”Järbyn har aldrig varit bättre”

Ny topplacering - och nu är han tillbaka i alpina landslaget

1 av 2 | Foto: REUTERS
Norrmannen Bjarne Solbakken tog en överraskande seger i herrarnas super G.
SPORTBLADET

Patrik Järbyn skulle visa att han dög i landslaget under världscuptävlingarna i USA.

Efter placeringarna 12-8-15-10-8 är den 34-årige svensken bättre än någonsin tidigare.

- Från och med nu tillhör Järbyn landslaget. Jag är oerhört imponerad av hans målmedvetenhet och kämpaglöd, sade förbundskapten Christopher Granberg efter gårdagens åttondeplats i super G.

Liksom lördagens tiondeplats kunde gårdagens åttondeplats plats varit något mycket bättre - Järbyn mejade nämligen rakt igenom en av portarna.

"Lite för aggresiv"

- Jag var lite för aggressiv och knäckte en port i branten. Det tog tvärstopp och jag förlorade mycket tid, säger Järbyn.

Direkt efter målgång, trodde han inte att hans tid skulle räcka till någon topplacering.

I stället hade svensken ont efter sin "portmangling". Men precis som i lördags - då Järbyn var den ende som körde jämnt med Hermann Maier fram till den andra mellantiden, men hade otur med vädret i mot mål - visade sig svenskens tid hålla riktigt hyfsat även mot de bästa. När alla kanoner kommit ned stod svenskens namn kvar på åttonde plats.

- Jag åker verkligen jättebra just nu, konstaterade Järbyn.

- Järbyn har kapacitet för att ta topp-fem-placeringar, han är i en så bra form just nu, säger förbundskaptenen Christopher Granberg.

- Han har svarat för en fantastisk insats. Patrik Järbyn har aldrig varit bättre.

Solbakken överraskade

Norrmannen Bjarne Solbakken vann överraskande tävlingen före den pånyttfödde världscupledaren Hermann Maier. Patrik Järbyn var nio tiondelar efter Solbakken, men bara 45 hundradelar efter österrikaren Hans Knauss på tredje plats.

TT-Sportbladet