”Jag känner mig oerhört kränkt”

Skattesmäll på 108,5 procent – nu överklagar Wiberg

SPORTBLADET

Pernilla Wibergs kamp fortsätter.

Nu överklagar hon skattedomen till regeringsrätten.

– Jag känner mig oerhört kränkt av kammarrättens hantering av mitt mål, skriver hon i ett brev till instansen.

Foto: PETER KJELLERÅS
GER SIG INTE Pernilla Wiberg vägrar att ge sig i tvisten med skattemyndigheten. Nu har hon överklagat målet till regeringsrätten.

I början av mars underkände kammarrätten Pernilla Wibergs skattemål och hon eftertaxerades för åren 1992-95 då henne inkomster gick till ett bolag Isle of Man i engelska kanalen.

Summan som hon dömts att betala i skatt, strafftillägg och räntor uppgår till 7,7 miljoner kronor. Detta motsvarar 108,5 procent av alla prispengar och sponsorintänkter hon fick under den aktuella perioden.

Nu överklagar den alpina stjärnan till regeringsrätten.

I ett brev beskriver hon hur skattemålet påverkat henne negativt och hon vädjar till instansen att ta upp målet till prövning igen.

Litade på rådgivare

Wiberg är besviken på de rådgivare hon litade på. De rådde henne att skriva kontrakt med företaget Nordic Star Management. Hon hävdar att hon fick en vanlig lön utbetald och att resten av pengarna stannade inom bolaget, bland annat i form av personliga pensionsfonder.

Kammarrätten menade att ”sidoavtal måste ha funnits där pengar varit disponibla för den anställde”.

– Jag var expert på att åka skidor, de på ekonomi. Jag tror vem som helst som var i min situation skulle ha skrivit på avtalet. Och enligt de uppgifter jag fick var allt kollat och godkänt av skattemyndigheten, säger Wiberg till SvD.

Wiberg har tidigare sagt till Sportbladet att hon tänker gå vidare till Europadomstolen om målet inte tas upp i regeringsrätten.

Johanna Garå