Anja tog chansen i jakten på Kostelic

Anja: ”Gör Kostelic ett misstag i morgon så kan det gå” – knappade in hundra poäng

SPORTBLADET

Kostelic stod över – knäskadade Anja jagade.

100 världscuppoäng stod på spel i dagens störtlopp i Åre och Anja tog dem allihop.

Världscupen är inte avgjord ännu – tre tävlingar återstår.

Förutsättningarna innan loppet: Janica Kostelic ledde totala världscupen på ”ointagliga” 1720 poäng före Anjas 1466. Men Kostelic stod över störtloppet.

Vid första mellantiden låg hon 30 hundradelar före ledande Kildow och i mål var hon lika långt före. Segern till Anja och 100 poäng plus. Nu skiljer bara 154 poäng mellan Anja och ärkerivalen Janica Kostelic.

Tre tävlingar återstår, super G, storslalom och slalom.

– Seger är alltid roligt på hemmaplan. Jag var ganska småirriterad och trött innan start men när jag körde kändes allt ok, sade Anja Pärson till SVT efter sitt segerlopp.

– Super G i morgon kan bli riktigt roligt. Självklart, kan jag bjuda på en show och få ihop det så vet man inte hur det slutar. Och gör hon (Kostelic) ett misstag och jag tar in hundra poäng till så kan det gå. Men det är långt, mycket långt upp till henne, sade Anja själv om chanserna mot Kostelic.

”Riktigt skönt”

– Det var skönt, riktigt skönt. Det var kul att åka i dag, jag var aggressiv och hoppade bra. Jag fick ett slag i branten och det gjorde jätteont i knät, men jag klarade mig.

Störtloppssegern var hennes åttonde seger i år. Totalt den 34:e i karriären.

Första svenska åkare var Nike Bent med startnummer tio. Hon gick in som trea i mål sju hundradelar bakom ledande italienskan Lucia Recchia. Bent slutade på delad tiondeplats med Nadia Styger.

Kildow tvåa

– Det gick ganska bra. Jag vågade åka på instinkt hela vägen. Det gäller att ha så få misstag som möjligt i ett åk, men den första biten har jag haft problem med hela tiden, sade Nike Bent till SVT efter loppet.

Bent petades senare ner av bland andra schweiziskan Freanzi Aufdenblatten samt österrikiska trion Michaela Dorfmeister, Nicole Hosp och Elisabeth Goergl.

Näst snabbast, efter Anja Pärson, var amerikanskan Lindsay Kildow på tiden 1.24.90.

Jessica Lindell-Vikarby, näst snabbast på träningen i går, blev tolva.

Världscupen

Robert Triches