Rocca tog fjärde raka slalomsegern

Larsson sexa, Myhrer sjua

SPORTBLADET

1–1–1–1.

Raden är Giorgio Roccas.

Slalomåkaren ingen rår på i den alpina världscupen.

Italiens nye Alberto Tomba spetsade förhoppningarna om ett hemmaguld i OS-pisten i Sestriére om en månad. Till segrarna i Kranjska Gora, Beaver Creek och Madonna Di Campiglio lades Adelboden.

Han ledde efter första åket.

Han var snabbast efter andra.

Tionde segern i karriären och det är inte konstigt att de italienska utförsåkarfantasterna drömmer om en ny storhetstid efter alla de goda åren med Tomba.

Rocca var sex tiondelar före amerikanen Ted Ligety. Österrikaren Benjamin Reich följde upp lördagens seger i storslalom med att bli trea. Det räckte också till att återta ledningen i den totala världscupen.

– Det är inget att göra åt Rocca just nu, men jag hoppas jag ska kunna slå honom i något race framöver.

Det säger André Myhrer, svensken som inte klarat att leva upp till fjolårssäsongens framgångar (två pallplatser), men verkar på god väg mot något av den formen.

Han kom sjua.

Snäppet före sig hade han Markus Larsson.

Båda i Roccas djupa skugga, men nöjda och belåtna över att snart gå in i den sista fasen av OS-förbredelserna med hopp om några trevliga veckor under de fem ringarna.

– För mig var det verkligen ett steg i rätt riktning. Jag har tränat och testat en del under jullovet och jag brukar komma under den här tiden på säsongen. Speciellt i det andra åket kändes det skönt, säger Markus Larsson.

Myhrer höll på att stå på öronen i den knixiga passagen mitt i andra åket. Han vinglade än hit, än dit, men lyckades med en snygg balansakt placera såväl kropp som skidspetsar åt rätt håll.

– Jag hade lite tur som kunde komma tillbaka efter den missen, så jag är nöjd, det var helt okej och skönt att få några ”pinnar”, säger Myhrer.

TT