4–3–10 (11–6)

Avd 3: 1–4–5–7 (6–2)

Avd 4: Alla tolv hästarna (12–1)

Avd 5: 5–1–10–9 (4–8)

Avd 6: 4–11–5 (6–9)

Avd 7: 5–10 (9–3)

Avd 8: 3 Raggio d’Elite (5–14)

 3 456 rader/864 kr
 

Lilla systemet

Avd 1: 2 High Expectation (2–1)

Avd 2: 4–3–10 (11–6)

Avd 3: 1–4–5–7 (6–2)

Avd 4: 12 Windwalker (1–3)

Avd 5: 5–1–10–9 (4–8)

Avd 6: 4–11–5 (6–9)

Avd 7: 5–10 (9–3)

Avd 8: 3 Raggio d’Elite (5–14)

 288 rader/72 kr

Chanssystemet

Avd 1: 2–1–3–6–9–10–4–5 (8–11)

Avd 2: 4 Ferry Boko (3–10)

Avd 3: 1–4–5–7–6–2 (3–1)

Avd 4: 12–1–3–11–8–10–6–7 (2–4)

Avd 5: 5–1 (10–9)

Avd 6: 4 Remote Control (11–5)

Avd 7: 5–10–9–3 (4–11)

Avd 7: 3 Raggio d’Elite (5–14)

 3 072 rader/768 kr

DD-systemet  rader

DD-1: 5–10

DD-2: 3 Raggio d’Elite

Luringen

Hawk Cliff (V86-2) är beroende av lite tempo från bakspår, men då fäller han å andra sidan många.

Bästa spelet

Mystery Love (V86-6) hade inget flyt senast. Tar snabb revansch?

Övriga lopp
Lopp 1: 4 Final Call, 10 Tiger Williams, 6 Ottens Casher.  Outs: 3 Zelma.

Lopp 2: 3 Claudius Zaz, 7 Seethestar, 9 Ingrid

Sjöhammar. Outs: 11 Zoofin.

Lopp 11: 5 I am Unique, 6 Xenia G.T.  Outs: 2 Aroma Grim.

Lopp 12: 4 Kasper Roc, 2 Global Rebellion, 8 You to Lovely. Outs: 5 East Minotauros.

Lopp 13:  2 Enjoy Boko, 8 May Grace, 10 Sym­phonic Melody. Outs: 3 Fermicalva.

V86-1

Vår rankning

  2 High Expectation

  1 Cayenne Ovel

  3 Takeaway

  6 Dirty Dancing In

  9 Miss Montechristo

10 Shaolin

  4 Kryssa Futura

  5 Swiss Acount

  8 Mellby Darling

11 Flavia Boko

  7 Caresse

12 Muscle Hillary

V86-2

Vår rankning

  4 Ferry Boko

  3 Trabant

10 Hawk Cliff

11 Fabulous Image

  6 Ninepoints Googoo

  1 Pretty Perfect

  8 Dynamite Light

12 Picasso Tilly

  2 Glareshield

  7 Notre Dame

  5 Qourtney Cox

  9 Wind Knight
 

V86-3

Vår rankning

1 Candor Hall

4 Charrua Forlan

5 Spring Erom

7 Volstead

6 Luckycharm Hanover

2 Nato Dream

3 Friction
 

V86-4

Vår rankning

12 Windwalker

  1 Mellby Diamant

  3 Million Kisses

11 Onekiss

  8 Shelby Glide

10 Ridgehead Kwannon

  6 Fabrique en Suede

  7 Upper Class

  2 Amazing la Marc

  4 Paddington Face

  5 Right for Glory

  9 Uncle Frank

V86-5

Vår rankning

  5 Le Lahar

  1 Zo Zo Hoss

10 Ramboldo Jet

  9 Sudbury

  4 Panoramic

  8 Blue Star Champion

  2 Packleader

  7 Estreem

11 New Moon Face

  6 Classification

12 Damzel Eson

  3 Gameplayer

V86-6

Vår rankning

  4 Remote Control

11 O.P.Q.C.

  5 Mystery Love

  6 Angel France

  9 Duffman

  1 Rocky Reach

  3 Portovenere

  8 Goldwin

12 Andreas Sisu

  2 On the Dot

  7 Bella Toscana

10 Zorro Idzarda
 

V86-7

Vår rankning

  5 Flash Håleryd

10 Casanova Sisu

  9 Expensive River

  3 Carmine Am

  4 Digital Friend

11 Angle of Attack

  6 Alan Wadd

  1 Digital Extreme

12 M.T.King of Cash

  2 Playboy Face

  8 Tobacco

  7 Bacan Degato
 

V86-8

Vår rankning

  3 Raggio d’Elite

  5 Seedorf O.M.F.

14 Amor Winner

  6 First Visit

  2 Lincoln Lawyer

  1 Västerbo Exclusive

10 Reims Gasti

11 Integrated

13 Claude Guegan

  9 Amigos Magi

12 Gorgeous Miles

  8 Lurifax Skift

  4 Gin T.Elegance

  7 Ville Blanche

Thomas Sandberg