Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på SOLVALLA och JÄGERSRO.

Sportbladets expert PER NICKLASSON tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1:

Loppet

Det är inte den roligaste V86-omgången vi har sett, men förutsättningarna är ju ändå desamma som vanligt: Vi tävlar alla om att få åtta rätt.

Tipsettan

Ultimate Wine spikas i tro och förhoppning om att hon ska kunna

ta ledningen, gärna utan att det kostar för mycket. Motståndarna är inte så modiga och Ultimate Wine borde få bestämma om hon bara når ledningen.

Motbudet

Blir det hårt tempo är Alvena Take It farlig. Det är bästa hästen men bakspåret är ett minus.

Skrällbudet

Rina Chen Hai kan slå till med en bra ryggresa.

Spetsbuden

Om vi utgår från att Lovely Buv släpper gäller det för Ultimate Wine att kunna ta emot startsnabba hästar som Volontary Simplicity och Alchemilla Rich. Vi tror att hon kan det och att det blir avgörande

för loppet.

! Statistik­vinnaren

Alvena Take It.
 

V86-2:
Loppet

I stor utsträckning en samling ickevinnare som ska ”slåss” om segern i det här öppna loppet. Det är sällan vi önskar oss sprinterdistans men det hade gjort det här loppet enklare.

Tipsettan

Alvena Pele har inte fungerat i de två senaste starterna men hittar

han tillbaka till formen han visade i starter före det bör han ha en bra chans – även om medeldistans är ett litet minus för honom.

Motbuden

Charrua Forlan har under 2015 inte hittat den form han hade som unghäst. Comebacken var godkänd och har han tagit den på rätt sätt är han garanterat med i striden här. Motståndet är passande. Attack Diablo slutade tvåa i Kriteriet för två år sedan men har sedan varit svag

i de flesta av sina starter. Senast var han bra och kan han fortsätta på den vägen blir han intressant fram­över, och kanske framför allt i det här loppet.

Skrällbudet

Vi lämmar I Saw You utanför systemet men tycker inte för den skull att han är ofarlig.

Spetsbuden

Många startsnabba hästar. Över medeldistans är det hästar som kanske inte ska gå i spets, men då motståndet ser svagt ut – det tycker nog alla –kanske deras kuskar ändå är sugna på att prova. Attack

Diablo, David Sisu, Alvena Pele och I Saw You är alla spetskandidater av olika grad. Spåren avgör?

! Statistik­vinnaren

Charrua Forlan.

V86-3:

Loppet

Tvååringar. Tre streck bör vara det samma som helgardering, men vi spikar.

Tipsettan

McSpirit är loppets minst rutinerade häst men vi går på honom ändå. Vi hade gärna streckat två hästar till för då hade vi känt oss tämligen säkra på att överleva det här loppet. McSpirit har gjort två starter och allting rätt. Båda gångerna har han kommit till ledningen

relativt tidigt och sedan dirigerat problemfritt. Vi är

inne på att han når ledningen igen. Sedan ska han slås. Motbuden får vara bra om dom ska klara av att göra det.

Motbuden

Deimos Racing (bilden) var jättefin senast, han är ett riktigt

kraftpaket. Men aktionen fungerar inte fullt ut ännu och distansen

är ett minus för honom. Dessutom är det svårt att veta hur han reagerar på täta starter och den långa resan till Malmö. Racing Mange har hemmaplan, precis som senast då han var urtapper vid knapp förlust i tvååringarnas största

lopp. Det faktum att han hängde kraftigt på en töm senast innebär dock ett klart frågetecken. Och så ska han gå i dödens igen. Ja, det är förstås inte ristat i sten, men det är så vi läser loppet. Nja, bara om vi har fel i spets­striden och Racing Mange tar sig förbi McSpirit tror vi att han har en riktigt bra chans.

Skrällbudet

Alla som är med har chansen men på förhand är

det knappt att de övriga hästarna behövs nämnas. Robinia Face är i alla fall van vid hårt motstånd.

Spetsbudet

Vi tror på McSpirit i den kampen.

! Statistik­vinnaren

McSpirit.

V86-4:

Loppet

Vi förväntar oss en rolig duell. Det som talar emot det är om Bryssel håller ledningen. Men han är inte spetsfavorit.

Tipsettan

Två gånger har Bryssel haft framspår bakom bilen. Första gången hade han just innerspår men då galopperade han innan bilen hade släppt fältet. Senaste gången hade han fjärdespår men då lyfte kusken bara ner honom i banan utan att ladda. Det är med andra ord mycket svårbedömt för oss om Bryssel kan öppna så bra som det krävs för att hålla

ledningen. Vi gissar att han inte gör det och då är han i fara, men vi tippar honom ändå eftersom han är så bra. Han vann för tre starter sedan och efter det har han gjort två toppinsatser utan att få vinna. Det är enklare emot nu och han kan mycket väl vinna från dödens om det är den positionen han tvingas ta – för vi tror att han hittar ut i det här lilla fältet. Om han nu inte mot förmodan håller ledningen.

Motbuden

Romeus har det sämsta läget men kanske kan han köra sig till ledningen tidigt ändå. I så fall säljer han sig garanterat dyrt. Han kan vinna bakifrån också men då är segerchansen klart mindre. Bakom de två främsta är det jämnt. Det är nog så att ingen ska sågas helt, även om Defy Anything borde få det svårt. Han är å andra sidan den startsnabbaste hästen.

Skrällbudet

Alan Wadd är svårbedömd i det här loppet. Vi har en bra känsla om formen är bra.

Spetsbuden

Bryssel är frågetecknet. Om han är startsnabb nog att hålla ledningen tror vi att loppet är över. Men vi tvivlar på att han är det. Som vi läser loppet är Defy Anything snabbast den första biten. Men han vill

nog släppa och det öppnar för Romeus att kunna

nå ledningen trots spåret längst ut på vingen.

! Statistik­vinnaren

Romeus.

V86-5:

Loppet

En spik som vi inte är helt nöjda med. Men speltekniskt, som det så fint heter, är han kanske den bästa lösningen som komplement till vår första spik som är Ultimate Wine.

Tipsettan

Motståndet är svagt och ganska mycket talar för att Secret Lane når ledningen. Gör han det kommer vi genast att känna oss kaxiga. Men tvingas han till en annan position i loppet kommer vi att vara

mindre optimistiska.

Motbuden

Pacificator kom halvt som halvt bort senast men visade fin form. Nu har han ett perfekt läge då han är startsnabb. Kan hålla länge från ledningen men även hota från andra positioner. Staro Inlines räknas men kanske är han lite överskattad.

Skrällbudet

Forastero har ett trist läge men riktigt fin form.

Spetsbuden

Secret Lane eller Pacificator?

! Statistik­vinnaren

Delicious Brown.

V86-6:

Loppet

Vem blir egentligen favorit, hur går det i spetsstriden, vilka hästar har den bästa formen? Det är många frågor i ett lurigt lopp.

Tipsettan

Vi tippar Je t’Aime Express, trots att han inte vunnit lopp ännu i år. Men formen finns där, kanske inte till hundra procent, men förmodligen bra nära. Anledningen till att vi tippar honom är ändå att vi tror mest på honom i spetsstriden, med betoning på tror. Kommer han till ledningen och får bestämma en bit kan det hålla hela vägen. Han är inte chanslös med en ryggresa heller, men det blir svårare att vinna då.

Motbuden

Al’s Winnermede var fin senast. Den som är över­tygad om att han håller ledningen har en bra spik. Men då vi är inne på att han blir av med ledningen

tycker vi att han är en favorit (?) i fara. Sylvester America har fantastiskt fin fart. Han missgynnas av att gå med skor, men inte mer än att han trots det, och läget, är ett rätt så hett segerbud ändå.

Skrällbudet

Ruby Trap var dunderfin i fjol och i början av säsongen i år. Efter det har tränaren misslyckats helt med att sätta formen på henne. Men nu kan den vara på rätt väg igen. Avslutningen senast var i alla fall klart positiv.

Spetsbuden

Vårt tips bygger som sagt var på att Je t’Aime Express hittar till ledningen. Den startsnabbaste hästen är kanske annars Diable d’Inverne, en häst som har formen på topp och ska ses som en luring.

! Statistik­vinnaren

Ruby Trap.

V86-7:

Loppet

Kul lopp med många bud.

Tipsettan

Shogun D.K. är kusligt bra just nu men femtespår i voltstart känns som ett minus, liksom kanske även det faktum att han är tränarkörd den här gången.

Motbuden

Det ska bli spännande att se hur Nelle Atticus Jake står sig mot äldre. Det är hårdare emot nu än vid senaste vinsterna, men inte än när han var bra tvåa för tre starter sedan. Eagle Shot varnar vi fortsatt för. Han var ursäktad när han inte orkade hela vägen senast.

Skrällbudet

Fine och formstarke Quarter of an Hour kanske?

Spetsbuden

Att det är voltstart är roligt, för det gör spetsstriden betydligt mer svårlöst. Vivo per Lei borde kliva iväg bra, men vi lämnar absolut ingen spetsgaranti på honom. Rajah Press är orutinerad i volt men borde också kunna öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Shogun D.K.

V86-8:

Loppet

Ett svårt lopp där ingenting känns givet på förhand.

Tipsettan

Dixie Exclusive går lika bra bakifrån som i ledningen men det är klart att det underlättar om han kommer till spets utan att det kostar för mycket.

Motbuden

Paparazzi M. vill nog inte att stallkamraten Dixie Exclusive får bestämma i spets, hans chans lär ligga i att det blir hårt tempo. Augustus F. har bra form. Lär jaga ledningen. Panoramic har aldrig varit finare än i de senaste tre starterna.

Skrällbudet

Om O.P.Q.C. skulle kunna hitta en vettig position finns både form kunnande för att kunna utmana.

Spetsbuden

Tre hästar gör upp om ledningen. Let’s Dance D.E. är nog den startsnabbaste hästen men från spår långt ut på vingen är det inte säkert att han tar sig förbi Dixie Exclusive eller Augustus F.

! Statistik­vinnaren

Augustus F.

FAKTA

Tipsen och rankning

Kuskligan Solvalla

1) Örjan Kihlström 127 segrar

2) Erik Adielsson 93

3) Björn Goop 74

4) Jorma Kontio 60

5) Ulf Ohlsson 60

Spikarna

Vi spikar tre hästar den här veckan och rankar dem som de kommer kronologiskt i omgången. Ultimate Wine (V86-1) är alltså vårt förstval

som spik, McSpirit (V86-3) är vårt andraval och

Secret Lane (V86-5) är vår tredje och sista spik.

Tänk på att …

… det är jackpott på V86.

… hästarna som har bakspår i V86-1 tillsammans har vunnit tre lopp på 33 försök. Statistiskt ser det alltså inte jätteljust ut för någon av dem att dra det längsta strået.

… Staro Inlines (V86-5) inte har stått i högre än 9,20 i någon av sina fem senaste starter men

ingen av dem har slutat med seger.

… Ruby Trap (V86-6) gick med skor i sina första elva segrar och vann åtta av dem.

… Shogun D.K. (V86-7) bara haft framspår i voltstart en gång tidigare. Då klev han iväg från ett bra sjundespår, nu har han ett snävt femte.

Stora systemet

Avd 1: 2 Ultimate Wine (10–4)

Avd 2: 5–9–1–2–7 (6–8)

Avd 3: 7 McSpirit (4–8)

Avd 4: 1–8 (4–2)

Avd 5: 7 Secret Lane (1–5)

Avd 6: 2–1–7–3 (6–5)

Avd 7: 5–10–7–2–3–1–8–9 (4–12)

Avd 8: Alla tolv startande (4–10)

 3 840 rader/960 kr

Lilla systemet

Avd 1: 2 Ultimate Wine (10–4)

Avd 2: 5–9–1–2–7 (6–8)

Avd 3: 7 McSpirit (4–8)

Avd 4: 1–8 (4–2)

Avd 5: 7 Secret Lane (1–5)

Avd 6: 2–1–7–3 (6–5)

Avd 7: 5–10–7–2 (3–1)

Avd 8: 4–10–5–9 (7–3)

 640 rader/160 kr

Chanssystemet

Avd 1: 2–10–4–1 (11–5)

Avd 2: 5–9–1–2–7 (6–8)

Avd 3: 7–4–8 (6–1)

Avd 4: 1 Bryssel (8–4)

Avd 5: 7–1–5–9–12–8 (4–6)

Avd 6: 2 Je t’Aime Express (1–7)

Avd 7: 5–10–7–2 (3–1)

Avd 8: 4 Dixie Exclusive (10–5)

 1 440 rader/360 kr

DD-systemet

DD-1: 5–10–7–2

DD-2: 4–10–5–9

Luringen

Vi lyfter fram Ruby Trap i V86-6 och Quarter of an Hour i V86-7.

Bästa spelet

Vår spik McSpirit (V86-3) kan mycket väl bli minst spelad i trion som ses med reell chans.

V5-loppen, Solvalla

Tips, V5-1: 5 Mystic Illusion, 2 Relation, 7 Out of Ordinary. Outs: 9 Riverside Drive.

Tips, V5-2: 7 Pegasus Photo, 2 Knaborgs Gnista, 4 Shake it Up Zet. Outs: 8 Freedom Transs R.

Tips, V5-3: 2 Picasso Tilly, 4 Totally Secret,

8 Tom Tom del Sauro. Outs: 9 Toreador.

Tips, V5-4: 4 B.G.My, 5 Fire Fighter, 3 Hot Prince. Outs: 1 Triomphe d’Inverne.

Tips, V5-5: 8 Cybele Merite, 9 Myrica Gale,

12 Friendly Boko. Outs: 1 Powerplay Broline.

V86-1:

Vår rankning

  2 Ultimate Wine

10 Alvena Take It

  4 Volontary Simplicity

  1 Lovely Buv

11 Snow Flake Goj

  5 Rina Chena Hai

  3 Com Åstad

12 Grace from Above

  7 Alchemilla Rich

  8 Beverly Boulevard

  9 Sparkled Face

  6 J.Bo Andover

V86-2

Vår rankning

  5 Alvena Pele

  9 Charrua Forlan

  1 Attack Diablo

  2 David Sisu

  7 Luckycharm Hanover

  6 I Saw You

  8 Georgina Corner

  3 Licence Holder

  4 Democrat

10 Joker Stursk
 

V86-3

Vår rankning

  7 Mcspirit

  4 Deimos Racing

  8 Racing Mange

  6 Robinia Face

  1 Jonalu

  3 Ricochet Face

  5 Edwin Hornline

  2 Eros Hornline

V86-4

Vår rankning

  1 Bryssel

  8 Romeus

  4 Scarlets Mirakel

  2 Twister Bi

  3 Alan Wadd

  6 Scarlet Winner

  5 Defy Anything

V86-5

Vår rankning

  7 Secret Lane

  1 Pacificator

  5 Staro Inlines

  9 Maniac Face

12 Forastero

  8 Delicious Brown

 4 Bravad Hornline

  6 I.Q.Nalan

10 Major Tom

  3 Sorbetto

11 Capac Boko

 2 Lavendel Girl

V86-6

Vår rankning

  2 Je t’Aime Express

  1 Al’s Winnermede

  7 Sylvester America

  3 Ruby Trap

  6 Daible d’Inverne

  5 Be Sponatenous

  4 Zenit Brick

  8 Digital Collection

  9 Green Bax

V86-7

Vår rankning

  5 Shogun D.K.

10 Nelle Atticus Jake

  7 Vivo per Lei

  2 Eagle Shot

  3 Rajah Press

  1 Abaz America

  8 Drogba Bob

  9 Quarter of an Hour

  4 Digital Motion

12 Ronaldo C.N.

11 Mr Simpson

  6 Starfighter D.K.

V86-8

Vår rankning

  4 Dixie Exclusive

10 Paparazzi M.

  5 Augustus F.

  9 Panoramic

  7 Let’s Dance D.E.

  3 Nakoda Goj

  2 Picasso

  6 O.P.Q.C.

  1 What’s Your Limit

12 Impression

11 Spicy A.

  8 Rub it Out

Per Nicklasson