Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på SOLVALLA och BERGSÅKER.

Sportbladets expert PER NICKLASSON tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1:

Loppet

Vi går inte på favoriterna i inledningen. Rätt eller fel? Det får som vanligt visa sig i och med att loppen körs.

Tipsettan

Vic Smith hade i ärlig­hetens namn inte många rätt under sina första säsonger i Sve­rige – han var lite av tidernas fiasko­värvning, travets motsvarig­het till Hammarbys video­juggar. Men hos sin femte tränare ­sedan han kom till ­Sverige för drygt tre år sedan är det på att lossna ­rejält, Robert Dunder ser ut att ha hittat nyckeln till Vic Smith. Nu är det bara en seger som fattas också – någon ­sådan har det ännu inte blivit på 22 starter i ­Sverige. Det kan mycket väl vara dags nu. Med framspårs­fördel gentemot Cool Keeper är det läge för revansch på Cool Keeper.

Motbudet

Cool Keeper vann från ledningen före Vic Smith senast. Han ser fin ut, Cool Keeper, men fortsatt utan att lysa av form. Bakifrån nu och det är ett minus.

Skrällbudet

Labero Broline får chansen trots svag insats senast.

Spetsbuden

Inte så lätt att räkna ut. Vi passar på den.

! Statistik­vinnaren

Cool Keeper.
 

V86-2:
Loppet

Bara sju deltagare men det finns ett antal ­tänkbara scenarier som kanske gör det här loppet till en ­öpp­nare historia än det ser ut på papperet.

Tipsettan

Det mest troliga är kan­ske att Seedorf O.M.F körs till ledningen och sedan är oslagbar om han fortsatt håller sin form. Om det blir den här utvecklingen av loppet får vi tugga i oss det, vi har nämligen inga intentioner att spika Seedorf O.M.F. av följande anledningar: 1) Han galopperade senast. Halvvarvet från mål gick han helt plötsligt över i galopp. Det var en påminnelse om att han, även om han blivit mycket stabilare, inte är helt att lita på. 2) Är han inte sårbar om han inte kommer till ledningen? Vi tror det, och vi är inne på att den ruskigt formtoppade italienaren Pepe di Jesolo är inne på att svara. Varför skulle han inte det när distansen är kort och han får Björn Goop i sulkyn? I slutändan är det väl streckprocenten som får avgöra men i vår värld blir Seedorf klar favorit och då är han värd att gardera.

Motbuden

Ametrin går som allra bäst när hon får löpa ut i full frihet i ledningen. Dit når hon knappast nu men om spets och dödens (Pepe di Jesolo och och Seedorf O.M.F.?) etablerar en duell kan det bli bra för Ametrin ändå. Pepe di Jesolo är nämnd. Senast fick han svar i dödens och gjorde från den positionen ett jättelopp. Risken finns att den starten tog kål på honom, både fysiskt och mentalt. Men har han kommit obruten ur det kan han nog springa fort på den här distansen.

Skrällbudet

Vi nöjer oss med tre streck och det kanske är dumt eftersom man troligen bara behöver strecka ytterligare en för att känna sig mer eller mindre helt säker. Men Be Spontaneous har bara hygglig form (om han inte höjt sig till den här starten), och hygglig form räcker inte för att besegra de bästa i det här fältet.

Spetsbuden

Spåren talar för Pepe di Jesolo och Seedorf O.M.F. Kommer Pepe di Jesolo att svara ut Seedorf? Det vore kul för spänningen.

! Statistik­vinnaren

Seedorf O.M.F.

V86-3:

Loppet

Åtta tvååringar gör om segern i omgångens fjärde avdelning.

Tipsettan

Deimos Racing är obesegrad när han har gått felfritt. Men med tanke på att han har galopperat tre gånger på sex starter känns han inte som någon spik som man kan lita på. Dels på grund av galopperna, dels för att motståndet är rätt hårt. Ny kusk i sulkyn på Deimos Racing den här gången men om det är en fördel eller en nackdel kan vi inte avgöra.

Motbuden

Makethemark kanske egentligen skulle vara en mer motiverad tipsetta än Deimos Racing. Makethemark har trots allt gjort sju starter, vunnit sex och har aldrig galopperat. Men om Deimos Racing kliver iväg tror vi att han fångar upp Makethemark i spetsstriden, och det kan i så fall bli avgörande. Inga In Heaven är en fin häst som senast var med i Svensk Uppfödningslöpning, det största loppet för de tvååriga hästarna. Hon var klart slagen där men gick ändå rätt så bra. Hon har i varje start mött hästar som kan mäta sig med de två främsta i det här loppet och det kan hon också göra.

Skrällbudet

Castle Hall har vi plockat bort både av egen fri vilja, men också för att vi inte har råd med honom. Han är klar fjärdehäst i loppet och den enda av de övriga som vi skulle kunna tänka oss att strecka.

Spetsbuden

Förmodligen Deimos Racing eller Makethemark, även om Castle Hall också kan öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Makethemark.

V86-4:

Loppet

Ston över lång distans, det borde vara öppet men vi tror inte på skräll.

Tipsettan

Star di Poggio har gjort 30 starter i år och borde vara sliten, men det är på slutet hon har hittat toppformen. Det strider mot all logik

men vi kan inte annat än köpa det och tippa

henne etta, det är trots allt vad hästarna gör på banan som avgör var i ranken de till slut  hamnar.

Motbuden

Florana G. har gjort tre starter i Sverige och varit bra i de två senaste. Kusken Dennis Spangengberg kommer alltmer in i de svenska förhållandena och vad som gäller. Florana G. visade senast att hon klarar distansen utan problem.

Skrällbudet

Damzel Eson är bra nog om det löser sig.

Spetsbudet

Kanske att Star di Poggio frontar från bra spår.

! Statistik­vinnaren

Nirvana Broline.

V86-5:

Loppet

Ett rätt så roligt långlopp som doftar lite V75-klass.

Tipsettan

Victor Ruda har toppform, bevisat av flera vassa avslutningar i rad. Det är inte omöjligt att han håller ledningen men allra bäst är han nog när han får smyga med. Väljer han ett sådant upplägg finns dock risken att han blir kvar på innern bakom hästar.

Motbuden

Västerbo Carrera körde sig till ledningen senast och vann säkert. Han var bra men vi påstår ändå att han är en bit från toppformen. Nu borde det bli svårare att nå ledningen, för vi tror att Vison Fromentro är snabbare från start. Han har dunkel form efter vila men om han är i ordning säljer han sig dyrt från ledningen. Razor Kronos gynnas av distansen, men inte läget.

Skrällbudet

Withma är farlig om hon får smyga med och speeda.

Spetsbudet

Vi håller Vison Fromentro för att vara spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Razor Kronos.

V86-6:

Loppet

Tvååringar.

Tipsettan

Gareth Boko (bilden)är en fantastiskt fin häst och förmodligen kommer han att vinna det här loppet. Men en två­­åring som blir, vadå

– 85-90-procentare? Det bör man aldrig

köpa som spelare. Dessutom har han matchats hårt och även om tränarna inte tror det så sätter det sina spår förr eller senare. Han kanske får allt gratis här, överta ledningen utan strid? Men då får vi finna oss i det.

Motbuden

Undine gick bra bakom Gareth Boko senast och gick i mål med lite krafter kvar, det gör gott. Gången före var hon chanslös mot Gareth Boko men vi inbillar oss att hon är närmare honom i form och kunnande den här gången, Undine ser ut att ta loppen på rätt sätt.

Skrällbudet

Detroit Rock Sisu har bara gjort två starter och har inte varit i närheten av att springa de tider som de mest meriterade hästarna i loppet har gjort, men det tar vi inte så hårt på. Detroit Rock Sisu är en fin häst som är på väg uppåt. Det skiljer i alla fall inte tre ­sekunder mellan honom och Gareth Boko på distansen, det kan vi lova. Tränaren Korvenoja är ju också känd för att plocka fram fina unghästar.  Vad som händer med dem sedan är en annan femma.

Spetsbuden

Risken – det är ur vår synvinkel det – är att M.T.Lara Croft tar ledningen och släpper till Gareth Boko. Men kanske är Undine sugen på att syna Gareth

Boko den här gången. Hon är i så fall snabbare från start än denne.

! Statistik­vinnaren

Gareth Boko.

V86-7:

Loppet

Ingen rast, ingen ro för de treåriga stona.

Tipsettan

Timbal var imponerade när hon senast ­plockade ner löftet Breidabliks Nubbe. Låt vara att den inte hade sin bästa dag, det är ändå få unghästar som är så ­tuffa att dom mäktar med att vinna från dödens. Är det ­samma ­position som vankas igen? Vi misstänker det så ­Timbal ingen bra spik

i våra ögon. Man radar trots allt inte upp segrar från dödens.

Motbuden

Cayenne Ovel galopperade senast men kändes förbättrad enligt kusken. Blir det ledningen nu? Vi fegar och plockar med Treasure Kronos, fast hon riskerar att bli över från start.

Skrällbudet

Startsnabba Tro Lo Lo kan få en fin resa.

Spetsbudet

Cayenne Ovel?

! Statistik­vinnaren

Timbal.

V86-8:

Loppet

Maxad prestation av Ski to the Max senast. Har hon en till i sig, behövs det?

Tipsettan

Efter insatsen senast finns det bara en sak som talar emot Ski to the Max – Stefan Melandes hästar agerar ojämnare än de flesta andra tränares hästar gör. Men Ski to the Max är ett undantag, hon har faktiskt varit bra varje gång, med den senaste insatsen som grädden på moset.

Hon borde ha bra chans att få överta ledningen. Annars får hon väl göra som senast, krossa dem från dödens …

Motbuden

I första hand Raffinos och Caviar Sisu, men även Kemas Winnie från det fina läget.

Skrällbudet

Faith Hill kan bättre än senast. En Melander-häst.

Spetsbudet

Kemas Winnie, släpper till Ski to the Max?

! Statistik­vinnaren

Caviar Sisu.

FAKTA

Tipsen och rankning

Kuskligan Solvalla

1) Örjan Kihlström 125 segrar

2) Erik Adielsson 90

3) Björn Goop 73

4) Jorma Kontio 59

5) Ulf Ohlsson 58

Spikarna

Ski to the  Max (V86-8) kommer från en urstark prestation. Hon hade varit bra även före det men det här var ytterligare ett steg uppåt. Om hon är

lika bra den här gången får de andra nog köra om andraplatsen.

Tänk på att …

… Comewithaflash (V86-3) varit bra som tvåa bakom Makethemark två gånger i rad. Men den här gången står han 20 meter sämre till än senast och det blir nog svårt att ta skalpen på Makethemark även den här gången.

… det, trots dåligt läge, finns ett par faktorer som talar för Razor Kronos den här gången. Dels är han rent statistiskt den som är mest gynnad av den långa distansen, dels är han obesegrad efter fyra starter på Bergsåker.

… det är ny kusk på tre hästar i V86-8 där Faith Hill, Ski to the Max och Nelly Burge får stifta

bekantskap med nytt folk i sulkyn.

Stora systemet

Avd 1: 3–5–10–11–7 (4–9)

Avd 2: 4–7–3 (6–1)

Avd 3: 2–3–9 (1–4)

Avd 4: 2–4–9 (7–6)

Avd 5: 1–4–6 –12 (5–2)

Avd 6: 6–2–3 (7–4)

Avd 7: 4–3–1 (7–2)

Avd 8: 4 Ski to the Max (7–6)

 4 860 rader/1 215 kr

Lilla systemet

Avd 1: 3–5–10 (11–7)

Avd 2: 4 Seedorf O.M.F. (7–3)

Avd 3: 2–3–9 (1–4)

Avd 4: 2 Star di Poggio (4–9)

Avd 5: 1–4–6 –12 (5–2)

Avd 6: 6 Gareth Boko (2–3)

Avd 7: 4–3–1 (7–2)

Avd 8: 4 Ski to the Max (7–6)

 108 rader/27 kr

Chanssystemet

Avd 1: 3 Vic Smith (5–10)

Avd 2: 4–7–3 (6–1)

Avd 3: 2–3–9 (1–4)

Avd 4: 2–4–9–7–6 (10–1)

Avd 5: 1 Victor Ruda (4–6)

Avd 6: 6–2–3 (7–4)

Avd 7: 4–3 (1–7)

Avd 8: 4–7–6–1 (12–2)

 1 080 rader/270 kr

DD-systemet  rad

DD-1: 4–3

DD-2: 4 Ski to the Max

Luringen

Det är dags att börja ta Pepe di Jesolo (V86-2) på allvar. Björn Goop i sulkyn är ytterligare ett plus.

Bästa spelet

Vi har jagat Vic Smith (V86-1) en tid och tycker att han är intressant från ett bra spår.

V5-loppen, Solvalla

Tips, V5-1: 10 Green Bax, 9 Moonshine All Over,

3 Rezor. Outs: 1 Mr Dotsom.

Tips, V5-2: 4 M.T.Kod Röd, 7 Cerons, 5 Trudilutt.

Outs: 10 Symphonic Lennox.

Tips, V5-3: 2 Too Cool to Care, 8 Hoover, 1 Blue Star Comet. Outs: 5 M.TKing of Cash.

Tips, V5-4: 7 Joe Martini, 9 Aslan L.C., 1 Antonio Tabac. Outs: 6 Hoochiecoochie Man.

Tips, V5-5: 4 Bolt Boko, 3 Finish Future,

9 Laurentius Romeo. Outs: 10 Berkut Boko.

V86-1:

Vår rankning

  3 Vic Smith

  5 Labero Broline

10 Cool Keeper

11 Francais du Gull

  7 David Sisu

 4 Kafir Face

  9 Mellby Toker

  8 Quick Master

  6 V.C.Chocoholic

  2 Livi Destiny

  1 Il Divo

V86-2

Vår rankning

  4 Seedorf O.M.F.

  7 Ametrin

  3 Pepe di Jesolo

  6 Be Spontaneous

  1 Reims Gasti

  5 Headhunter

  2 H.R.On Line
 

V86-3

Vår rankning

  2 Deimos Racing

  3 Makethemark

  9 Inga In Heaven

  1 Castle Hall

  4 Comewithaflash

  5 Wichy Wera

  6 Ocean Drive

  7 Maison Palge

  8 New Flame

V86-4

Vår rankning

  2 Star di Poggio

  4 Florana G.

  9 Borntobesomebody

  7 Piggybank

  6 Damzel Eson

10 Veams New Moon

  1 Relation

  3 Cezanne Boko

11 Nirvana Broline

12 Bear Dream

  8 Tia Maria Lascaux

  5 Gameplayer

V86-5

Vår rankning

  1 Victor Ruda

  4 Västerbo Carrera

  6 Vison Fromentro

12 Razor Kronos

  5 Withma

  2 Janne Sisu

  9 Navaronne

10 Bella Donna

11 Tellmeabout Larry

  3 Staro Grapevine

  7 Börtas Lady

  8 Global Millionaire

V86-6

Vår rankning

  6 Gareth Boko

  2 Undine

  3 Detroit Rock Sisu

  7 Vikens Gozo

  4 M.T.Lara Croft

  1 Jaanus Tooma

  5 Vikens Prince

  8 Jackpot Tooma

V86-7

Vår rankning

  4 Timbal

  3 Cayenne Ovel

  1 Treasure Kronos

  7 In Toto Sund

  2 Touch of Elegance

  6 Tro Lo Lo

  8 Toohotforyou

  9 Sally Steel

10 Cerveza

11 Bijou Bourbon H.M.

12 Brokad Brodda

  5 Ridgehead Kwannon
 

V86-8

Vår rankning

  4 Ski to the Max

  7 Raffinos

  6 Caviar Sisu

  1 Kemas Winnie

12 Stirling Cheer

  2 Maxmara

  3 Faith Hill

11 Quiteanitherhistory

10 Rub It Out

  8 Nelly Burge

  5 Caramelle Zon

  9 Classification

Per Nicklasson