- Alla vill visa sin sexiga sida

Anja efterlyser ny attityd på touren - mindre "helylle"

SPORTBLADET

Den tajta tävlingsdräkten lämnar inte mycket till fantasin.

Trots det känns den fasansfullt trist.

- Jag tror att alla tjejerna på touren gärna vill visa sin sexuella sida lite mer, säger allas vår alpina drottning Anja Pärson.

Foto: MAGNUS WENNMAN
NY STIL De alpina stjärnorna får en "helylle"-stil som Anja Pärson tycker är orättvis. "Det finns tillfällen när man kan profilera sig lite annorlunda än killarna. Jag tror att det finns mycket att jobba med på damtouren, säger Anja i stor intervju i nya Sportmagasinet.

Utförsåkning är en av de få sporter där det är svårt att se skillnad på damerna och herrarna. Dessutom dras de tävlande med en präktig helylle-image. Anja Pärson är inget undantag, men i en stor intervju i nya numret av Sportmagasinet avslöjar hon sin riktiga sida.

-Vår idrott är väldigt manlig, så det är jättekul att visa en kvinnligare känsla, säger Anja och väljer bland kläder, smink och accessoarer.

Coola tjejer

Hon poserar vant och efterlyser mer attityd, både hos Internationella skidförbundet och vad gäller marknadsföring och lansering.

- Om jag känner alla topp 15 i alla discipliner framställs vi tyvärr helt annorlunda än de personer vi är. Julia Mancuso och de där är ju världens rockigaste brudar, hur coola som helst. Men vi tillåts inte riktigt visa det. Våra arbetskläder är ju inte så rockiga, men det finns tillfällen när man kan profilera sig lite annorlunda än killarna. Jag tror att det finns mycket att jobba med på damtouren, säger hon.

Hur skulle du vilja bli lanserad och marknadsförd?

- I dagens läge anspelar allt på sex och på vår tour är det helt tvärtom. Jag menar inte att man ska klä av sig i någon tidning eller så. Det finns många sätt man kan göra det på.

Till exempel genom att plåtas i schysta kläder. 24-åriga Pärson har en säker stil.

- Jag tycker att det är jätteroligt med kläder. Och det är kul att förknippas med sport och sedan få bryta. Det här, att rama in sitt ansikte på ett annat sätt och vara lite hårdare är jättekul, säger hon till Sportmagasinet.

Stefan Holm