Anja sjua i St Moritz

Liten revansch efter alla uråkningar

SPORTBLADET

Efter tre raka uråkningar är Anja Pärson tillbaka på banan igen.

Och uppe i toppen.

En sjundeplats i den täta toppstriden i störtloppet i S:t Moritz drog upp mungiporna på Tärnabystjärnan inför OS.

– Det är klart att man vill ha resultat, det här är en av mina bästa placeringar någonsin så jag är glad, sade Pärson till SVT.

Med startnummer 25 gjorde Anja Pärson ett vasst åk och körde in som ledarinna i den schweiziska jetsetorten. Hon visade direkt efter målgång att hon var nöjd med sitt åk.

Riktigt ända upp till topplacering kom det dock inte att räcka. Men så var det också ett störtlopp där många fick till det.

Tätt i toppen

Michaela Dorfmeister, Österrike, vann med sju hundradelars marginal till landsmaninnan Renate Götschl. Janica Kostelic, Kroatien, slutade på tredje plats. Mellan segrarinnan Dorfmeister och nian Nicole Hosp skiljde bara 57 hundradelar.

Anja hade 45 hundradelar upp till Dorfmeister som tog sin tredje världscupseger för säsongen och sin tionde pallplats.

– Hon har varit på pallen i varenda tävling, helt sjukt, sade Pärson.

Även om svenskan inte haft en ”helt sjuk” form de senaste tävlingarna så tycker hon känslan är bra inför OS. Sjundeplatsen var Pärsons fjärde bästa placering i störtlopp i världscupsammanhang.

– Jag är i bra form och tar jag mig ned så går det fort.

Pärson har haft en säsong där hon kryssat mellan ytterligheterna. Fyra segrar och fem urkörningar.

– Jag testar mina gränser för att se hur långt jag kan gå. I början av karriären gjorde jag samma sak i slalom och storslalom, nu är det i fartgrenarna. Jag vill hitta rätt svängar, sade Pärson.

Bent ur

Stjärnskottet Nike Bent har hamnat i en trend liknande den som Pärson tog sig ur på lördagen. Efter debuten på en världscupprispall, andraplatsen i störtloppet i Bad Kleinkirchheim för en vecka sedan, har hon tre raka uråkningar. På lördagen såg det bra ut efter de två första mellantiderna men sedan fick hon problem i högersväng, kom för långt ned och körde ur.

Janette Hargin slutade på 22:a plats, 1.57 efter segrarinnan, och Jessica Lindell-Vikarby blev 41:a, 2.39 efter Dorfmeister. På söndagen står kombination på programmet.

Göran Sundberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM