Anja nära sensation

Ledde vid sista mellantiden – körde ur i sista porten

SPORTBLADET

Anja Pärson såg ut att gå emot en riktig praktsensation vid störtloppet i St Moritz.

Vid den sista mellantiden ledde hon med tre hundradelar före österrikiskan Renate Goetschl, men fick ett slag på högerskidan och körde ur.

Foto: reuters
Nära Anja Pärson var nära att ta hem segern – och nära att krascha vid St Moritz störtlopp.

Trots den missade pallplatsen kan Pärson vara glad att dramat kort före mål slutade lyckligt.

Ett slag på den högra skidan gjorde att hon tappade balansen för ett ögonblick, men Anja lyckades räta upp och stå på benen. Hon missade den sista porten – och körde rakt igenom innerkäppen två pinnar, under duken. Men balansakten hade kunnat sluta så mycket värre för Pärson.

”Hon har psyket för det här”

– Det var lite läskigt, men Anja gjorde ett suveränt åk och visade att hon har psyket för det här, sa den svenske förbundskaptenen Glenn Westerlund till TT efteråt.

– Det där lät otäckt och vi får hoppas att inget gått snett när hon landade, men jag hörde henne på internradion och då var det okej, sa pappa Anders Pärson.

Renate Goetschl vann, 17 hundradelar före tyskan Hilde Gerg och ytterligare två hundradelar före Maria Riesch, Tyskland.

Pärson körde helt jämnt med Goetschl och ledde med 15 hundradelar vid den första mellantiden i St Moritz tekniskt krävande störtlopp.

I ledning vid sista mellantiden

Till den andra mellantiden hade hon utökat ledningen med ytterligare en hundradel, men en liten miss gjorde att avståndet till Goetschl krympte.

Vid den sista mellantiden skilde bara tre hundradelar till Pärsons fördel – då missen kom och Goetschl kunde andas ut.

Störloppsdebuten lovade ändå gott inför morgondagens super-G tävling, som avgörs i samma backe som dagens störtlopp.

Rickard Westman