Pärson i skuggan av Kostelic – igen

Kroatiskan vann Åres slalom – Anja trea

Foto: BILDbyrån
BITTRA KONKURRENTER? Nej, knappast. Efter Kostelic seger var Anja Pärson framme och gratulerade med ett brett flin.
SPORTBLADET

Janica Kostelic, Kroatien, kunde hålla undan och vinna damernas slalomtävling i världscupfinalen i Åre, 87 hundradelar före Marlies Schild, Österrike och 1.06 sekunder före Pärson. Världscupsegern var Kostelics 29:e i karriären och 20:e i slalom.

Anja Pärson var nöjd med sin tredjeplats.

– Det var synd att jag fick det där lilla kastet. Jag hade svårt att komma i gång i åkningen. Jag fick ingen rytm men det var helt godkänt. Jag har haft en tung dag och det känns skönt att avsluta med en pallplats, sade hon till SVT om andra åket där hon var nära att åka ur.

Kvar på programmet återstår nu lördagens storslalomtävling. Pärson har chansen att ta hem storslalomcupen i konkurrens med spanjorskan Maria Rienda-Contreras.

– Nu är det ett åk kvar och det är bara att bita ihop. Det är inte så bra, sade hon om knäproblemen som besvärat henne en längre tid.

– Jag måste verkligen vara fokuserad. Både jag och Rienda har vunnit här. Jag hoppas kunna samla kraft och få motivationen till i morgon.

Kostelic hade redan inför fredagens tävling säkrat segern i såväl totalcupen som slalomcupen. Hon gick ändå ut hårt och tog ledningen med 13 hundradelar före Pärson och 30 hundradelar före Schild, Österrike i första åket.

Pärson gjorde därför en rejäl satsning i andra åket men tappade tid vid den första mellantiden och var kort därefter ytterst nära att köra ur. I mål hade hon tappat tid till Schild och gick in som tvåa. Kostelic hade sedan inga som helst problem att säkra segern.

Maria Pietelä-Holmner noterade samtidigt sin bästa placering någonsin världscupssammanhang när hon slutade sexa.

Hennes tidigare bästa placering var en åttonde plats.

Anna Ottosson på en fjärdeplats fanns med i toppstriden efter första åket men tappade tid under andra åket och slutade på en sjunde plats.

TT-Sportbladet