Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75
TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åmål

Spelstopp: 19.20

TV12: 19.00

ATG24: 18.00

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

V86 flyttar ut ”på orten” och två av åtta lopp blir bara till hälften fyllda. Dåligt för sporten och spelet och jobbiga tecken på vartåt det barkar.

Tipsettan

Montreal har faktiskt inte vunnit på elva månader men den här uppgiften ser mycket lämplig ut. Även om segrarna uteblivit har han gjort fina insatser och formen är nog som den ska. Han blev bara trea senast, men de tre första hästarna gjorde upp i en mycket tät slutstrid och det skiljde bara ett huvud mellan ettan och trean. Det är inte många hästar att runda och Björn Goop kan nog lägga upp taktiken mer eller mindre som han vill; både häst och kusk inger respekt. Vi inleder V86 med en spik.

Motbuden

Även för Part Nan Angelen var det elva månader sedan senaste vinsten. Han var bara sådär senast då han tröttnade till slut efter en fin resa och efter det har han varit struken för halsinfektion. Formen är alltså väldigt dunkel, men på ren grundkapacitet räknas han bakom vår tipsetta i ett så här litet fält. Imperial Corner kommer dock inte från någon segertorka. Han vann senast på ett bra sätt och är nog bästa hästen på startvolten.

Skrällbudet

Kefas kommer även han med en färsk etta i raden. Den segern togs från dödens, men omgivningen då var betydligt mycket enklare än i dag.

Spetsbudet

Damn What a Rush spetsade lätt från ett liknande spår senast.

! Statistik­vinnaren

Imperial Corner.

V86-2

Loppet

Hyfsat orutinerade hästar och en kvartett sticker ut.

Tipsettan

Att Valnes Filippa hamnar först bygger på att hon kommer till ledningen. Hon är snabb ut och när värsta motbudet med framspår inte är någon snabbstartare kan hon köras till ledning  även om hon inte tar den initialt. Hon är nästan alltid med i striden och har nu ett lopp i kroppen.

Motbuden

Titan Neo duger gott i klassen och blir nog mångas förstahäst. Han kan vinna nästan oavsett löpningsförlopp. Bear by the Day galopperade bort en tät­placering senast och hade utan det missödet tjänat för mycket pengar för att få starta här.

Skrällbudet

Duchess Mac visar gott kunnande emellanåt, men har galopperat i 40 procent av sina starter.

Spetsbudet

Satsas Valnes Filippa framåt och får överta?

! Statistik­vinnaren

Valnes Filippa.

V86-3

Loppet

Den troliga favoriten är osynad på svensk mark.

Tipsettan

Bilbo B.S. har hittat en formtopp men lär bli blir bortglömd på spelet. Vi har imponerats av hans två senaste insatser och med bara en gnutta tur längs vägen segerstrider han igen.

Motbudet

Spik Mollyn gör sin första start på svensk mark, men hemma i Norge har han tjusat publiken med många segrar. Han räknas naturligtvis.

Skrällbudet

Steinfaks galopperade senast med viss segerchans.

Spetsbudet

Ulsrud Troll är kvick iväg.

! Statistik­vinnaren

Spik Mollyn.

V86-4

Loppet

Vi går på statistiken och väljer att spika.

Tipsettan

Det ser ut att vara upplagt för Mantoqueen och med form­beskedet senast känns hon ­inte bara som en klar första­häst utan också som en spik. Vill man övertygas ytterligare kan man se statistiken.

Mantoqueen har vunnit fem av sex segrar över aktuell medel­distans och har aldrig förlorat i Åmål.

Motbudet

Sheena Punk Rocker har sett mycket fin ut i sina två segrar och hade hon haft framspår på nytt hade vi resonerat annorlunda. Samtliga tre vinster i karriären är tagna från ledningen och dit når hon inte nu.

Skrällbudet

Incredible H.C. har ett jobbigt läge men hyfsad form.

Spetsbuden

O.M.Dont Cry och Messa Rozz slåss om att få rygg på Mantoqueen.

! Statistik­vinnaren

Mantoqueen.

V86-5

Loppet

Är hästbristen verkligen så pass akut att en relativt bred proposition för fyraråringar, med 70 000 kronor i förstapris, endast lockar sex stycken tappra själar?

Tipsettan

Trots att det inte finns så många hästar att välja mellan i detta rumphuggna lopp är det inte helt enkelt att göra en rangordning. Många faller nog för Philistine Faces vackra rad och gör henne till favorit. Visst har hon varit duktig vid segrarna, men hon har också haft marginalerna på sin sida och raden känns faktiskt en smula uppsminkad. Pampalo (bilden) får, efter en stunds funderande, tipsnicken. För tre starter sedan var han duktig när han kvalade in till Kungapokalen. Efter det har han straffat ut sig själv med att galoppera. Han kan öppna bra och kan mycket väl hitta till ledningen och håller han sig sedan bara på benen är han med i segerstriden.

Motbuden

Please Mr Please gör debut för sin nye tränare Veijo Heiskanen. Just Heiskanen är en av de tränarna som får en extra stor cirkel ritad kring sig i programmet, med den skrikigatse varianten av neonfärgad överstrykningspenna, då hans hästar gör regidebut.

Trots att de, som i det här fallet, kommer från ­mycket duktiga tränare kan Heiskanen få hästarna att lyfta sig ytterligare. Precis som för vår tipsetta har Please Mr Please tyvärr varit allt för lockad av att galoppera, men de gånger han hållt sig till rätt gångart har han visat stor kapacitet. Favorite Boko har också han visat gott kunnande och platsar på lappen. Philistine Face är ju så klart vansklig att helt bortse ifrån, men det är en bra favorit att försöka fälla.

Skrällbuden

Två hästar kvar som inte är omnämnda och båda ­platsar under denna kategori. Vi talar alltså om Carlos Milo och Super Joe.

Spetsbuden

Ulf Stenströmers duo Pampalo/Favorite Boko gör upp om ledningen. Den som hittar till ledningen har en god segerchans.

! Statistik­vinnaren

Please Mr Please.

V86-6

Loppet

Spännande sprinterlopp med flera intressanta och roliga ingredienser. Det här ser vi fram emot!

Tipsettan

Amaru Boko gör årets andra start. I säsongsdebuten vann han över­tygande efter en fin resa. Han är snabb ut och trivs i spets. Att behålla ledningen från innerspår i Åmål är svårt och det finns startsnabba motbud.

Motbuden

Bethel Hanover blandar sig inte i spets­striden, men kan bli tuffare att stå emot i slutspurten. Psycho gör comeback, men måste passas direkt.

Skrällbudet

I Saw You är en rutinerad gulddivisionare.

Spetsbudet

Nästan samtliga med framspår är inte bara snabba ut, utan ses rent av som startkanoner. Amaru Boko vill så klart till ledningen och kanske kan det lyckas just därför att solfjädereffekten gör att de andra start­rusarna håller ut varandra.

! Statistik­vinnaren

Amaru Boko.

V86-7

Loppet

Ledningen är ju extra värdefull i Åmål, men med ett relativt litet fält kommer tilläggshästarna få chansen.

Tipsettan

Quantanamera gör starka insatser gång på gång. Att stå på tillägg är hon van vid men det finns risk för att hon tvingas till ett ­offensivt upplägg. Det är hon också van vid och vi törs nästan lova att hon är med i seger­striden. Viljan är av stål så i en strid häst mot häst ger hon sig knappast.

Motbuden

Metallic Beat väntar fortfarande på första segern för året, men nu är förutsättningarna de rätta. Från springspår känns det mycket troligt att Björn Goop hittar till ledningen med sin häst och då blir han svår för konkurrenterna att plocka ner. Seducedbyaface håller toppform och har gjort mycket bra lopp trots tuffa löpningsförlopp på slutet.

Skrällbudet

Kickstart My Heart är en duktig stayer och de två hästarna som var före honom i mål senast var Alfas da Vinci och Opitergium.

Spetsbudet

Metallic Beat, om inte direkt så efter ett litet tag.

! Statistik­vinnaren

Smirre Creek.

V86-8

Loppet

Tätt lopp där klungan efter topp tre är svår att rangordna inbördes. Det skadar inte att strecka på.

Tipsettan

Tromb Access är en fyraåring vi gillar. Mötte tufft motstånd senast men gick starkt över mål efter en fin resa. Stall Untersteiners form är hysterisk och bara det är skäl nog att sätta Tromb Access som förstahäst. När valacken dessutom är under fin utveckling och har passande läge blev valet enkelt.

Motbuden

Cinque Terre har varit fin i år och stod sig bra mot topphästarna senast. Run Ceasar Run har grund­kapacitet och läge, men måste höja sig ett snäpp för att tippas. Bad Story är fartfylld men galopplysten.

Skrällbudet

Fighting Joe vinner med sin form lopp mycket snart.

Spetsbuden

Run Ceasar Run är spetsfavorit. 2, 3 och 6 utmanar.

! Statistik­vinnaren

Run Ceasar Run.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav