Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på SOLVALLA och JÄGERSRO.

Sportbladets expert CASPER HEDBERG tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1:

Loppet

Sju hästar till start, varav fem av dem är mer eller mindre chanslösa att vinna.

Tipsettan

Pelikan Trio kan snart summera ett bra år på tävlingsbanan där hon redan tjänat runt en halv miljon kronor. Hon har här chansen att ta sin tredje raka seger och skulle i så fall plocka årets sjunde seger. Hon är snabb ut, men det finns andra snabba ut i detta fält också. Får Johnny Takter för sig att svara ut ledningen med Georgie Mae kan Pelikan Trio få det kämpigt. Men det mest troliga är att favoriten välvilligt släpps till spets och då ser det ut som en klart lämplig segerchans. Vi inleder omgången med en spik.

Motbudet

Är det  någon som ska kunna utmana vår tipsetta är det, som vi var inne på tidigare, Georgie Mae och Johnny Takter. Hon serverades ett fint lopp senast och svarade för en stark insats då hon vann på en

12-tid över full distans. Hon är säkert intresserad av att få rygg på Pelikan Trio och även med ett sådant löpningsförlopp kan hon så klart utmana favoriten till slut.

Skrällbudet

Bikini So Teeny har inte startat på länge, men är en grundkapabel häst.

Spetsbudet

Pelikan Trio vill nog gärna anföra detta pluttiga fält och sänds framåt.

! Statistik­vinnaren

Pelikan Trio.
 

V86-2:
Loppet

En formstark trolig ledare får tipset.

Tipsettan

Livacious Lindy imponerade så smått senast genom att leda varje meter av loppet. Motståndet var förvisso inte det skarpaste och spåret var fint. Men det var stilen Livacious Lindy visade upp som gjorde mest intryck. Hon höll själv ett högt tempo och stack enkelt undan till slut. En god vinterform verkar ha infunnit sig och Livacious Lindy tävlar nästan alltid med skor så skotvånget bekommer henne inte. Hon möter säkert inget motstånd om hon siktar mot spets och väl där blir hon svår att plocka ner för konkurrenterna.

Motbuden

Lovelock är dock stark nog för att kunna betvinga den troliga ledaren även från dödens och han har nu lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll. Bara han håller sig till rätt gångart är han med på målfotot. Chip Dealer har också ett lopp i kroppen efter en kortare vila och bör ha gått framåt formmässigt.

Skrällbudet

Rugiada dei Rex har inte lyckats vinna i år, men gör allt som oftast fina insatser. Örjan Kihlström har kört hästen flera gånger och känner henne mycket väl. Hon borde kunna hitta en fin position någonstans där framme.

Spetsbudet

Livacious Lindy är mycket startsnabb och laddas med stor sannolikhet mot spets. Vi har svårt att se att någon annan häst ska försöka hindra henne att nå tätpositionen.

! Statistik­vinnaren

Fashion Diva.

V86-3:

Loppet

Långt lopp över tre varv.

Tipsettan

Stricker har pausat sedan början av oktober och självklart är formen oviss. Men Untersteiners hästar brukar kunna leverera direkt efter vila. Värsta konkurrenten har han utanför sig i starten, men Eagle Shot är

inte snabb ut ur volten och förmodligen kommer Stricker ut från sitt innerspår direkt.

Motbuden

Eagle Shot har hållt fin form en längre tid och för­tjänar en seger snart. U.P.W.Sund satt fast senast.

Skrällbudet

Troll di Azzurra har bra läge och klarar distansen.

Spetsbuden

Snapshot D.K. öppnar kvickt och Troll di Azzurra har öppnat bra från springspår tidigare.

! Statistik­vinnaren

Troll di Azzurra.

V86-4:

Loppet

Lång distans och skotvång – skrällvarning utfärdad.

Tipsettan

What’s Your Limit har gjort två starter över lång distans och varit etta och trea. Formen är fin och bakom senaste nollan i raden döljer sig en bra insats då hon satt fast med massor av krafter kvar. Över lång distans är kusken än viktigare och att hon har Solvallas suveräne champion Örjan Kihlström i vagnen stärker hennes aktier ytterligare.

Motbudet

Ametrin håller fin form och kommer hon till ledningen utan att allt för mycket krafter ödslas räknas hon.

Skrällbudet

Amor Winner har form och läge för att överraska.

Spetsbudet

Ametrin är startsnabb och trivs i ledningen, men har ett spår långt ut på vingen och tokladdas nog inte för att nå spets. Har dock fin spetsstatistik (sex vinster på sju försök). Withma öppnade raskt senast och har ett bra spår. Spetsar för att släppa till Ametrin

om hon laddas av?

! Statistik­vinnaren

Jethro Tull.

V86-5:

Loppet

Här återfinns omgångens chansspik. 

Tipsettan

Det ser ut att bli ledningen eller rygg på ledaren för pampige Solon, som är lätt att falla för. Från ledningen biter han ifrån sig bra och han har vunnit lopp även från det så kallade vinnarhålet. Senast gick han i mål med krafter kvar, och med dessa krafter och det självförtroende som förhoppningsvis då byggdes upp är det kanske läge för ett mer offensivt upplägg nu? När de bästa motbuden har sämre utgångslägen och andra faktorer som talar till deras nackdel väljer

vi att singla Solon. Friskt vågat, hälften vunnet, lyder ju ordspråket, så vi kan redan räkna in åtminstone en halv seger.

Motbuden

Photoboy har tidigare inte visat osäkra tendenser, men har galopperat i sina två senaste starter. Senast reparerade han galoppen fint och var ändå inte långt efter i mål. Han är väldigt startsnabb (om han håller sig till trav vill säga) och kan kanske bli släppt till ledningen av vår tipsetta. Då har han så klart vinstchans, men han har bara startat sporadiskt i höst och borde därför ha en bit kvar till toppform. Falk on Hill är en läcker treåring, men han är just en treåring som möter äldre och tuffare hästar. Han är precis som de andra redan nämnda hästarna i fältet startsnabb, men inte snabbast i fältet väl? Alltså är det oklart var han hamnar. Han räknas tidigt men hamnar utanför vår kupong.

Skrällbudet

No Gelt Face kan också han öppna bra, men känns inte snabb nog att svara ut de andra. Han får dock en fin resa och visade bra form senast.

Spetsbudet

Solon är snabb nog att ta ledningen, men om Axel Jacobsen vill köra i spets är svårare att sia om. I främsta hand utmanar Falk on Hill och Photoboy och av dessa två är den sistnämnde den kvickaste.

! Statistik­vinnaren

Falk on Hill.

V86-6:

Loppet

15 jämna ston bakom bilen. Det är läge att ta fram julklappslacken och sätta en stämpel som täcker hela loppet, för det är svårt att plocka bort några.

Tipsettan

Catwalk In var för tre starter sedan trea (med bra fart över mål) i en Breeders’ Crown-final vilket visar hennes klass. Senast visade hon också fin form.

Motbudet

Velvet Girl räknas trots tveksamt trav.

Skrällbudet

Moonshine All Over.

Spetsbuden

Nr 2 är väldigt snabb ut, men släpper till nr 5 eller rent av till nr 8?

! Statistik­vinnaren

Velvet Girl.

V86-7:

Loppet

Orakel Face är bra men ojämn. I stället tippas en annan fin fyraåring, men loppet kräver några streck.

Tipsettan

Spetsstriden är så klart alltid viktig, men känns här extra viktig. Om Orakel Face enkelt kommer till ledningen har han en fin segerchans. Men det ser ut att bli rusning från start och därför tippas Stay Alert som kan få en fin löpning i den främre träffen utan att behöva vara med i spetsstriden. Senast harvade han i dödens och blev då slagen av Young Farmer som han möter här på nytt. Han såg dock läcker ut och dödens lär det inte behöva bli på nytt. Skor verkar inte missgynna honom heller.

Motbuden

Orakel Face är knepig att hantera som spelare. Han besitter stor kapacitet, men kan ibland göra en slät figur. Senast borde han nog varit bättre även om han fick en del tryck under vägen till exempel. I starten innan var han grymt bra. Streckas bör han alla gånger. Vivo Per Lei var läcker senast i en minicomeback.

Skrällbudet

Young Farmer är rykande startsnabb och i toppform.

Spetsbuden

Orakel Face satsas oftast framåt och han är kvick ut, men det är inte självklart att han kan svara Young Farmer om han laddas iväg. Det kan bli körning.

! Statistik­vinnaren

Vivo Per Lei.

V86-8:

Loppet

Två segermaskiner höjer sig över mängden men om bägge dessa skulle svika är loppet öppet.

Tipsettan

Ready Ribb rankas först av de bägge segerstaplarna då han har ett mindre chansaratat läge. Han har aldrig spetsat i lopp med auto­start men är inte helt oäven ut. Satsar Björn Goop framåt direkt

borde han få överta ledningen (vem vågar svara Goop för dagen?). Från spets är Ready Ribb obesegrad och med lopp i kroppen nu borde formen vara stark.

Motbuden

Mycket talar alltså för vår tipsetta men den tyska gästen Dimitri W.Eden är en så pass intressant häst att han också måste streckas på kupongen. Han har vunnit hela tolv av 14 starter och imponerade senast i sin Sverigedebut.

Skrällbudet

Chatchdrivers Dream får en fin resa.

Spetsbuden

Catchdriver Dream tar ledningen på bara några steg, men släpper sedan till Ready Ribb?

! Statistik­vinnaren

Dimitri W.Eden.

FAKTA

Tipsen och rankning

Kuskligan Solvalla

1) Örjan Kihlström 130 segrar

2) Erik Adielsson 95

3) Björn Goop 77

4) Jorma Kontio 61

5) Ulf Ohlsson 61

Spikarna

Pelikan Trio (V86-1) är omgångens bästa spik. Att hitta spik nummer två är desto svårare. Vi

valde tillslut en chansspik i Solon (V86-5) som bör vara garanterad en fin resa. Den har vi bra känsla för!

Tänk på att …

… Pelikan Trio (V86-1) har vunnit nio av 19 lopp över kort distans.

… Ametrin (V86-4) har sex segrar på de sju lopp som hon gått i ledningen. Dock har hon aldrig

vunnit över distansen på fyra försök.

… Pledge Allegiance (V86-6) och Viktor Lyck är en lyckad kombination. Tillsammans har de fyra segrar på åtta starter.

… Stay Alert (V86-7) är obesegrad från ledningen. Han kan öppna hyfsat, men kan väl inte ut­mana om ledningen här?

… Renate Bowl (V86-2) och Lischla Dunder (V86-3) gör sina sista starter i karriären.

Stora systemet

Avd 1: 4 Pelikan Trio (2–6)

Avd 2: 6–7 (3–10)

Avd 3: 8–9–12–6–5 (4–2)

Avd 4: 6–7–9–12–1–2–8–11 (3–10)

Avd 5: 2 Solon (7–5)

Avd 6: 14–8–5–2–15–3–4–10–7–11–13 (9–12)

Avd 7: 1–5–6–11 (10–8)

Avd 8: 4–1 (2–8)

 7 040 rader/1 760 kr

Lilla systemet

Avd 1: 4 Pelikan Trio (2–6)

Avd 2: 6 Livacious Lindy (7–3)

Avd 3: 8–9–12 (6–5)

Avd 4: 6–7–9–12 (1–2)

Avd 5: 2 Solon (7–5)

Avd 6: 14–8–5–2–15–3–4–10–7 (11–13)

Avd 7: 1–5 (6–11)

Avd 8: 4–1 (2–8)

 432 rader/108 kr

Chanssystemet

Avd 1: 4–2 (6–1)

Avd 2: 6–7–3–10–8–5–2 (4–9)

Avd 3: 8 Stricker (9–12)

Avd 4: 6 What’s Your Limit (7–9)

Avd 5: 2–7–5–3–1 (4–6)

Avd 6: 14 Catwalk In (8–5)

Avd 7: 1–5–6–11–10–8 (2–4)

Avd 8: 4–1–2 (8–11)

 1 260 rader/315 kr

DD-systemet

DD-1: 1–5

DD-2: 4–1

Luringen

Young Farmer (V86-7) kan komma till ledningen och vann senast från den positionen.

Bästa spelet

Catwalk In (V86-6) blir nog bortglömd från sitt spår. Läge att spela vinnare, tvilling och trio.

V5-loppen, Solvalla

Avd 1: 3–8–2–4–5–12 (1–11)

Avd 2: 8 Yoggi Composite (7–5)

Avd 3: Alla 11 startande (3–6)

Avd 4: 8–9–2–3–10 (6–1)

Avd 5: 3 Infante d’Inverne (12–5)

 385 rader/385 kr

V86-1:

Vår rankning

  4 Pelikan Trio

 2 Georgie Mae

 6 Bikini So Teeny

 1 Florida Queen

 5 Single Sock

 3 Sparkled Face

 7 J.Bo Andover

V86-2

Vår rankning

6 Livacious Lindy

 7 Lovelock

 3 Rugiada dei Rex

10 Fashion Diva

 8 Chip Dealer

 5 Such a Feeling

 2 Renate Bowl

 4 Quite a Fall

 9 Nelly Burge

 1 Rayon Lascaux
 

V86-3

Vår rankning

  8 Stricker

 9 Eagle Shot

12 U.P.W.Sund

 6 Troll di Azzurra

 5 Cadabra Transs R

 4 Västerbo Vivann

 2 Snapshot D.K.

 3 Remeber Y.

 7 Doublestar Rapida

11 Lischla Dunder

13 Milliondollar Lux

10 Garcon L.L.

 1 Give Me a Beat

V86-4

Vår rankning

  6 What’s Your Limit

 7 Ametrin

 9 Amor Winner

12 Jethro Tull

 1 Nakoda Goj

 2 Withma

 8 Quite Windy

11 Spiegelei

 3 Uno de Joflo

10 Ground Proximity

 5 Faith Hill

 4 Power to Be

V86-5

Vår rankning

  2 Solon

 7 Photoboy

 5 Falk on Hill

 3 The Great Elkär

 1 No Gelt Face

 4 Volontary Simplcty

 6 Angelo Azzurro

 8 Gibbe Ron

V86-6

Vår rankning

14 Catwalk In

 8 Velvet Girl

 5 Utac

 2 Moonshine All Over

15 Joy Ribb

 3 Bonjour Shangri La

 4 Caddie Ivory

10 Impression

 7 Pledge Allegiance

11 M.T.Illustrious

13 True Blue For You

 9 Kay Adams

12 Sherry

 1 Lisa C.D.

 6 Borntobesomebody

V86-7

Vår rankning

  1 Stay Alert

 5 Orakel Face

 6 Young Farmer

11 Vivo Per Lei

10 Min Finish

 8 Remote Control

 2 Mr Simpson

 4 Thewayiam Ås

 9 Pretty Trio

 7 L’Heritier

 3 Rosso Pomodoro

V86-8

Vår rankning

  4 Ready Ribb

 1 Dimitri W.Eden

 2 Catchdrivers Dream

 8 Bella Beluga

11 Victor A.U.

 7 Champ Walk In

 3 Cut Him Some Slack

 9 Julio Gold

10 Milton Sigel

12 Stinger Hanover

 6 Mr Dotsom

 5 Stands to Reason

Per Nicklasson