Bode festade loss på Undici

Alpina superstjärnan utforskade Stockholms nattliv

Foto: FREDRIK HOFGAARD
partykung Strax före klockan tolv dök Bode Miller upp på krogen Undici. Han satt i ett hörn och pratade med en tjej och några kompisar.
SPORTBLADET

Han tittade in Stockholm, gick på Vasamuseet och tävlade i Hammarbybacken. Sedan avslutade den alpina superstjärnan Bode Miller med att festa loss på Undici vid Stureplan.

– Det har varit roligt här, säger Miller till Sportbladet.

Han har vunnit fyra VM-guld och blev förra säsongen den förste amerikanen att vinna totala världscupen sedan Phil Mahre tog hem den 1983.

Men Bode Miller har även gjort sig känd som en partykung. Till exempel brukar Jay Leno skämta om honom i sin show och menade nyligen att den Nike-sponsrade i åkarens slogan var: just drink it.

Slalomtävling

I söndags anlände han för en visit i Stockholm.

– Men vi har inte gjort så mycket. Det var söndag och måndag kväll så vi gick inte ut. Vi utforskade staden, säger Miller.

I går kväll var det slalomtävling i Hammarbybacken. Inför cirka 4?000 åskådar ställdes Bode Miller mot kompisen Johan Brolenius samt världscupvinnaren i slalom i Åre, Markus Larsson.

– Det var coolt här. Men det var isigt, så det var ganska svårt, säger Miller.

– Jag vann två åk och förlorade två.

Vad tycker du om Stockholm då?

– Det är en fin stad. Men jag tror det är bättre för mig på sommaren när det är lite mer färg.

”Bra event”

– Men det har varit roligt så här långt. Vi får se hur det blir i kväll. Men det har varit ett bra event så det blir säkert bra, sa Miller innan han, Markus Larsson, Johan Brolenius och de andra stjärnorna drog iväg till Tomas Brolins krog Undici i centrala Stockholm.

Strax före tolv dök Bode Miller upp upp. Känd för sin kärlek till öl beställde han ändå in drinkar. Men tog det relativt lugnt när han satte sig i ett hörn och snackade med en tjej och några kompisar.

Sedan fortsatte festen under natten.

Läs också:

Johan Rikner